Eu cred ca la mijloc a aparut un conflict de interese destul de puternic si care a dus la aceasta lovitura/amanare pana in 2015 , de ce :
- In primul rand TVR-ul este o televiziune de stat si care se ocupa doar de stirii si producerea de emisiuni tv , fara a aveea tangenta directa cu releele si/sau reteaua de distributie nationala a semnalului tv analog/digital
- In schimb SNR-ul tocmai acest domeniu il deserveste - releele si/sau reteua de distributie nationala a semnalului tv analog/digital
Sa nu uitam ca pt. modernizarea/trecerea retelei nationale de distributie a semnalului tv de la analogic la digital , exista un investitor/castigator - Kathrein Romania , deci exista si un investitor pt. modernizarea retelei nationale a semnalului tv
- Acum ( cel putin dupa mine ) din cauza ca SNR-ul nu a apucat/obtinut licenta pt. 1 din cele 2 multiplexoare , fiind obligata sa opreasca/obtina un al 3-lea multiplexor pe baza actualei retele a prg. Tvr 2 national , au raspuns cu aceeasi moneda ( bine nu ei direct ci guvernul prin hotarariile luate in numele SNR-ului )
Astfel ca in prezent avem 7 companii interesate de cele 2 multiplexoare , am aveea si un investitor pt. modernizarea retelei nationale , insa nu se doreste acest lucru fiindca guvernul asteapta mai multi banii/spagii in urma acestui conflict de interese si cum criza economica este in floare , aceasta este si pretextul cel mai bun pt. a inchide gura curiosilor/celor care ar dori mai multe explicatii vis-a-vis de ultima hotarare luata cu prelungirea pana in 2015
Practic va exista emisii/receptie dvb-t ca si in prezent insa in loc ca aceeasta tranzitie sa fie incheiata conform unor acorduri se amana ca si alte proiecte care ar fii trebuit sa fie finalizate in prezent ( cu toate ca banii au fost si la acele proiecte , dar in loc sa fie coordonatii catre acele proiecte au fost sustrasi sistematic si astfel in prezent proiectul se amana/prelungeste din lipsa baniilor )
De traim in Ro si sintem obisnuiti de 20 de ani incoace cu diferite amanarii , in schimb ne simtim frustati daca cei din UE se iau de noi si ne fac cum ne fac ( ne meritam soarta asta din cauza conducerilor avute si actuale , toate contribuind mai mult sau mai putin la denigrarea imaginii Ro )