Vezi pe la jumperi..master ...slave sau cableselect(cs)
Fiind singur pe magistrala ar trebui sa fie master sau cs.
Am patit-o cu harduri care nu au mers decat fara nici un jumper pus.
Domnilor am HDD-ul sata in pioneze si intrebarea este urmatoarea.
merge sa pun un HDD normal daca actualul este sata?
Eu am incercat sa il pun in locul CDROM-ului pt ca nu am decat o singura mufa pe placa de baza dar nu il detecteaza.
Placa de baza ASUS M2N.
La alt PC asa mergea ,scoteam panglica de la CD-ROM o bagam la HDD si era ok.
Vezi pe la jumperi..master ...slave sau cableselect(cs)
Fiind singur pe magistrala ar trebui sa fie master sau cs.
Am patit-o cu harduri care nu au mers decat fara nici un jumper pus.
E nou nout sau e formatat deja ?
Daca nu e formatat fal si probeaza
Ideea e sa-l vada in bios.
Nu e cazul de format. Pe modelul respectiv de placă de bază merge fără probleme să pui un HDD modelul mai vechi , sau mai bine spus ... pe paralel ATA.
In primă fază , deconectează unitatea optică si lasă pe cablu doar HDD-ul. Indiferent de poziţia jumper-ului , trebuie să-ţi vadă HDD-ul.
Dacă nu-l vede :
- inlocuieste cablul de date
- verifică mufele date/alimentare să fie bine conectate
- in BIOS , dă-i un "Load Setup Defaults"
Apoi , cand le conectezi impreună , ideea este ca jumperul de Master/Slave la HDD să nu fie la fel ca la unitatea optică.
Ce model de HDD ai ?
.
Rezolvat, am schimbat jumperii merge brici......
---------- Post added at 22:49 ---------- Previous post was at 21:52 ----------
Alta belea.....
Placa se baza nu are port serial si am cumparat am montat acum am pus xp si nu o vede.......
Are port serial , doar că respectivul conector (COM) este direct pe placa de bază.
Poţi folosi acel port , folosind un cablu adaptor . PC-urile mai vechi aveau (uneori) cate două asemenea cabluri.
Specificaţii complete despre Asus M2N găseşti aici
Cat despre portul pe care l-ai cumpărat , revino cu detalii.
.
Portul pe care-l cauti e langa interfata floppy (in stanga lui)
Downloadeaza-ti manualul placii si o sa-ti "faci lumina" in toate problemele.
Bafta!
vezi , iarasi in bios ce setari sint pt. porturile pl. de baza sau daca este sau nu activat portul in speta
deci nu mi-am dat seama ca are pe placa de baza port si am cumparat un adaptor pe PCI cu 2 porturi paralele. am pus ultimele drivere de pe site-ul producatorului dar nu reusesc ca conectez clona. am incercat nustiu cate versiuni de dream-up dar nimic.
Păi ce treabă are portul paralel ? Clona o conectezi la portul serialOriginally Posted by milumil
Ce windows ai ?
.
ASTA ESTE
http://www.moschip.com/mcs9835.php
Windows XP
Pai in cazul in care folosesti aceea placa cumparata , ai incercat din bios sa dezactivezi portul/porturile de pe pl. de baza ?
Cum stai la device manager ? Nu ai nici o avertizare/prb. ( semnul mirari/sau intrebari in fata deviceului cu prb. )
Personal as fii mers pe porturile pl. de baza si bine inteles activate din bios , asta ca sa nu creezi eventual alte prb. de incompatibilitate sau prb. de intreruperi alocate automate pt. acele porturi
In plus ai grija la cablul serial , iti trebuie un null-modem ( nu cel normal )
Rezolvat.
Am dezactivat din bios portul de pe placa de baza.
Acum e OK![]()