Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24

Thread: antena putin dereglata

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default antena putin dereglata

am o antena de 1,4 cu montura polara (luata de la peruvision) si un actuator de 12

dupa vijeliile din zilele astea m-am apucat eu sa strang putin surburile ca mi se pareau ca sunt putin slabite (si erau) ;

am reusit sa le strang dar cred ca am dereglat putin antena: inainte vedeam ESPN cu semnal destul de slab dar f stabil pe Sky uk (snr cam 40-41) acum e oscilant de la 30 la 50 si nu prea mai vad; tre s-o reglez din nou...

cum fac sa o reglez? sa umblu putin la elevatie? sau cum recomandati?
    Last edited by cristimate; 20-05-10 at 13:05.

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

in casa :
    - pozitioner
    - urmarirea curbei : sateliti extreme_centru
    afara :
    - LNB - mufe
    ajuns aici deja ai raspunsul
    Last edited by zildan; 24-05-10 at 14:25. Reason: litera lipsa

Standard RSP member yky's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Daca a umblat la pozitionarea monturii pe pilon...nu cred ca rezolva ceva cu reglajul LNB si sau mufe.
    Trebuie sa pozitioneze anetena pe cel mai sudic satelit si sa regleze finut pozitia monturii.

Mentioned
    0 Post(s)

ai dreptate perfecta dreptate .
    intaresc si eu cele spuse de antevorbitori , adica regleaza .

cit priveste
    Quote Originally Posted by cristimate View Post
    cum fac sa o reglez? sa umblu putin la elevatie? sau cum recomandati?
    asa .... la ghici ... e greu .... poate nu mai e verticala .... poate e rotita pe stilp .... poate e deviata axa polara ... poate e mica declinatia .... poate e mare declinatia ..... poate ai umezeala in mufa F .... pate ai umezeala in feedhorn ... sau poate nu e nici una nici alta si ESPN are probleme .... cine poate spune ?!!
    Last edited by pacala68; 20-05-10 at 16:48.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default poate

sau poate citeai si vedeai ca am pozitioner deci o pot muta stanga dreapta cat vreau; deci impresia mea este ca pe verticala trebuie reglata putin

restul vad f bine, dar se pare ca la acest satelit (destul de "indepartat") am aceasta mica problema... deci cum sa fac sa o reglez; deci sa ma poztionez pe un satelit sudic sau cum?... rog ajutor
    Last edited by zmeura; 20-05-10 at 21:00. Reason: Regula 12.

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Intotdeauna cand strangi de suruburile unei antene aceastea fuge putin.Trebuie reglata iar la sange pe satelitul care e pe directia sud la tine.Spune locatia si vom sti ce satelit sa iti recomandam.
    :

Standard RSP member yky's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Pozitionerul i-ti muta antena pe o valoare memorata ... iar daca montura s-a miscat acea valoare nu mai corespunde cu maximum de semnal pe satelitul respectiv.
    Deci tot la "punctul cel mai sudic"......si motorul pe zero...ajungi!!!

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default bucuresti

Quote Originally Posted by zmeura View Post
    Intotdeauna cand strangi de suruburile unei antene aceastea fuge putin.Trebuie reglata iar la sange pe satelitul care e pe directia sud la tine.Spune locatia si vom sti ce satelit sa iti recomandam.
    stau langa bucuresti, in cernica imediat dupa manastire pe limba aceea de pamant (aproape de lac)

Mentioned
    0 Post(s)

sau poate citeai si vedeai ca am pozitioner ....
    tu sa fi sanatos , si sa citesti cu voce tare ce am scris in postul #2 , poate auzind .... sau poate nu
    restul vad f bine, dar se pare ca la acest satelit ....am aceasta mica problema...
    aceasta este singura informatie ( desi cam subtirica )
    deci cum sa fac sa o reglez; deci sa ma poztionez pe un satelit sudic sau cum?... rog ajutor
    deci chemi telefonic un instalator , deci nu mai regla tu => deci o s-o dereglezi de tot

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default ***

Quote Originally Posted by yky View Post
    Pozitionerul i-ti muta antena pe o valoare memorata ... iar daca montura s-a miscat acea valoare nu mai corespunde cu maximum de semnal pe satelitul respectiv.
    Deci tot la "punctul cel mai sudic"......si motorul pe zero...ajungi!!!
    Yky si eu am pozitioner,eu cred ca s-a referit la faptul ca se poate misca antena din pozitioner pas cu pas,E-W chiar daca ai satelitii memorati.Si eu am avut aceasta problema si nu am mai urcat la antena.S-a rezolvat din butoanele E,W si memorare pe noua pozitie.

Standard RSP member florini's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default punct si de la capat!!!

Cristi sa stii ca pacala are dreptate. Odata deplasata montura polara e cam dificil de reglat dupa indicatii sus-jos, stg-dr, est-vest,bla bla. Treaba asta cu reglajul pe axa satelitilor nu-i foarte la indemana oricui, trebuie ceva experienta. Deci i-ti fac aceeasi recomandare, cheama pe cineva cu experienta sau ... vezi tu ! Succes!
    2 X DIGI - invatam si tot invatam...

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default pacala lasa-ma te rog cu problema mea in pace

decat asa sfaturi de la line pacala mai bine iti vezi de drum pe bune si lasi si pe altii

deci antena mea e reglata muuult mai bine decat altele, doar pe 1 sau 2 transpondere de pe sky care le vedeam acum am probleme (si cele mai slabe); si inainte avem semanl 40-41 da acum sare putin...

la restul (gen thor, astra, hotbird, badr...) am semnale bune si extrem de bune;

am vb cu cineva care face asta si mi-a zis: deci pun antena pe badr, pe mbc-uri (transponderul lor) ; cu satelit pozitionerul in fata (din dm vazut pe TeVe) fac cateva miscari sus/jos fara sa vad in ce pozitie crestre; apoi desurubez elevatia si misc putin antena in sus (sau jos cum am identificat ca creste) pana ajung la semnalul maxim; apoi strang echilibat (m-am uitat la cum am stans surubul si ceea ce s-a intamplat este ca s-a ridicat antena cu 1-2 grade fata de pamant); exact asa mi-au reglat-o si ei cand mi-au pus antena, mi-am adus aminte da nu mai stiam satelitul

maiine (cand nu mai ploua) ma joc cu el; daca-l dereglez cel care m-a invatat si face asta a zis ca ma ajuta... ce naiba sa fie asa de greu? eu am antena destul de reglata , cat de mult pot s-o dereglez?

Mentioned
    0 Post(s)

plin de compasiune , iti spun sa pui antena pe 28E si sa impingi usor cu mina antena ( in limita elasticitatii antenei ) in sus / jos si sa monitorizezi semnalul pe transponderul dorit .

tot cu maxima compasiune iti recomand calduros evitarea incongruentei
    deci antena mea e reglata muuult mai bine decat altele.....

.....m-am uitat la cum am stans surubul si ceea ce s-a intamplat este ca s-a ridicat antena cu 1-2 grade fata de pamant.....

.... eu am antena destul de reglata
    Last edited by pacala68; 22-05-10 at 00:58.

Golden Member shadowman's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Respecte!
    no comment!
    Bafta!
    Respect!

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by pacala68 View Post
    plin de compasiune , iti spun sa pui antena pe 28E si sa impingi usor cu mina antena ( in limita elasticitatii antenei ) in sus / jos si sa monitorizezi semnalul pe transponderul dorit .

tot cu maxima compasiune iti recomand calduros evitarea incongruentei
    curios, da pe tine cum naiba te accepta lumea asa? te scoli in fiecare dimi cu fata la perna si vezi in crucis? am intrat pe forum sa cer un sfat, se vede ca nu sunt cel mai competenet da ma tratez, citesc si invat; n-am nevoie de misto-uri ieftine ci de sfaturi...

da e destul de reglata, adica nu e perfect, se poate si mai bine; as putea sa o las asa ca espn e pe vreo 3-4 sateliti da pe ala stau mai mult si as dori sa o reglez si acolo...

Page 1 of 2 12 LastLast