STAB are o mecanica mult mai buna decat plutonul majoritar al monturilor HH.Calitatea e pe masura pretului!

E un motor f.silentios dar se misca incet !Motorul e capabil sa invarta +/- 60 de grade de la pct zero(testat).Deci cu pct zero la 23,5E nu poti vedea Yamalu de la 90E sau sa cauti feeduri pe 37,5W asta ca o remarca!Insa cum majoritatea satelitarilor sunt interesati sa acopere o plaja de receptie de la 45E la 30W este absolut o alegere f buna!

Alta solutie ar fi inlocuira monturii H-H cu alta mai performanta.Si eu doresc ca sa o inlocuiesc insa nu stiu cu ce si nu stiu cand?
Evita modelele OPTICUM.Daca urmaresti canale tv de pe 10-12 sateliti dau egzemplu, investitia intr-un motor HH este inutila deoarece pt locatia ta acoperi cu 3 offseturi multifeed satelitii ce te intereseaza .
Recunosc ca miscarea antenei fie cu motor HH sau set actuator+pozitioner are ca principal dezavantaj DEREGLAREA!Oricum o precizie mai buna , mai ales daca te uiti la bani vei obtine cu un actuator de 12" de calitate suficient pt a acoperi 45E-30W folosind evident o montura polara pt antena offset!