-
dm500s decedat ?
Problemele se pare ca apar des la receptoarele astea ...
Aseara a fost ploaie , fulgere , traznete ...aparatele au ramas conectate la priza, . Din ce am observat dimineata , un receptor dm500s clona nu mai functioneaza deloc , adica lipsa imagine pe tv , mai mult , nici ledul power nu e aprins ...nici rosu , nici verde . Am schimbat alimentatorul , fara efect .
Presupun ca reparatul receptorului ( in functie de problema gasita ) ma va costa destul de mult deoarece va trebui sa il trimit prin curier ...30 ron dus + 30 ron intors ..+ pret reparatie + piese .
Voiam sa stiu daca pot verifica la nivel de incepator daca nu e procesorul ars sau stiu eu ...alta problema grava . Tot ce am observat , cand l-am desfacut este ca bobina L402 se incinde f repede ...arde la deget la cateva secunde de la alimentarea receptorului , si mai mult ...s-a desprins cumva , astfel incat se vede sarma , lita din care e compusa de culoare neagra ...deci , posibil in scurtcircuit .
Multumesc anticipat . astept sugestii
-
-
Sper sa nu iti scriu cu "pacat" , da masoara tensiunile daca ai un multimetru ( asta dupa ce descarci schema completa de pe site ) si vezi daca se mai aprinde un led verde in interior in momentul in care ai conectat cablu de retea la el
Mie personal mi-a explodat chipul de retea de la o situatie asemanatoare ca a ta ( eram la o firma de cartier cu netul si aceasta nu si-a luat masurile de protectie ca lumea in cazul traznetelor )
Ma costa 150roni parca acum vreo 2 ani schimbatul ( mi-a schimbat totul ) si am in plus o telec. + alimentator de la al 2-lea aparat ( cel care mi la dat la schimb )
Sfatul meu este ca daca nu ai notiunii mai temeinice de electronica , mai bine trimite-l la service ( sau macar vorbeste cu cei de unde l-ai cumparat cat te-ar costa un reparat/schimbat placa de baza )
-
Am incercat chestia cu cablul de retea conectat la router : nu se aprinde niciun led in interiorul receptorului . Totusi ...routerul simte ceva ... , nu e cablu in gol pt ca routerul are 2 indicatoare : 1 pt legatura ...si acesta clipeste ( ciudat ...trebuia sa fie aprins permanent daca avea legatura ) si un led pt activitate pe placa de retea . doar cel pt legatura , conexiune fizica e aprins .
Am incercat sa conectez pe portul serial ...nimic nu comunica .
Partea cu electronica e mai greu , nu am aparatele necesare .
---------- Post added at 21:09 ---------- Previous post was at 20:18 ----------
Stie cineva daca posta romana lucreaza sambata ? si cam cat dureaza sa trimit receptorul la service , la firma de la care l-am cumparat .
Sper sa nu coste asa de mult reparatia...
-
daca e in garantie nu te costa nimic doar transportul
ei nu repara inlocuiesc placa cu totul , e cea mai simpla modalitate pt ei
tu nu le spune nimic de fulgere si alte cele
le spui doar ca nu mai functioneaza
daca e in garantie ei sa rezolve , ca atunci nu mai intra in garantie daca le spui chestia cu fulgerele
-
am patit si eu
eu am patit asa ceva ,am crezut ca o plesnit ceva in el era de lemn ,am vrut sa-l trimit,si eu dar am zis,hai sa-i rescriu imaginea cu dream up universal si bingo a luat-o a fost totul ok,{atentie nu se aprinde-a nici un led}
-
Multumesc , dar cu dreamup am incercat , nu misca nimic , nu il simte .
In garantie nu mai este de ...3 saptamani