Results 1 to 15 of 29

Thread: O noua amanare/lovitura in domeniul dvb-t

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Member Addicted Member
    Mentioned
    5 Post(s)

Quote Originally Posted by zmeura View Post
    Guvernul nu are treaba aici,nu cere nimeni bani de la guvern.Dupa cum vezi sunt firme private care vor sa investeasca in asa ceva,guvernul nu vrea investitii.

Daca tu crezi ca vin firmele alea ca sa bage bani si sa nu scoata profit te inseli. Ar trebui ca TVR-ul sa faca niste investitii. Si cum e o televiziune de stat ghici cine va trebui sa scoata banii?

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Ma rog,ne afundam in discutii care nu prea au legatura cu subiectul.TVR poate fi doar client normal al acestor transmisii.In orice afacere investesti ca mai apoi sa scoti bani,asta e de fapt ideea.Statul castiga intotdeauna prin impozite si altele,altfel daca ar pierde nu ar mai plange atat dupa investitii si altele.O afacere inseamna profit,acte de caritate nu face nimeni,asa e in democratie.
    Oricum nu asta e buba,de fapt s-au trezit unii ca pot hotara intr-un domeniu,adica sa puna ei o semnatura ca fara semnatura lor nu se poate.Daca ne gandim ipotetic ca nu ar fi nevoie de reglementari in domeniu si cine vrea sa emita in digital acnd vrea si cum vrea,nu vad ce ar avea de pierdut statul,noi sau cine o mai fi.Asa cica e nevoie de semnaturile unora care stau la stat,lipitori de afise care fara o spaga grasa nu fac nimic.
    Nu are chiar nici o legatura cu statul.ProTv emite HD in Bucuresti.Emitatorul lor,banii lor,frecventa lor.Nu vad ce pierde statul la treaba asta si nici ce legatura ar avea TVR care au treaba lor.
    :

Standard RSP member mouse's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Nu vreau sa par Gica contra dar semnalul digital nu este cumva mai sensibil decit cel analogic,in cazul unei receptii cu zgomot pe imagine in digital receptia este imposibila pentru ca informatia transmisa este imposibil de decodat?

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

Eu cred ca la mijloc a aparut un conflict de interese destul de puternic si care a dus la aceasta lovitura/amanare pana in 2015 , de ce :
    - In primul rand TVR-ul este o televiziune de stat si care se ocupa doar de stirii si producerea de emisiuni tv , fara a aveea tangenta directa cu releele si/sau reteaua de distributie nationala a semnalului tv analog/digital
    - In schimb SNR-ul tocmai acest domeniu il deserveste - releele si/sau reteua de distributie nationala a semnalului tv analog/digital
    Sa nu uitam ca pt. modernizarea/trecerea retelei nationale de distributie a semnalului tv de la analogic la digital , exista un investitor/castigator - Kathrein Romania , deci exista si un investitor pt. modernizarea retelei nationale a semnalului tv
    - Acum ( cel putin dupa mine ) din cauza ca SNR-ul nu a apucat/obtinut licenta pt. 1 din cele 2 multiplexoare , fiind obligata sa opreasca/obtina un al 3-lea multiplexor pe baza actualei retele a prg. Tvr 2 national , au raspuns cu aceeasi moneda ( bine nu ei direct ci guvernul prin hotarariile luate in numele SNR-ului )
    Astfel ca in prezent avem 7 companii interesate de cele 2 multiplexoare , am aveea si un investitor pt. modernizarea retelei nationale , insa nu se doreste acest lucru fiindca guvernul asteapta mai multi banii/spagii in urma acestui conflict de interese si cum criza economica este in floare , aceasta este si pretextul cel mai bun pt. a inchide gura curiosilor/celor care ar dori mai multe explicatii vis-a-vis de ultima hotarare luata cu prelungirea pana in 2015
    Practic va exista emisii/receptie dvb-t ca si in prezent insa in loc ca aceeasta tranzitie sa fie incheiata conform unor acorduri se amana ca si alte proiecte care ar fii trebuit sa fie finalizate in prezent ( cu toate ca banii au fost si la acele proiecte , dar in loc sa fie coordonatii catre acele proiecte au fost sustrasi sistematic si astfel in prezent proiectul se amana/prelungeste din lipsa baniilor )
    De traim in Ro si sintem obisnuiti de 20 de ani incoace cu diferite amanarii , in schimb ne simtim frustati daca cei din UE se iau de noi si ne fac cum ne fac ( ne meritam soarta asta din cauza conducerilor avute si actuale , toate contribuind mai mult sau mai putin la denigrarea imaginii Ro )

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Spaga nu poate veni de la SNR ca e de stat.Nu da nimeni de acolo bani din buzunar ca spaga ca la urmatoarea schimbare de guvern sa zboare si ....
    Sunt doua variante: ori unei firme private participante la licitatie nu i-a iesit pasenta ori a intervenit o firma careia nu i-ar conveni sa se emita 14-16-naibamaistie cate programe free,receptionabile doar cu o sarma (pentru care nu trebuie sa platesti lunar unor smecheri).

PS:Tot nu inteleg de ce tin astia frecventele alea sub fund.Daca nu pun ei stampila (ca in reclama) ce naiba le iese?Incep sa cred ca ii unge cineva non-stop sa nu le dea.
    :

Standard RSP member hd56fox's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Eu cred ca nici nu-i prea intereseaza in situatia actuala. E ultima lor problema investitia, indiferent a cui o fi. Cu toate maririle lor de TVA, ultimele impozitari, "chiar si a manelistilor" cum zicea Boculet (nu stiu de ce s-au trezit acum ca au gaurit macaroana prin impozitarea manelistilor-de parca uitasera toti de ei)
    nu le ajung banii prea mult timp pentru pensii,medicamente si altele fara de care e nasol rau de tot. In curand (inceputul anului viitor, cred) or sa ia alte masuri , urmate de altele si altele , atata timp cat vor sta la putere. Pentru ca toate se refera la cum strangem cureaua si nici una cum sa marim veniturile.
    Asta cu digitala, nici nu suna bine pentru ei. Adica ce mai e si moftul asta, daca nu ne preseaza nimeni. Mai avem timp , ce zice UE ? Cica ar mai fi. Atunci las-o dracului ca avem ce sa facem acum.
    Cred ca asta e toata jmecheria. Nimeni nu mai explica nimic in tara asta, de parca nu mai exista si bun simt, sa le mai spui si prostilor de ce faci una , alta .Te-ai vazut cocotat la putere si te pisi pe toti de acolo de sus. Asta se intampla in tara asta, noi nu mai contam deloc. Suntem doar masa de manevra. Nu o sa va explice nimeni nimic. Nu meritam noi sa-si raceasca ei gurita lor.
    kathy 910,Panasonic,Onkyo TX-SR706,dm800cl