Results 1 to 15 of 35

Thread: Antena de 2.2 m in Bucuresti

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Default Antena de 2.2 m in Bucuresti

Mi-am luat o parabola de 2.2 m cu actuator de 24". Am vorbit cu inginerul de la santierul de vis a vis sa imi ancoreze suportul , iar mai apoi o sa vina spaniolul sa monteze antena. Locatia este in oglinda fata de cea din poza, antena respectiva fiind a vecinului. Intre perete si gard sunt 2.3 m iar gardul are 1.6 m inaltime. Eu am o teava groasa de 80 mm si lunga de 3 m pe care vreau sa o pun ca suport pentru antena. Intrebare: va fi suficient de inalt suportul pentru o receptie optima peste gard si pentru a se putea roti bine antena? Offsetul vecinului e de 1.8-1.9, suportul lui avand tot cam 3 m. La o prima vedere eu zic ca intra si a mea dar cam la limita. Voi ce ziceti?

Parabola 2.2 m, Lnb Inverto 0,3 dB, Actuator 24", V-Box 2, DM500S, CN-BR1 Router

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Re: Antena de 2.2 m in Bucuresti

Cam problematic,teoretic trebuie sa ai o distanta minima de 30m fata de antena si orce alt obstacol pentru o receptie buna,din ce vad in fotografie o sa te poti misca pe o arie relativ restransa,mai multe imi voi da seama la fata locului,orcum daca ne va permite o miscare de la 26E-15W ar fi ok! cel putin asa vad eu lucrurile din imaginea postata de tine,mai multe o sa vedem cand o punem in miscare wekendul viitor!

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Eu am un offset cam la 1 m mai sus de unde vreau sa pun parabola si nu am probleme de la 62 E la 30W, in imagine e la 62 E. Nu sunt chiar paralel cu ecuatorul, antena vecinului e pe la 13 E, si daca e de 1.9, mai este loc de inca 15 cm in jos si nu ar ajunge la gard, mai ales ca a mea o sa aiba elevatia cu aprox 30 grade mai mare. Casa din planul indepartat n-ar trebui sa dea pb la 30 W care e undeva la coltul ei. Tu unde zici ca vor fi probleme la miscare? Am 2.3 m intre pereti, deci loc ar fi, iar eu o pun in oglinda fata de cea din imagine, deci gardul de la 13 E in colo nu va exista. Sunt doar presupuneri, nu imi dau prea bine seama cum va fi miscarea de rotatie la o antena asa mare.

Daca chiar trebuie si ajuta, pot sa incerc sa mai inalt suportul cu vreo 30-50 cm ca au baietii aparat de sudura.

Last edited by TheAce; 04-11-07 at 23:05.
    Parabola 2.2 m, Lnb Inverto 0,3 dB, Actuator 24", V-Box 2, DM500S, CN-BR1 Router

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Pe mine ma derutat vila din plan indepartat,daca vecinul tau merge de la 62E-30W atunci nu ar trebui sa avem probleme!

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Chiar veciunul nu stiu daca prinde 30W, eu il prind, cu un offset plasat un pic mai sus, dar si mai la dreapta fata de unde vreau sa pun parabola.

Standard RSP member
    Mentioned
    1 Post(s)

Multumesc lui Claudiu care a reusit sa imi puna antena pe picioare. Inca nu este mobila, am avut niste probleme cu cablul pt actuator, dar la primele teste rezultatele nu par prea grozave pe mai multi sateliti. Momentan este fixata pe Astra 19E. Totusi, acuma, la 20.30, pot vedea spre exemplu la limita 12246 V (Deluxe Music) dar nu pot vedea 12070 H, face lock dar nu apare imagine (Premiere). Sa nu fie lnb-ul prea grozav (Inverto 0,3) sau ghidul de unde nereusit... Vreo idee ?