Informaţia a făcut deja turul tuturor redacţiilor: multi excursionistul pro-cotrocenist şi multi-lăudătorul proiectului Roşia Montană al canadienilor de la Gold Corporation, I.T. Morar urmează să plece consul la Marsilia. Pană aici nimic deosebit: o sinecură ca multe altele. Acum trei ani insă, o astfel de sinecură era infierată cu manie proletară. Unde? In “Cotidianul”. De cine? De I.T. Morar, in editorialul “Jurnaliştii lui Tăriceanu”. Redăm integral partea a doua a editorialului, care are legătură cu…Consulatul de la Marsilia. Atragem atenţia că orice similitudine dintre personajul descris in respectivul editorial şi I.T. Morar nu reprezintă o ficţiune.
“… Şi acum, de dragul simetriei, să trecem şi la studiul de caz. Ar fi multe exemple, m-am oprit la unul care a ieşit la suprafaţă in zilele din urmă. Auzisem şi eu zvonul şi am sunat la cineva de la MAE pentru a intreba dacă era adevărat. Cunoştinţa mea de acolo era la post in străinătate, aşa că mi-a răspuns un coleg de-al său: nu, domnul Gabriel G. Stănescu nu este consul general la Marsilia.
A doua zi, evz.ro publica articolul despre numirea in calitate de consul a respectivului.
Acest aşa-zis ziarist, un submediocru, a incercat să intre la «Academia Caţavencu» acum caţiva ani. Şi-a găsit un post bun, era ciuca bătăilor. Luat peste picior, Gabriel G. Stănescu inghiţea totul cu seninătate.
Şi linguşea pe toată lumea. Singurul lui talent real.
Pe de altă parte, cred că nici nu se prindea la toate ironiile.
Ne povestea de unchiul său, ţărănistul Gabriel Ţepelea. Colporta informaţii nesemnificative din zona puterii ţărăniste de atunci. Cu chiu, cu vai i-au intrat nişte articole rescrise in redacţie. La un bal, am impresia că s-a strecurat şi in «poza de familie» a redacţiei. Voia să ajungă director la TVR. Şi a ajuns, la Sport, un loc cu călătorii dese pe ban public. Apoi a plecat la «Gardianul», unde a intrat in slujba senatorului-slănină, patronul pesedist al foii respective. Am aflat că, paralel, preda, culmea, deontologie la Jurnalism! A mai injurat, din inerţie, de pe baricada PSD şi după venirea la putere a Alianţei. Apoi a virat brusc. Acum e bun de consul "pe probleme culturale" la Marsilia.
Un lucru e bun in numirea asta. Nu ne va face ţara de ras, pentru că va trece total neobservat şi nu va obosi autorităţile marsiliene cu iniţiativele sale de promovare culturală”. (
Orice comentariu este de prisos - n.a.)
A uitat ce a scris in editorial
Agenţia HotNews i-a luat un interviu lui I.T. Morar privind desemnarea sa in funcţia de consul la Marsilia. Aflăm aici, printre altele, ce il califică pentru acest post: “Sunt un om serios, cred in valorile de dreapta”. Considerandu-se o victimă a presei, I.T. Morar este lovit şi de o uşoară amnezie in timpul interviului, neaducandu-şi aminte să fi făcut cineva “tam-tam” cand şi alţi ziarişti au fost numiţi in posturi similare. După ce i se prezintă un citat din propriul editorial din 2007, in primă instanţă, I.T. Morar nu-şi aduce aminte de el.