Autocarele pe care le pun la dispozitie difera de la o agentie la alta. Prima data am plecat in egipt prin BestReisen. Pentru excursia la Cairo, partenerul lor din Egipt ne-a pus la dispozitie un microbuz in genul celor de pe la noi, dar intr-o stare avansata de degradare.
A doua oara am fost prin TezTour iar in autocarele lor aveai chiar si internet wireless.
Eu alt turoperator pe egipt nu mai stiu in romania. Serviciile lor sunt revandute de multe alte agentii de turism.
Din ce ai scris in primul post, eu am dedus ca tu pleci prin BestReisen. Corect?
Trebuie sa stii ca pe soselele din egipt se merge numai in convoi militar din cauza atentatelor care au avut loc in ultima perioada. Noi am fost intr-un convoi de aproximativ 50 autocare si microbuze. Am oprit o singura data pe drum, intr-o benzinarie pentru a ne face nevoile. Aveau si un fel de restaurant, dar n-am avut curaj sa-l incerc. Noi am anuntat la hotel ca plecam in excursie si ne-au facut niste pachete cu mancare.
In Cairo se ajunge dimineata, prima oprire este la muzeu unde ai ocazia sa vezi mumiile si sarcofagele faraonilor dupa care, in jurul pranzului, va duce la un restaurant, iar in partea a doua a zilei se viziteaza pirmaidele si sphinx-ul.
Despre snorkeling nu stiu ce sa-ti spun, deoarece noi am avut coralii la plaja de la hotel si nu ne-au interesat excursii de acest gen. Stiu ca exista excursii, dar nu pot sa-ti dau detalii. Poti sa-l intrebi pe ghidul local despre excursiile optionale.
Aici gasesti mai multe detalii excursiile optionale pe care le poti face din Hurghada: http://bestreisen.ro/egyiptom/main.p...tiv_programok4. Nu stiu daca preturile sunt actualizate.
Daca stai la un hotel in Hurghada poti sa te plimbi de unul singur prin statiune la orice ora vrei tu. De preferat ar fi sa lasi pasaportul in safebox-ul din camera, eventual sa faci o copie xerox pe care sa o ai la tine in cazul unui control.
Daca stai la un resort pe langa Hurghada, trebuie sa aplezi la un taxi pentru a ajunge in oras. De obicei hotelurile au o cursa pe zi spre hurghada (gratis sau contracost).
In egipt este o discrepanta mare intre luxul din statiunile turistice si satele in care traiesc localnicii, iar autoritatile prefera sa ascunda aceasta realitate. Din acest motiv nu ai libertatea sa te plimbi singur prin tara. Vei vedea in timpul excursiei la cairo mai multe baraje militare pe autostrada cu cazemate si militari inarmati.

Reply With Quote

.
Pe mal te poti plimba si prin dreptul altor hoteluri? Ai voie?