Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 9 of 9

Thread: Invidia

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Invidia

Invidia

Intr-o zi, vecinul nostru de bloc şi-a luat un aparat de aer condiţionat. Era un zăduf ingrozitor, dar noi n-aveam aparat de aer condiţionat şi nici bani ca să ne cumpărăm unul. Sufeream de căldură şi de invidie. Aveam insă o bibliotecă. Ne-am uitat in ea şi am scos cugetările lui Seneca. Am citit de acolo o pagină-două despre bine şi sensul vieţii şi, deşi cald tot ne era, nu l-am mai invidiat pe vecin.
    Ceva mai tarziu, vecinul şi-a deschis un butic şi a inceput să umble imbrăcat la costum la patru ace. Noi - tot cu blugi.Nu-i nimic - ne-am zis liniştiţi, citind un capitol din Etica lui Spinoza. Apoi vecinul a apărut deodată intr-un Megane argintiu. Noi n-aveam nici bicicletă, dar l-am dispreţuit citind din Phaidon al lui Platon. Mai tarziu, vecinul a schimbat Meganul pe Merţan. Nu ne-a păsat, căci şi noi il schimbaserăm deja pe Platon cu Aristotel. Si-a luat şi un 4x4, cel mai mare de pe stradă. Noi l-am luat pe Marcus Aurelius, care ne-a facut să zambim impăcaţi.
    A mai trecut o vreme şi vecinul şi-a luat nevastă nouă: blondă, frumoasă, tanără. Noi - tot cu cea veche, dar am luat Evanghelia dupa Ioan. Vecinul şi-a imbrăcat soaţa cu o garderobă intreagă şi cu blănuri, başcă bijuteriile. Noi ne-am imbrăcat spiritul citind din Eclesiast. In fine, vecinul s-a mutat intr-o vilă la şosea cu gard mare, bodigarzi şi piscină. Am rezistat şi de data aceasta eroic, citind Richard III. A urmat o a doua vilă - la munte. După ce am văzut-o, ne-am consolat cu Macbeth. O a treia - la mare: am recurs la Invierea lui Tolstoi, al cărei efect l-am consolidat cu Ghilgameş, Ghandi şi Declaraţia de iubire a lui Liiceanu. Ne-am simţit cu mult mai bine.
    L-au dat la televizor la o emisiune foarte populară. Ne-am stăpanit emoţia cu o porţie de Caragiale. L-au dat a doua oară cu mare succes: am fi suferit dacă nu ne-ar fi ajutat Ananda Coomaraswamy,Cartea lui Iov si Cazul Wagner al lui Nietzsche.
    Aşa a trecut ceva mai mult timp... Vecinul işi lua case, maşini, iahturi, femei. Noi răspundeam cu Balzac, Thomas Mann, Hegel,Berdiaev. Lupta era stransă, dar echilibrată. In sfarşit, intr-o zi l-au arătat cu cătuşe la maini, umflat de DNA. Am răsfoit atunci fericiţi Apocalipsa. Dar peste vreo două săptămani, vecinul nostru era eliberat şi chiar şi-a anunţat candidatura pe listele unui partid majoritar. Scarbiţi, ne-am uitat in bibliotecă. N-am mai văzut nimic. Ne-am uitat pentru a doua oară. Nu ne-a venit să credem. Pentru a treia oară ne-am uitat cu atenţie. Acelaşi rezultat: citiserăm toate cărţile.
    Si atunci ne-a cuprins invidia...

Popor roman, nu te-ai săturat să stai pe locul mortului şi să fii condus de toţi tampiţii?

Dan Puric

.

Standard RSP member stargate's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

super tare si in acelasi timp perfect adevarat ... din pacate personal am ajuns la concluzia ca nimic nu ne mai face bine poate nici bomba atomica pentru ca avem puterea sa renastem din cenusa personal mi-a disparut si ultima speranta de mai bine si doar imi doresc ca atunci cand vor fi mari copii mei sa plece cat mai departe de romania
    Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
    Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt ?n scop experimental si educational !

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu inteleg,voi ce ati fi vrut sa vina comunistii?Sa ia mogulii sarea si posta?'Telectuali aroganti,mai bine si-ar lua si ei un al doilea serviciu ca strungar sau chelner ca astia ne lipsesc.Ce tot pierd timpul citind carti?
    :

Happy fery21's Avatar
    Mentioned
    8 Post(s)

Quote Originally Posted by stargate View Post
    ... imi doresc ca atunci cand vor fi mari copii mei sa plece cat mai departe de romania..
    Dim pacate vinovati suntem NOII toti ceu cu drept de vot, care nu stim sa decidem sa conducem sau sa luam hotarari care sa le ducem pana la capat, nu vrem sa supotam greutati chiar daca acestea sunt vizibile asa ca trecem peste hatararea luata si facem mici schimbari care de multe ori mer ff prost, asta esa sm fost crescuti din pacate...
    ..::EGAMI TEAM::..

Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by zmeura View Post
    Nu inteleg,voi ce ati fi vrut sa vina comunistii?
    nu am vrut noi sa vina comunisti si nici nu cred ca mai sunt comunisti pe lumea asta ... personal am vrut sa se schimbe ceva si atunci am crezut ca este cea mai buna solutie dar mi-am dat seama ca oricare ar fi fost alegerea atunci tot spre haos ne indreptam pentru ca chiar nu avem solutii in tara asta si toti stim sa criticam dar putini avem curajul sa ne ridcam si sa punem osul la treaba ... nu ne depaseste nimeni in lauda , aroganta si minciuna . orice am face " pleaca ai nostri vin ai nostri noi ramanem tot ca prosti "
    Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt ?n scop experimental si educational !

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Sunt si oameni de valoare,dar daca in 20 de ani cand au candidat nu au fost nici macar bagati in seama,asta e.Au iesit in fata doar smecherii,ei nici nu se mai obosesc sa candideze.De ce sa o mai faca daca oamenii voteaza pe cei care le pun o manea sau le dau o galeata si 1 kg de zahar?
    Mafia e prea adanca,prea mare.Nu se va schimba nimic prea curand,poate dupa o mare calamitate sau un razboi ca sa se schimbe totul de sus pana jos.Oricum ca astia nu au fost nici unii,nu am vazut in 20 ani atata amatorism,tampenii si balbe.Avem niste conducatori care mai mult incurca,cred ca tara asta ar merge mai bine fara nimeni la conducere,decat asa.

Cand am zis ca astia trebuie batuti ca sa inteleaga nu m-ati crezut.Doar asa cred ca s-ar speria atat ei cat si cei care vor mai veni la putere,macar sa se gandeasca, daca nu fac ceva si pentru popor e posibil ca poporul sa le sparga capul.Deci trebuie dat un exemplu si lumea daca mai vrea sa mai faca un miting sa il faca cum trebuie nu dansand pinguinul.

PS:Aia cu comunistii era ironica.Acum 1 an cand spuneam ceva (concret,cu dovezi ca unii mint sau sunt incompetenti) mi se raspundea tot timpul cu textul de mai sus.Acum e randul meu.
    :

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita!!!
    Cred ca e adevarat.

Democraţia este un mecanism care garantează că nu vom fi guvernaţi mai bine decat merităm. - George Bernard Shaw
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default !!!

Quote Originally Posted by gobi2000
    Dim pacate vinovati suntem NOII toti ceu cu drept de vot.
    Oare avem pe cine vota?Nu sunt oare toti o apa si-un pamant?Ma refer la clasa politica bineanteles.
    Last edited by delta2k2; 28-08-10 at 15:39. Reason: Corecţie quote

Mentioned
    0 Post(s)

asta este problema mare a noastra a alegatorilor ... de 20 de ani alegem mereu pe cine nu trebuie , orice am face tot necastigator este votul pentru popor