Results 1 to 10 of 10

Thread: Intrebari incepator

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Intrebari incepator

Salut, sunt nou aici si am un bagaj foarte mic de cunostinte in domeniu, de aia va rog sa-mi explicati si sa-mi dati niste sfaturi. Vreau sa-mi iau o antena de 90-120 si un receiver satelit HD, si am niste neclaritati, din cate am citit pe ici pe colo, am inteles ca pot sa-mi cumpar echipament de receptie tv satelit, si nu trebuie sa imi procur cartele de abonament de la DTH-urile romanesti, pot receptiona canale .... free to air?
    Am vazut in descrierea unui receiver DreamBox DM 500HD , 10/100 Ethernet Interface, ce presupune asta, pot receptiona conexiune internet sau conectez cablul de net la el pentru a-si face update?
    Iar daca am 2 televizoare, trebuie sa am o iesire dubla de la LNB pentru 2 receivere?
    In cele din urma ,vreau sa va intreb ce antena(si ce LNB-uri offset) si receiver HD imi recomandati, precizez ca vreau sa pun la o casa, nu la bloc.

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

da poti vedea programele HD free,cauti aici http://www.flysat.com/ sau aici http://www.lyngsat.com/

acea conexiune internet e ptr cu totu altceva,ptr asta mergi si te documenteaza la sectiunea dreambox

da,ptr doua tv e recomandat un lnb dual,adica doua iesiri

referitor la ce antena,lnb sau receptor eu acolo nu ma bag,fiecare decide ptr el dupa o informare amanuntita
    insa eu as incepe documentatia de aici:
    receptor-dm 800 sau dm 500 HD
    LNB-inverto sau invacom
    antena-ai ai mai multe optiunisi incearca sa fie de 1.10
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER
    TOP5: Zgemma H9,
    Mut@nt/AX HD51 4K, Axas E4HD, Bre2ze4K, VU+ Ultimo 4K

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

@laleauaneagra multumesc .
    M-am uitat in manualul dreambox, la network..., dar nu spune clar pentru ce se foloseste Ethernet-u, din cate am vazut te conectezi la un server de provider de net prin satelit, daca esti abonat, oare gresesc sau am dreptate?

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

gresit,crede ma ca e prea mult de explicat si de aia te am trimis sa te informezi dar nu din manualul lui ci aici pe forum la sectiuniile,DREAMBOX PTR INCEPATORI,DREAMBOX IMAGINI ETC si ai sa descoperi si singur

si mai mergi si pe la cccam si ai sa faci incet incet legaturile,cauti si cuvantu share

timp este

sa nu mi o iei in nume da rau fiind ca nu ti am scris cu rautate sau ironie
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER
    TOP5: Zgemma H9,
    Mut@nt/AX HD51 4K, Axas E4HD, Bre2ze4K, VU+ Ultimo 4K

Standard RSP member yky's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

@Mircica.....Bine ai venit!

Acum la ceea ce ai intrebat ,sunt multe lucruri de luat in seama.
    Depinde de ceea ce vrei sa receptionezi pana la urma. Stand la casa parca o antena de 90-120 e un pic cam mica (repet depinde ceea ce vrei sa vezi), sunt si sateliti care au semnal foarte puternic in anumite zone. Banuiesc ca punctul de receptie e undeva in Romania.

Programele pe sateliti sunt si codate si FTA(free to air....necodate adica) Ponderea este in schimb a celor codate pe diferite norme de codare (fiecare casa cu obiceiurile ei ).
    Bine'nteles ca poti receptiona tot ce este FTA. Doar ca daca mai tarziu o sa vrei si ceva care este codat indiferent de norma .....apar anumite probleme pe care unele receptoare stiu sa o rezolve altele nu.
    Referitor la dreambox500HD si acea mufa de Ethernet....da receptorul se poate conecta la internet si-si poate face update de soft prin acea mufa. Dar si tu din reteaua interna poti sa-l accesezi sa-i instalezi softuri sau sa-i modifici unii parametrii.
    In cateva cuvinte nu se prea poate explica tot ce se poate face cu aceste tipuri de receptoare ....oricum posibilitatile sunt enorme.

DA la problema cu doua televizoare ai dreptate.
    Ce model de receptor ,antena si lnb....e greu de estimat variante sunt multe. DM800 DM8000, DM 500HD, VU+duo,...chiar si Azbox, mai sunt inca modele pe care nu le-am enumerat si sunt bune.
    Important e pretul ...nu-s foarte ieftine si iar trebuie sa ma repet ....depinde ce vrei sa faci cu ele.
    La LNB si antena e simpla orientarea. Un LNB cu zgomot cat mai mic iar o antena cat mai mare( si aici intervine pretul si posibilitatile de montaj)

PS: raspunsul l-am scris de 2 ore dar nu am mai avut net ca sa-l si trimit...

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by yky View Post
    @Mircica.....Bine ai venit!

Acum la ceea ce ai intrebat ,sunt multe lucruri de luat in seama.
    Depinde de ceea ce vrei sa receptionezi pana la urma. Stand la casa parca o antena de 90-120 e un pic cam mica (repet depinde ceea ce vrei sa vezi), sunt si sateliti care au semnal foarte puternic in anumite zone. Banuiesc ca punctul de receptie e undeva in Romania.

Programele pe sateliti sunt si codate si FTA(free to air....necodate adica) Ponderea este in schimb a celor codate pe diferite norme de codare (fiecare casa cu obiceiurile ei ).
    Bine'nteles ca poti receptiona tot ce este FTA. Doar ca daca mai tarziu o sa vrei si ceva care este codat indiferent de norma .....apar anumite probleme pe care unele receptoare stiu sa o rezolve altele nu.
    Referitor la dreambox500HD si acea mufa de Ethernet....da receptorul se poate conecta la internet si-si poate face update de soft prin acea mufa. Dar si tu din reteaua interna poti sa-l accesezi sa-i instalezi softuri sau sa-i modifici unii parametrii.
    In cateva cuvinte nu se prea poate explica tot ce se poate face cu aceste tipuri de receptoare ....oricum posibilitatile sunt enorme.

DA la problema cu doua televizoare ai dreptate.
    Ce model de receptor ,antena si lnb....e greu de estimat variante sunt multe. DM800 DM8000, DM 500HD, VU+duo,...chiar si Azbox, mai sunt inca modele pe care nu le-am enumerat si sunt bune.
    Important e pretul ...nu-s foarte ieftine si iar trebuie sa ma repet ....depinde ce vrei sa faci cu ele.
    La LNB si antena e simpla orientarea. Un LNB cu zgomot cat mai mic iar o antena cat mai mare( si aici intervine pretul si posibilitatile de montaj)

PS: raspunsul l-am scris de 2 ore dar nu am mai avut net ca sa-l si trimit...
    Pai e un fel de casa de vacanta, la vreo 15 km de Suceava,spre N cred, vreau sa receptionez in general discovery,National Geogr,progra ssport(Sport.ro,eurosport) ceva programe muzica(UTV, KissFm, Mtv),primatv,antena1,3 cateva programe romanesti dar si straine vreau germane,franceze sau italiene,chiar si din state? si ProtvHD si TVR1HD cum pot sa le receptionez FTA sau cu cartela?
    Ca sa receptionez FTA semnal de la diferiti sateliti,(programe diverse) trebuie sa am vreo 3-4 LNB-uri pe offset? ma gandesc ca un LNB nu va pringe mai mult de un satelit.
    Si ce vrei sa spui ca unele receptoare pot receptiona, canale codate?
    Referitor la modul Ethernet 10/100, am inteles la ce se refera laleaua,(face update si sharing) ,daca ai zis ca sunt mai multe posibilitati de utilizare, as putea sa ma conectez la calculator si sa folosesc Ethernet-u 10/100 pentru transfer de date pe PC?
    Hmm, la antena daca o iau mai mare , ma gandeam sa am documentez un pic si sa o montez eu ,dar din cate am citit , unii spun ca e cam greu sa montezi una peste 120 cm.

Standard RSP member Diablo1's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by Mircica View Post
    @laleauaneagra multumesc .
    M-am uitat in manualul dreambox, la network..., dar nu spune clar pentru ce se foloseste Ethernet-u, din cate am vazut te conectezi la un server de provider de net prin satelit, daca esti abonat, oare gresesc sau am dreptate?
    Nu trebuie sa fi abonat
    Da te conectezi la serverul lor pentru a downlada diferite prg.,skin-uri ,etc
    Pentru o conectie rapida intre router si rec cänd vrei sa schimbi softul (2-3 min) adica gemini,nabilo,dream elite etc
    Tot la fel fiecare are serverul lui pentru a putea imbogati sistemul idividual cu un skin sau update, picon ......
    Si bineinteles sa nu uitam de share

Standard RSP member SuperSonic's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Ai postat acelasi anunt de 4 ori pe forum la diferite sectiuni, nu crezi ca este suficient ??

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

@Mircica: de ce vrei tu sa se rosteasca neaparat niste cuvinte, personal nu mi-ai facut o impresie buna, daca toata lumea iti spune sa te documentezi e bine sa faci o pauza de 2 sau 3 zile sa te documentezi si dupa daca mai e nevoie ceri si lamuriri.
    ca un sfat direct iti recomand cand alegi reciveru sa te gandesti si la un vu+duo
    toate cele bune
    ps: daca ai ajuns sa te loghezi pe acest forum cu siguranta ai ceva cunostinte in domeniu, nu mai fi asa inocent...