Cam ce antena mi-ar trebui pentru o receptie DVB-T de la 120km ?
Cam ce antena mi-ar trebui pentru o receptie DVB-T de la 120km ?
DM800 - Multifeed Triax TDS-110: 1W-5E-9E-13E-16E-19E DiseqC EMP Centauri 8/1
DM500 - Triax TDS-88 cu H-H OPTIBOX DM2400 42E-12,5W
Yagi,care de obicei au castig aproape constant pe 5 canale.Frecventele care sunt mai jos intra si ele cu pierderi din ce in ce mai mari cu cat cobori in frecventa iar canalele superioare nu mai intra avand atenuare foarte mare.Deci trebuie sa fi atent la constructia antenei si canalele pe care vrei sa le receptionezi.
Plus vedere directa,altfel nici o sansa.
:
Banuiesc ca vederea este directa ... Antena va fi montata pe un stalp deasupra unui bloc cu 10 etaje echivalentul a 15 etaje ... Ma intereseaza programele HD care emit terestru in bucuresti.
Locatia mea este in Ialomita/Slobozia
Ai aici cam tot ce i-ti trebuie sa stii pt. construirea unei antene Yagi (sper sa te descurcii cu engleza ) plus un calculator foarte util pt. proiectarea si realizarea antenei - dimensiunea antenei in functie de catii elementi doresti sa-o dotezi si frecventa pe care vrei sa-o receptionezi...
Antena Yagi
P.S - stiam ca linia directa e de vreo 80 km... cred ca esti la limita la inaltimea antenei si distanta fata de Bucuresti
Poti incerca mai intai cu o antena tip "gratar",din comert.
e de banda larga si amplificatorul de pe ea e destul de bun,parca acum 2 ani erau la 35 ron in magazin,dar sigur gasesti aruncate pe la prieteni si vecini.Asta mai ales pentru ca e cel mai simplu pentru un test,vezi daca iti intra si cele analogice cel putin cu pureci si stii daca merita sa construiesti antena pe canal plus amplificator pentru ea.
Pentru construirea antenei yagi,a buclei de adaptare si chiar a amplificatorului ai nevoie de cartea "Receptia la mare distanta" de Basoiu.Se gaseste in format pdf pe ici pe colo.![]()
:
Eu ma gandeam la asa ceva
Antena TV 21-69/12.3-16.8dBi
sau ceva de aici
ANTENA DVB-T DE MARE CASTIG
Last edited by GEXE; 01-09-10 at 00:48.
Din specificati par O.K antenele - problema este amplificatoarele.La primu link este tip placheta AMPLIFICATOR - nu prea cred in "castigul" afisat..cauta un amplificator mai bun sau construieste tu daca te pricepi la electronica.