Ai incercat pe ASTRA 2D? ar trebui sa-ti intre semnal la antena ta pe acel transporder,chiar unul mic dar ar trebui!
Ar fi frumos sa intre dar nu prind niciun semnal. Am incercat si ieri seara, si astazi seara. Am miscat antena E-W, dar nimic. Claudiu zicea ca ar mai fi loc de reglaj ca ultima oara cand a fost, a inceput sa ninga zdravan. In fine, pana la 2D la care footprint-ul e cum e, mai tare ma enerveaza 1H-ul care nu intra toata ziua. Tie iti intra semnal pe 2D sau pe 1H toata ziua ?
Parabola 2.2 m, Lnb Inverto 0,3 dB, Actuator 24", V-Box 2, DM500S, CN-BR1 Router
La dimensiunea antenei trebuia sa nu ai probleme!
Din cate spui, se comporta ca un offset de 1,2m...\
Trebuie refacut reglajul!
N-as zice ca se comporta ca un offset de 1.2, ca am avut inainte si diferenta se simte. Rz zicea pe rdi, cu aceeasi antena, ca lui nu ii intra Deluxe-ul pe 1H si nici Thor 2-ul deloc care mie imi intra cat de cat. In fine, nici Brasovul nu e Bucuresti.
Am luat de pe lyngsat, toate TP-urile lui 1H si le-am testat, la ora 11 ziua. Rezultatele sunt urmatoarele. Mentionez ca seara imi intra bine toate aceste TP-uri. Mai testeaza cineva?
11778V NU
11836V NU
11954H DA
12051V DA
12070H NU
12090V NU
12110H DA
12129V DA
12148H Slab
12168V NU
12188H DA
12207V DA
12226H Slab
12246V Slab
12266H DA
12285V DA
12324V Slab
12344H DA
12363V DA
12402V Slab
12422H DA
12460H DA
12480V DA
12663H Slab
12692H DA
Parabola 2.2 m, Lnb Inverto 0,3 dB, Actuator 24", V-Box 2, DM500S, CN-BR1 Router
Man,la ceea ce ai tu ar trebui sa vezi mult mai bine,in special DELUXE care mie imi intra pe o parabola de 185 destul de bine,cred ca mai trebuie reglata,trebuie o zi intreaga sa stai langa ea si sa o bibilesti mm cu mm la focar si lnb numai asa o poti aduce la valorile ei normale cat de cat,mie mia luat 3 saptamani sa o pot regla pe a mea exact pe fiecare zi trebuia sa umblu la cate ceva !
mi-am tocat si eu creierii cu astfel de antena
E un mare gunoi .
Asa zisul punct de focalizare...nu-l cauta pt ca e de dimensiunea mingii de hanbal singura sansa si solutie e sa adopti sistemul gregorian (optica dubla) sau pe romaneste cauti o parabola mai mica cu care refocalizezi imperfectiunile unei antene mari
Personal doar am studiat fenomenul si as dori o discutie mai ampla in sensul asta . Practic ce am facut:
Am luat doua spray-uri de oglindare si am vopsit o astfel de oala pt ca ma plictisisem de plimbat si horn si lnb; apoi am pus ,seara ,un reflector de raclama la o distanta de 10m apoi cu o coala A4 am cautat focarul .
Pacat ca nu mi-a dat prin cap sa fac o poza .
Clientul era extrem de nervos pentru ca practic existau doua focare intr-o suprafata de 15X15 cm.(voia sa-i cheme pe cei de la magazin)
Din pacate timpul alocat "cercetarii" e aproape de zero dar daca as fi prins o parabola de 15 cm diametru ar fi meritat .
Am spalat vopseaua spray cu decarburol auto
Concluzie : Bani pierduti
P.S. Dati o idee : de unde o parabola mica cu o distanta focala de 20-30 cm?