Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: Băiatul de la cablu va putea intra ?n case

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Post Băiatul de la cablu va putea intra în case

Băiatul de la cablu va putea intra in case fără acordul proprietarului. Iniţiatorul Fenechiu dă exemplul „nebunului” care taie cablul pentru că-i trece prin faţa ferestrei

Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege ce dă dreptul firmelor de televiziune prin cablu, internet şi telefonie să intre pe proprietăţile publice şi private. Refuzul va fi acceptat doar in cazuri "temeinic justificate"

Dacă angajaţii firmelor de televiziune prin cablu vă bat la uşă, ar trebui să vă gandiţi de două ori inainte să refuzaţi a-i primi in casă. Parlamentul pregăteşte o lege prin care furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice obţin dreptul de a intra pe proprietatea privată pentru lucrările de infrastructură. Concret, proiectul, adoptat, luni, de Senat, prevede că firmele de televiziune prin cablu, internet şi telefonie vor avea acces in imobile, pe drumuri, poduri şi pasaje, printr-o simplă solicitare ce trebuie trimisă proprietarilor sau autorităţilor publice cu 30 de zile inainte.

Ce se va intampla, insă, in cazul in care cablurile care vă vor traversa proprietăţile se vor dovedi a fi incomode pentru proprietar? Există o scăpare. Proiectul prevede un posibil refuz, care să se bazeze pe motive "temeinic justificate". "Dacă un locatar nu era de acord ca un cablu să treacă prin faţa ferestrei sale, toţi ceilalţi nu puteau avea legătură la reţea. Asta pentru că respectivul pur şi simplu nu vrea, pentru că e nebun. In acest caz, operatorul poate trece peste voinţa proprietarului. Dacă, insă, proprietarul nu poate intra in curte cu maşina din cauza cablului, atunci avem un motiv intemeiat", a explicat pentru Gandul deputatul liberal Relu Fenechiu, precizand că legea vizează mai ales rezolvarea transferării cablurilor de pe stalpi, sub pămant, problemă ce trenează de mai bine de doi ani: "In Bucureşti, vedem pe stalpi zeci de cabluri şi există această dispută intre proprietarii stalpilor, adică autorităţile locale şi operatorii de comunicaţi. La cererea industriei IT, am incercat să reglementăm modul de colaborare a celor două părţi".

Articol complet aici

.

RSP Enigma Team
    Mentioned
    0 Post(s)

No, aici mie mi se pare un caz clar in care Curtea Constitutionala ar trebuie sa declare legea neconstitutionala. Cum ramane cu dreptul de proprietate? Da, asta inseamna inconveniente pentru unii, care vor trebui sa gaseasca alte trasee de cabluri sau alte solutii tehnice. Ce sa-i faci, asa e cu drepturile astea, au costurile lor.

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

asta se intampla in romania
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER
    TOP5: Zgemma H9,
    Mut@nt/AX HD51 4K, Axas E4HD, Bre2ze4K, VU+ Ultimo 4K

Standard RSP member SuperSonic's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Asa vrea acel idiot de parlamentar sa rezolve problema lipsei infrastructurii ? Sa trecem cu toate cablurile si conductele peste proprietatea oricui ? Norocul lui si al altora ca el e ca nu doare prostia, ca urlau non-stop ca animalele.

Happy fery21's Avatar
    Mentioned
    8 Post(s)

Asa ceva doar in Romania este posibil!! desi as vrea sa am o ocazie de acest gen!
    PS: -rog un avocat(sau cineva cine stie) sa dea detali despre incalcarea drepturilor omului
    ...ca doar suntem in uniune..dar nu sutem uniti..

Deci eu daca il confund cu un hot? ca tot a intrat in casa? si pe lanaga asta am si pusca de vanatoare pregatita...hmnmm
    Last edited by fery21; 28-04-10 at 09:40.
    ..::EGAMI TEAM::..

Membru de onoare Einstein's Avatar
    Mentioned
    2 Post(s)

Daca imi plateste chirie (pe mp la pretul zonei! ) pentru cabluri, stalpi sau alte echipamente ii las!
    O aberatie care dovedeste inca odata imbecilitatea parlamentarilor!

Standard RSP member franta's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Ma intreb ce lucrari de infrastructura poate face cineva in casa la mine...

Daca el isi pune firele pe undeva prin curte si din greseala cineva le deteleoreaza (un incendiu de exemplu ) cine va despagubi firma propietara a cablurilor, probabil e ca se vor adresa mie sai despagubesc , atunci mi se pare firesc sa imi plateasca o taxa ca se le protejez cablurile instalate pe propietatea mea .
    ..... ca daca nu cine stie ce accidente au loc pe langa casa.....

Golden Member shadowman's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Respecte!
    Pai aplicam principiul cocosului....."Orice gaina din curte e a mea si trebuie cocosita!"
    In concluzie,daca e la mine in curte e proprietatea mea.Platesti te las,nu platesti nu te las,scurt clar concis.
    Totusi in Parlamentul Romaniei chiar nu este un avocat sau jurist sa le explice tembelilor ca nu e corect ce fac?!Sau chiar nu ii intereseaza si nu ne intereseaza ce legi cretine debiteaza un cretin din parlament?
    Eu unul nu cred ca poate cineva sa "ma oblige"cu o lege care se loveste de alta lege....cea legata de proprietate.Pai daca unul intra cu tarnacopul la mine in curte sa sape eu de unde sa stiu ca nu vrea sa ma atace?!
    Propun ca si cei dela gaze sa treaca cu conduta lor prin casa,apoi cei cu drumurile sa treaca prin curte,cei cu aeroporturile sa faca sala de asteptare in hol la noi si cei dela armata sa plaseze scutul antiracheta in sufragerie si e tot tacamul...a nu mai ramane sa mute parla emntul in dormitor si am senzatia ca am ajuns la balamuc...defapt chiar sunt la balamuc.
    Doamne da mintea romanului cea din urma!
    Bafta!
    P.S.apropo stie careva trece si prin Palatul Cotroceni cei cu cablu?
    Respect!

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Legea nu va trece. Ar vrea companiile să treacă, de aia l-au pus pe prostul ăla să iniţieze legea. Şi oricum, precum a spus şi proteus, legea incalcă dreptul constituţional.

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

La cablu e putin fortata treaba, va dau eu insa un exemplu care e putin mai interesant.
    Trebuie sa treaca o conducta de gaze pe marginea unui drum (drumurile nationale nu pot gazdui conducte!), si unu din proprietari, cu teren in latime de 10 m nu lasa detinatorii de utilitati (apa, gaze, canal) sa treaca prin terenul lui.
    Cere pentru asta de 3 ori cat a dat pe teren. In cazul asta ce fac ceilalti 300 care au si ei dreptul la utilitati?

Si la autostrazi e valabila. De ce sa platim preturi astronomice pentru ca cineva are o informatie legata de viitorul traseu al unei autostrazi, cumpara terenul cu 5 centi mp si cere apoi de 10 000 de ori mai mult. In cazul asta platim toti smecheriile unora. E una din principalele cauze pentru care nu avem autostrazi.
    Ajungem sa platim sume astronomice datorita lipsei unei legislatii clare in domeniu.

Nu e normal sa itzi intre toti cu cablul sau conducta prin casa, dar nici sa ai posibilitatea sa blochezi o tzara intreaga pentru ca ceri pe terenul de sub un pod rutier cateva zeci de milioane de euro.

Trebuie gasita o metoda de compromis.
    Last edited by zildan; 28-04-10 at 12:44.
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

RSP Enigma Team
    Mentioned
    0 Post(s)

Metode de compromis exista, cred ca se cheama "interes public". Pentru lucrari de importanta majora (magistrale de gaze, autostrazi etc.) exista posibilitatea exproprierii - desi chiar si asta e o zona destul de gri dpdv. al drepturilor omului. La o scara mai mica, in locuintele comune (blocuri), exista tevi de incalzire sau gaze ce trec prin apartamente proprietate personala si proprietarii nu au voie sa le taie.

Oricum, cablul TV nu e nici de importanta strategica, si poate fi tras prin trasee alternative cu niste costuri rezonabile.

Dreptul meu de proprietate este deasupra dreptului lor la profit - de fapt nici macar nu exista asa un drept. Ca altfel ma duc si eu la ei la sediu si le fur un laptop, ca sa imi fac treaba mai bine si sa iau un salariu mai bun, nu?

Da, exista speculanti. Insa ramane valabil principiul ca mai bine scapa o mie de vinovati decat sa fie pedepsit un singur nevinovat. Nu poti sa incalci dreptul de proprietate a unora pentru a pedepsi cativa speculanti. Oricum, daca s-ar dori cu adevarat, exista deja legi cu care sa fie pedepsiti speculantii - de ex. trafic de influenta, divulgare de informatii confidentiale in detrimentul statului etc.

Nu costul exproprierilor este motivul pentru care nu sunt autostrazi in Romania.

RSP - TEAM zildan's Avatar
    Mentioned
    115 Post(s)

S-a ajuns la 50% din preul final in unele zone, sa fie cosul exproprierilor.
    Se deviaza trasee de drumuri ca sa treaca pe terenurile "baietilor destepti".
    Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

De multe ori parlamentarii nu stiu despre ce vorbesc.Vedeti si voi ca nu aveti cum sa il confundati cu un hot,totusi cei de la cablu trebuie sa va anunte cu 30 de zile inainte.Totusi e o prostie,eu daca nu vreau sa traga pe la mine asta e,nu vreau.Cum se stabileste asta:
    Proiectul prevede un posibil refuz, care să se bazeze pe motive "temeinic justificate".
    Cine hotaraste care sunt motivele temeinic justificate?Asta e ca in legile circulatiei cand trebuia sa conduci "preventiv" sau "la limita evitarii oricarui pericol".O lege nu trebuie sa lase loc de interpretari,chestiile trebuie sa fie clar stabilite.
    Oricum sa dai legi pentru cablisti mi se pare mai mult decat dubios,probabil nu vor sa plateasca chirii pe stalpi sau primariilor si atunci vor sa treaca peste proprietati si prin case/blocuri.Vad ca a inceput sa ii doare asa ceva dupa 20 de ani,doar cand prin orase ii dau jos de pe stalpi si ii obliga sa treaca in subteran.La romanii intotdeauna se cauta o portita de scapare,ramanem cu cabluri trase prin curti si peste blocuri.

Bine ca momentan e doar proiect,sper sa nu treaca,cel putin nu in forma asta.
    :

Golden Member shadowman's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Respecte!
    Oare daca v-a trece,cat la% o sa ia cel care a"hotarat"asta?Dela cablisit??!!?!?!?
    Sau dece daca ptr specula unora sa fiu eu deranjat?Si specula cine o face?Noi astia care nu avem bani sa ne platim netul?Sau cei din primarii,sau dela cadastru...
    Nu ma poate obliga nimeni sa faca ce vor unii din anumite interese sa treaca prin proprietatea mea.Si ca sa le invoc un motiv temeinic am sa imi cumpar o macara turn si o sa tot o bag si scot din curte...
    Nu e drept asta!
    Bafta!
    Respect!

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Am impresia ca parlamentarii nostrii joaca prea mult Sim City si alte jocuri de gen... nici macar acolo nu pot face astfel de prostii pe proprietatile oamenilor... pana si armata si politia nu imi poate intra in casa fara un mandat sau doar daca e in interesul securitatii nationale si vin cei de la cabluri sa-mi intre cand au ei chef? Patetic...
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

Page 1 of 2 12 LastLast