Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Thread: Toroidala

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Toroidala

Salutare,
    Am montata o antena wawefrontier cu 4 sateliti si iesiri la 4 tv.Acuma as vrea sa mai adaug inca 4 sateliti dar cu iesire numai pentru 2 tv.Intrebarea este care ar fi schema cea mai convenabila,si cum se poate face,fiind-ca nu-mi dau seama cum ar trebui 'legate' intre ele.
    Orice parere este binevenita.

Standard RSP member
    Mentioned
    3 Post(s)

Default Mai precis ... ?

Sanatate!

Daca ne spui mai exact ce configuratie ai acum, poate reusim sa te sfatuim, dar asa ...
    Putem presupune ca pentru primii 4 sateliti folosesti 4 LNB-uri quad si insumezi pentru fiecare receptor semnalul de la cele 4 LNB-uri prin cate un comutator DiseqC 4/1 ...
    Sau putem presupune ca folosesti 4 LNB-uri quattro si un multi-swich 17/4 ...
    Sau chiar ca folosesti 4 LNB-uri single, fiecare legat la cate un receptor !

Deci?

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Ops,scuze am omis sa specific:
    La ora actuala folosesc 4 LNB quattro si un multi-switch 17/16.Nu am nevoie de toate 16 iesirile dar la timpul cind am montat-o asa am gasit la un pret bun.
    Last edited by zmeura; 02-07-10 at 15:57. Reason: Regula 12.Quote inutil.

Standard RSP member
    Mentioned
    3 Post(s)

Default Spor la treaba !

Sanatate!

Configuratia minimala necesara este urmatoarea :
    1. Pentru cei 4 sateliti noi folosesti 4 LNB-uri twin;
    2. Cate o iesire de la fiecare dintre LNB-urile de mai sus se cupleaza la intrarile unui comutator DiseqC 4/1, iar cele ramase la un aldoilea comutator de acelasi tip;
    3. Pentru fiecare dintre cele doua televizoare "speciale" legi iesirea din comutatorul de mai sus si iesirea dedicata din Multi-swich-ul 17/16 la intrarile unui comutator DiseqC 1.1 OPTIUNE (SPAUN SUR 220F sau echivalent) si iesirea din acest comutator la intrarea LNB a receptorului.
    4. La receptoarele ne-speciale nu umbli.

In concluzie, ai nevoie de 4 LNB-uri twin, doua comutatoare DiseqC 4/1 si doua comutatoare DiseqC 1.1 OPTIUNE (SPAUN SUR 220F sau echivalent).

Pentru alte configuratii posibile vezi si www.satlex.ro

Succes!

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Salut,
    configurarea de mai sus inca nu am facut-o din lipsa de timp,dar avind 'dolce' m-am hotarit sa scot un satelit [16 grade est] si am bagat cablul de la dolce in schimb,sa pot sa folosesc dreamu.Cu setarile anterioare si cu orice am incercat ulterior nu reusesc sa am semnal decit pe tvr 3,info,si tvr cultural.EPG asi face la toate dar semnal numai in jur de 50-60 la suta.A..semnalul de la dolce vine de pe antena lor,nu de pe toroidala,cred ca aici e ceva ce nu se potriveste cu setarile dreamului.
    Mersi de orice info.

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Nici sa nu te gandesti la asa ceva sa receptionezi , eu cu o antena de 1.2 in focar secundar , focar este 5E , nu am reusit sa scot decat ceea ce ai scos si tu. O data cu pierderea satelitului eutelsat de la 16E si readucerea unor rebuturi la 16E cu putere mica a dus la probleme in receptionarea pozitiei 16E daca nu ai antena in focar. Asa ca nu avem decat sa asteptam lansarea noului satelit in Septembrie.

Standard RSP member
    Mentioned
    3 Post(s)

Default @sate1

Sanatate!
    Pe antena lui Dolce ai pus lnb-ul quattro pe care il aveai pe 16E sau un single ?
    ... Ca am dubii ...

@dic_star : Am impresia ca nu receptia pe 16E il nemultumeste ci cea pe 39E. Sau nu?
    160 pounds of star dust

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Cred ca da, dar este cam ambigu si nu am inteles.

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Scuze daca nu m-am facut inteles.Asa cum mateda spune receptia de la dulce ma nemultumeste.Deci am inlocuit de la un lnb quatro o singura intrare[cea care merge in living unde este dreamu]cu iesirea de la dolce,celelalte 3 sint in continuare in functiune.Acum semnalul de la dolce vine de pe antena lor dedicata,si nu reusesc sa am semnal decit pe tvr info,tvr3,si educational.In dream am sters eutelsat si am adaugat helas,cu setarile preluate de la eutelsat.

O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Lnb-ul e quad sau quatro?

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Lnb-ul este Quattro,si inclin sa cred ca ar trebui sa scot toate intrarile de la lnb ul respectiv si sa pun numai dolce,atunci ar trebui sa mearga.

Standard RSP member
    Mentioned
    3 Post(s)

Default Solutie ?

Sanatate!
    Am studiat putin lyngsat.com si cred ca e vorba de sub-banda de frecventa. Cu siguranta ai legat lnb-ul de la Dolce pe intrarea de Low-Vertical. Daca il legi pe High-Vertical o sa vezi toate celelalte programe, mai putin pe cele care le vezi acum.
    Bafta!
    Last edited by mateda; 10-09-10 at 10:22. Reason: Am vazut noul tau post ...
    160 pounds of star dust

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu merge! Intrarea-iesirea corespunzatoare pt.dream este vertical low,de unde si receptia mea a programelor respective care sint pe vertical low.O sa incerc sa pun un diseq inainte sa vad daca nu cumva functioneaza asa

@mateda
    Exact,chiar acum am scris si eu asta.Problema e ca l-am legat pe High-Vertical si nu mai am semnal la dream.S-ar putea sa am in schimb la celelate receptoare[nu am verificat]

.
    Last edited by delta2k2; 10-09-10 at 10:59. Reason: Regula 12 : Quote inutil

nykanor
    Guest

daca va ajuta cu ceva uitativa aici http://www.album.alyno.ru/coppermine...album=2&pos=12 care stiti rusa care nu umblati cu google chrome

Moderator sorin8m's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

sate1
    Incerc sa fac un rezumat.
    Ce ai descris tu acolo e ok, ai Wave antena e ok, merge brici. Singura remarca e sa pui toate firele de la antna de dolce pana in multiswitch (adica 4 fire). E din cauza lui diseq.
    Semnal pe 16est, trebuie sa ai cum trebuie, nu vad de ce sa nu mearga. Singura chestie din ce am citit este ca ai renuntat la 16E si ai pus 39E. E ok.
    Acuma sar putea sa fie alte chestii din ce cauza nu iti merge dolce bine, de la antena pana la multiswitch cablurile nu au voie sa aiba lungime mai mare de 15metri, acuma asta depinde si de fiecare multiswitch, findca la cele care au si amplificator reglabil in ele pe fiecare linie, la ele merge 15 m maxim, la celelalte sar putea sa mearga mai putin.
    Intrebarea mea este cat de lung e cablu de la antena de dolce pana la multiswitch.

dic_star79,
    Nu poti compara antena lui cu a ta. A ta e o antena offet simpla iar a lui este wawefrontier. Cu antena lui nu sunt probleme ca si la a ta.
    Nu are rost sa fac explicatii.

Page 1 of 2 12 LastLast