Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 8 of 8

Thread: receiver digi pe antena akta s epoate?

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default receiver digi pe antena akta s epoate?

caut de vreo saptamana ajutor in urmatoarea problema: suntem 2 familii in aceeasi casa. una dintre familii detine un abonament si un sistem complet la akta cu antena 3 lnb si receiver globo 7010. cum as putea sa montez un receiver de digi pe antena de la akta? vreau acest lucru din 2 motive:
    1 nu mai avem loc pentru o antena si
    2 doresc sa receptionez canalele din hotbird mai ales mediaset.
    nu stiu daca merge legat digi direct din globo sau trebuie altceva? eventual si alte piese/componente. sunt cam nou in domeniul asta si nu ma pricep! multumesc anticipat!

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Mai trebuie pus un LNB pe 1W,schimbat LNB de pe 13 est cu unul dublu si un comutator diseq.Trebuie sa gasesti pe cineva priceput la tine in zona sa faca treaba asta.Spune locatia,poate se gaseste cineva.
    :

叛徒 daradici's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Parerea mea e sa-ti montezi antena ta eventual pe un HH sau un pozitioner+telescop si cumpara un receptor care cat de cat te ajuta sa vezi canele de pe hotbird.
    In primul rand daca te-ai legat de receptorul vecinului cu cablul in receptorul tau ai sa vezi doar polaritatea pe care este el, ai nevoie de LNB-uri duble (cu doua iesiri separate ! ) ca sa nu ai aceasta problema.
    Nu ai sa vezi akta daca el are card akta in receptor si tu legi receptorul tau de receptorul lui indeferent de ce receptor ai avea !!!
    Oare mediaset nu sint canale criptate ? Vrei sa le vezi cu receptorul de la digi ?

Cred ca ai nevoie de ceva studiu pe forum ca sa intelegi ce combinatii sint posibile si care nu.

Bafta !

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

nu @daradici,varianta lui zmeurica e ce am mai buna si simpla

vrea hotbird?????lnb dual,adica doua iesiri
    vrea digi????un lnb in plus pe antena
    si astea toate pe o antena

problema va fi sa gasesti un supot multifeed ca sa te lase sa adaugi inca un lnb,asta in cazu in care acest lucru nu se poate face pe actualul suport

am uitat sa precizez un lucrudaca vrei hotbird pregateste te sa cumperi inca un rec

comutator diseq,parerea mea ca nu ar trebui
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER
    TOP5: Zgemma H9,
    Mut@nt/AX HD51 4K, Axas E4HD, Bre2ze4K, VU+ Ultimo 4K

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Programele free merg pe orice conserva de la digi cu comutator diseq.Altfel pentru programe codate se incurca rau discutia si e cu totul alta treaba.Putin cam greu de realizat pentru el.
    :

叛徒 daradici's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Ai dreptate @laleaua, dar cu un mecanism de pozitionare ai o libertate deplina, poti vedea de la 30W la 90E fara probleme, pe cand cu comutatoare...
    dezavantajul mecansimelor de pozitionare (cred ca este singurul) este ca dureaza pana te muti de pe o pozitie pe altul, comutatoarele insa cupleaza instanu lnb-ul de pe celalat satelit.

O alta problema ar fi suportul pentru LNB-uri si insusi marimea farfuriei, cele distribuite de akta sint de 0.9m, iar semnalele de pe 1*W in asemenea conditii nu vor fi prea stralucitoare, tinand cont ca vrea sa acopere de la 13E la 1W.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

k. sa vedem. sistemul akta vede thor/intelsat, sirius si hotbird. pe thor/intelsat receptioneaza semnalul la toate canalele de la digi dar fara sa le vada, iar pe hotbird programele mediaset apar in duplicat, odata codate si a doua oara necodate. sa inteleg ca as avea nevoie sa schimb lnb-urile simple de pe hotbird si de pe thor cu lnb twin? si spre receiver digi un diseq 2:1?
    multumesc pentru promptitudine!
    sunt din zona barlad. eu vreau sa vad digi si hotbird dar cu o antena de akta! ca nu mai pot pune alta! nu ma intereseaza grila de la akta!
    Last edited by eofed1981; 29-07-10 at 19:40.

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

exact ce spui tuasta daca vrei totu pe recu de la digi,daca vrei separat atunci un alt receptor fta ptr hot bird si elimini diseq

cum crezi tu ca e mai bine
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER
    TOP5: Zgemma H9,
    Mut@nt/AX HD51 4K, Axas E4HD, Bre2ze4K, VU+ Ultimo 4K