Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 15 of 92

Thread: Reduceri cu 15, 25%

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    RSP Enigma Team & GM michael86's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

CRIZA ??? ce fel de criza ? aici suntem noi ! asta e nivelul , am consumat mai mult decat am produs ! restul de unde l-am luat ? IMPRUMUTURI !
    fonduri nerambursabile de afara nu prea am stiut sa atragem , ce aveam de vandut s-a terminat . de afara "capsunarii" nu mai aduc miliarde de euri.
    pe cand la noi desfat si huzur : masini de lux , case care mai de care sa nu zic palate si multe altele de care sunt sigur ca a-ti auzit si voi !
    acum a venit adevaratul moment zero ! acum suntem la nivelul Poloniei sindicale , al Bulgariei fara paine etc. ...
    nici nu vreau sa ma gindesc la IARNA care o sa vina ... ma trec fiori !
    succese !

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

Nu spun ca e usor sa pierzi 25% la salariu, da pe mine cine ma ajuta ca am pierdut 85% si sunt in cadere libera.
    Statul lua impozite se la mine si la impartea la bugetari sau la "abonatii bugetelor".
    Ca mine sunt majoritatea micilor intreprinzatori.
    Daca imi cresc taxele nu rezolva nimic, pentru ca nu mai am pe ce plati taxe, asa ca au recurs la solutia logica, opresc cheltuielile si ei (statul) cum le-am oprit si eu din primele momente ale crizei doar ca ei acum se targuiesc.
    Cresterea TVA si a impozitelor nu va rezolva nimic, va micsora veniturile la buget, si va genera un nou val de someri, va "impozita" economiile tuturor.
    Inflatia, calea "usoara" de care vorbeste BOC-ul, scade puterea de cumparare nu scade suma de pe fluturas.
    Realitatea economica e dura, ne-am invatat sa traim pe datorie si acum cand am ajuns si la limita facem greve sa cerem continuarea indatorarii pe motiv ca nu avem chef sa devenim eficienti.
    Sistemul de sanatate se plange ca e subfinantat, medicii ca au sarii mici, profesorii asemenea.
    Reforma in cele 2 domenii ori lipseste ori a fost o catastrofa in cei 20 de ani.

Reforma sistemului bugetar trebuie sa inceapa cu Declaratia anuala de avere individuala, la toti cetatenii tarii.
    Acum unii au venituri de 300 euro pe acte si isi permit masini de 100 mii de euro fara sa existe riscul ca ii poate intreba cineva de provenienta banilor.

Ar fi multe de spus si multe de facut.
    Sa speram ca or sa aiba puterea sa ia masurile corecte.

PS:
    Nu am votat nici cu PDL nici cu Basescu la ultimele alegeri!
    Last edited by zildan; 22-05-10 at 13:10.
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Standard RSP member hd56fox's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Toti aveti dreptate intr-un fel sau altul.
    Problema e ca orice masuri ar trebui luate , nu astia trebuie sa le ia, pentru ca s-a dovedit ca nu sunt in stare de nimic.
    Daca azi taie 25%, maine vor taia iar, pentru ca nu e suficient sa tai, trebuie sa vezi si ce faci in continuare. Cand nu-ti ajung banii , nu e sanatos sa tai, e mai sanatos sa cauti sa faci cumva bani. Altfel ne ducem de rapa , si eu sincer cred ca ne ducem. Nu mai avem nici o sansa , pana nu se intampla ceva catastrofal si se ia totul de la inceput. Romania e prea corupta, ca niste masuri de genul asta, sa dea vreun rezultat. Rezultatul e de moment si va tine foarte putin.
    Ieri am aflat de o persoana din min.sanatatii care a schimbat 7 ministri, si castiga 3000 euro pe saptamana (bugetara !!!) , doar ca sa dea niste certificari (sau cum se numesc) la medici cum ca sunt medici , ca sa plece din tara sa castige la adevarata lor valoare.
    Deci sti ca esti medic, si dai bani la una ca sa iti dea o adeverinta ca esti.

Asta e un exemplu, si stiti si voi destule, dar pana nu dispar astia, in Romania pot sa taie de 4 ori 25% si tot nu va fi destul, pentru ca totul pleaca de la niste principii, si noi nu avem principii .
    In '92 cand mi-am luat si eu o masinuta din germania, cand mi-a spus prietenul meu ca daca merge fara bilet pe metrou cancelarul Germaniei si e prins , se aplica legea, am fost convins ca aplicarea legii in Romania rezolva mai mult de 50% din probleme.
    Daca ar umbla putin la veniturile ilicite, nu ar mai trebui sa taie nimic, dar cine sa faca asta ? Pai astia care trebui sa faca, sunt cei mai corupti.
    Pe mine , personal nu mai ma prinde nimeni la vot (si nu ca as fi votat cu Base si m-a dezamagit, din contra pentru ca au votat atatia cu el), si nici politica nu mai ma intereseaza. Nu m-am putut abtine sa nu intervin si eu acum, dar de 5 luni, personal nu am mai vazut nici o emisiune pe romani, de politica ce sa mai vorbim. Poate nu e bine, dar incerc sa ma protejez. Nu merita astia sa ma imbolnavesc si ei sa-si bata joc de noi si de viitorul copiilor nostri.(viitor compromis deja pentru inca cel putin o generatie)
    Si cu asta, gata cu interventiile mele pe asemenea teme.
    Sa fim sanatosi .
    kathy 910,Panasonic,Onkyo TX-SR706,dm800cl

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Code:
    nici nu vreau sa ma gindesc la IARNA care o sa vina
    Si stii ca io ma gandesc.voi lua de tot felu sa am provizii. tre sa iau mancare si la animalele din batatura ca sa am ce taia la iarna

Code:
    Platim de zece ani ...la sute de mii de functionari ..."spor de
     zambet" "spor de ochelari" "spor de calculator" .... un fel de taxa pe  prostie !!! ...
     sau taxa ticalosiei sindicale si cardasiei ei politice !!! asta ar  trebui sa ne revolte
     ... tacerea complice , ca deh doar n-o sa-mi tai singur sporurile ....  iata o parte 
    din ceea ce ne-a adus unde sintem ! Guvernul asta ... bun rau ...cum o  fi ... face
     acum ceea ce trebuia inceput acum 10 ani ... nu cred ca o face perfect  ... nu 
    stiu daca va salva  situatia ... dar statul in expectativa si huiduiala  de pe margin
    ai mare dreptate!

ar trebui sa se mearga pana acolo de ex daca ai o nevasta care e in administratia publica sa-ti fie ciuda ca ea incaseaza tot felu de sporuri si tu care esti altundeva nu.Tot cum era si cu politaiul care si-a amendat nevasta ca a trecut pe rosu.si nu la patratelul rosu

deci iarna 2010-2011 va fi una cumplita , poate chiar la fel ca aya din 1989-1990

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Se mai uita un lucru: bugetarii au fost tinuti pe salarii din imprumuturi (asta in ultimii 2 ani,inainte chiar a fost crestere economica,nu stiu din ce) iar acesti bani din imprumuturi au mers catre consum,adica spre firmele private care la randul lor au dus-o bine.Ca acum pica afacerile e si logic,cand vor urma taierile vor pica si mai mult.Asta ca sa incheiem cu aia "grasii" care le faceau vanzari alora "slabi".Vorba lui Ilie Serbanescu: la noi e plin de supermaketuri si de fapt nu avem intreprinderi,pai din ce consumam?
    Base a reusit iar sa ne imparta,asa a facut si anul trecut.Voi stateati gura casca la "pixelul albastru" in timp ce ei isi imparteau posturi si jegmaneau statul plus ca ne afundam in criza economica.Datii inainte,luptati cu "grasii",comunistii,minerii,etc.Pe aia de la putere ii doare in cot,ei mancau seminte si jucau carti cand s-au trezit cu aia de la FMI pe cap.Brusc au vazut ca nu mai sunt bani de pensii si salarii.Aaaaa pai stai ca e de vina Iliescu,Tariceanu,comunistii,turcii,tatarii,etc.Si dai si lupta iar cu nenorocitii,dar pe la spate isi fac afacerile,isi numesc pilele si masuri anti criza zeroooo.O sa faca la fel cum au facut cu reducerile agentiilor,veti vedea peste 3-4 luni ca iar nu au redus nimic,ca la varf le-au redus alora salariile cu 25% dar aia si-au inventat un nou spor si castiga tot atat si alte minunatii.Asta in timp ce ii vor ingropa in datorii pe pensionari si amarati.
    Sper din tot sufletul sa ajunga si TVA la 24%,pana nu ne ingroapa astia de tot nu ne trezim sa le spargem capul.La toti.Noi stam sa ne mancam intre noi ca ne baga Base texte inventate.

PS:Am vazut mai sus scris "hai sa punem lucrurile in ordine".Pai cine,eu?Nu voi ati zis ca Base o sa faca,o sa dreaga,ca e cel mai coios?A facut?"Ciocu' mic,acum ei sunt la putere".
    Last edited by zmeura; 22-05-10 at 13:39.
    :

Standard RSP member MihaiP's Avatar
    Mentioned
    21 Post(s)

Hmm ...deci " la placinte ...inainte, la razboi ... fara noi ! " ... cam asta ar fi solutia !
    daca noi toti n-am fost in stare sa schimbam ceva in Romania ... nu ma refer la
    nivelele de sus ...ca acolo noi n-am prea contat ! ci jos ..aici la talpa tzarii ... unde
    fiecare poate face ceva , atit cat sa te culci seara impacat cu gandul ca azi... n-am
    furat, n-am ucis, n-am mintit ,am facut tot ce tinea de mine sa fie bine .... daca noi
    n-am facut toate astea ... poate o face guvernul asta ... nu-i nici mai bun nici mai
    rau ca altele ! puterea si guvenarea mai ales ...ia manjit pe toti ! de la stanga la
    dreapta ... nimeni ...absolut nimeni din viata politica romanesca n-a scapat ... de
    ce as crede ca altii ... altii nu astia ... vor fi mai breji !!! In Romania de 20 de ani
    Parlamentul si Guvernul si-au dat mana la jaf ! presedintii au fost decorativi ...
    Iliescu prea sarac si cinstit , Constantinescu prea naiv si suficient ... Basescu ...
    el parea ca ar putea fi altceva ... asa a promis ... a promis desi Constitutia nu-i
    dadea dreptul sa faca cele promise ... a incercat sa-si tina promisunile si a fost
    aproape rastignit ... de clica celor care-si vedeau periclitate interesele ... acum
    are un instrument la indemina ... Guvernul ... bun rau ...il are la indemina la
    un ceas cand greu poti reforma in liniste si lin ... situatii exceptionale cer
    masuri exceptionale ! el a ales calea grea ... strangem cureaua si nu omoram
    gaina care face ouale de aur ... pentru unii se pare ca daca tot mori macar
    s-o faci in somn cu burta plina ! eu prefer sa lupt ... cu ochii deschisi !

P.S. Eu nu ma simt tradat de Basescu ! nu pentru ca am stiut inca de la vremea
    discursurilor electorale ca jumate din ceea ce promitea ...nu va putea face ! nu
    pentru ca n-ar vrea si crede cu adevarat in ceea ce spune ...ci pentru ca este
    lider intr-o haita ! o haita are regulile ei , reguli dure ... te urmeaza cat esti puternic,
    te sfasie la primul semn de slabiciune ! Eu nu mai pot fi naiv ... ii iau pe toti asa cum
    sint si nu ma inregimentez politic ... simt doar ca acum nu prea-i momentul galcevilor
    politicianiste ... este ceasul al 12-lea !
    Last edited by MihaiP; 22-05-10 at 15:16.

Super Moderator staric's Avatar
    Mentioned
    2 Post(s)

" Ferice de cei ce n-au văzut si au crezut ". ...

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Dezamagitor sa vezi cum inca Base e idolul,cum toata lumea stie ca il doare in cot de Constitutie si e aproape dictator dar asta e luata drept bine,normal,natural dupa 20 de ani de la revolutie.Trist.
    Eu sa strang cureaua pentru Base si gasca lui?
    Nu are rost sa mai continuam discutia,e cum a zis cineva: eu o sa ranjesc cand o sa ii vad pe unii cum mor de foame,chiar daca o sa sufar si eu,doar pentru ca merita.Succesuri.
    :