Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Thread: Unire 5 legaturi de internet prin linux

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Unire 5 legaturi de internet prin linux

Undeva, intr-o retea privata, administratorul nu ofera decat 1mbps/mac-ul placii de retea.

M-am gandit sa fac un PC cu 5 placi de retea si sa le inregistrez pe toate astfel incat sa le unesc la sfarsit sa am 5mbps/total.

Are cineva idee daca merge si daca da...CUM?

Standard RSP member techcenter's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

iti trebuie un router linux cu multiwan. 5 placi de wan pe care faci balance. un exemplu este astaro pe care-l gasesti aici, varianta Free Home Use Firewall.

succesuri!

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Pe mine m-ar interesa varianta unui PC cu linux...

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default incearca cu mikrotik

salut.eu aveam un prieten care avea in loc de mai multe routere niste pc-uri si avea instalat pe ele mikrotik.am vazut si unul cu mai multe placi de retea si ma gandesc ca se poate sa faci ce zici tu.incearca cu mikrotik.ai aici linkul : http://www.mikrotik.com/download.html e fain ca poti sa adiministrezi lejer de la distanta si poti da banda cat si cum vrei mai departe.

Standard RSP member techcenter's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

mikrotik stie sa routeze mai multe lan-uri intr-un wan. lui @siemens ii trebuie invers. @siemens nu vrea sa restrictioneze latimea de banda, ci ii este restrictionata banda la 1M / MAC. mai citeste odata cererea.

succesuri!

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default aha

am inteles ce vrea @siemens credeam ca poate mikrotik stie si acest lucru.daca nu asta atunci bafta la gasirea unui program potrivit,sau la instalarea celui de mai sus.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

siemens,
    1. mai bine platesti un baiat sa iti instaleze totul pe un pc linux(ii dai 100 lei si face treaba cum trebuie si fara dureri), daca nu stii ce e load balancing nu te vad prea curand configurand asa ceva.
    2. crezi ca administratorul de net e prost sa iti dea 5 legaturi internet? mai bine vorbesti cu el sa iti dea 5 mega pe un singur mac si ii platesti 4 abonamente ca il scutesti de tras prea multe cabluri si nu ii ocupi porturile in switch.

Golden Member
    Mentioned
    0 Post(s)

incearca distributia aceasta
    http://www.zeroshell.net/
    e ideala ca router pe PC.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by oasisone View Post
    siemens,
    1. mai bine platesti un baiat sa iti instaleze totul pe un pc linux(ii dai 100 lei si face treaba cum trebuie si fara dureri), daca nu stii ce e load balancing nu te vad prea curand configurand asa ceva.
    2. crezi ca administratorul de net e prost sa iti dea 5 legaturi internet? mai bine vorbesti cu el sa iti dea 5 mega pe un singur mac si ii platesti 4 abonamente ca il scutesti de tras prea multe cabluri si nu ii ocupi porturile in switch.
    Totul se intampla intr-un camin apartinand de o univeristate din tara. Problema e ca ala ii cretin, administratorul.

Fiind 4-5 persoane in camera, pot sa inregistrez 5 mac-uri. Suntem 5 in camera, exista sa avem 5 mac-uri, toti vrem net. NU ii intereseaza pe ei restu...

Avem ceva banda speciala, la universitate fac download cu 6-7mb/s real si in camin ne da un cacat de 1mbps, adica undeva la 120kb/s real.

Problema e ca am nevoie de un PC cu placa de baza cu 5 sloturi PCI-u, am gasit pe okazii ceva cu socket A.

5 Placi de retea = 5 macuri. Pe placa interna scot netu catre un router wireless si voala, 5mbps. Nu cred ca poate fi chiar asa de greu si nu sunt chiar afon la linux si toate cele. Studiez, intreb...

Placile de retea pe USB nu sunt recunoscute decat de ultima distributie de kernel si nu poate multe versiuni o au...

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default ..

Daca sinteti 5 in camera,de ce nu faci tu pc-ul tau server,si nu iti mai trebuie decit o placa de retea in plus,si din ea dai internet intr-un hub,de la care ia toata lumea.
    Sau cumparati un repetitor wireless,din care poti da la tot caminul........

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

tu ai citit care e problema omului?
    vrea net la viteza mai mare
    daca ii vine doar 1 mega cat crezi ca poate da mai departe 100 mega/s
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default ..

ai dreptate,eu am ramas in cap doar cu 5 in camera...sorry!!
    .... siemens,daca esti baiat destept si vrei sa ai in camera aia internet la viteza maxima,cloneaza MAC-ul,sau mai bine sparge citeva retele wireless din jurul tau si nu mai sta dupa mocofanul ala de administrator.
    Ma gasesti pe www.rpc-forum.ro si te invat acolo ce si cum.
    Mai poti clona si modemul daca ai unul din seria...si te poti conecta la orice retea ca fiind clientul de drept,dar asta este cu probleme si te poate prinde Garcea.
    Daca totusi esti indragostit de ramura asta,si ai timp sa inveti citeva chestii interesante,atunci in curind nu vei mai avea nevoie de contract cu nici o firma de internet.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Ce retele wireless? Saracii... care au mai avut bani si-au mai luat cate un router wireless, au clonat macu care l-au avut initial pe PC si l-au bagat in router. Daca mergi sa-ti inregsitreze MAC de router, nici o sansa, nu vor. Zice sa astepti pana iti da universitatea aparatura, so, pica.

Sincer, nu vreau sa fiu eu mos craciun, nu vreau sa dau la toata lumea, pur si simplu e o chestie logica care sa mearga in "privat". Nu vreau sa dau cu ciocu, sa am 5mbps e ok, moka, intr-un camin, fara sa pice...

M-am gandit initial sa iau un abonament de internet, CINE? ASTRAL nu ofera decat de 2mbps si poate mere sau nu mere. Orange? ziua la amiaz abia merge 0.5mbps si seara...asa si asa. La 50gb trafic platesc de ma ustura. S.A.M.D.

Saptamana asta vreau sa incerc toate cele, va anunt daca reusesc sau nu...

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Am intrebat si eu in stanga-dreapta sa vad cum poti rezolva problema asta software, fara sa dai o groaza de bani pe echipamente multiwan si alte cele. Din pacate nu am reusit sa aflu mai mult decat "se poate pe linux, un sysadmin poate face treaba asta", "nu gasesti tutoriale sau how to despre asa ceva, trebuie sa stii meserie" si cu asta cred ca te-am lamurit, asa cum si altii m-au lamurit pe mine... sau nu!

Eu zic ca iesi mult mai ok daca iti pui o antena wireless home-made (in juma de ora ti-ai facut una, aici aici cateva modele bune), prinsa pe geam, scanezi prin oras, unde ai vizibilitate buna si verifici retelele nesecurizate cum stau cu banda. Nu cred ca nu gasesti una care sa aibe banda mare la net, macar 4-5 Mb/s iar acea banda va este suficienta la toti 5+1 (owner-ul). In ziua de azi solutiile de a avea net nu mai sunt o problema, retele gasesti pe toate gardurile si din moment ce sunt nesecurizate nu e problema ta, nu intri in ilegalitate, deoarece se considera ca "e la liber"... tot ce se poate intampla e sa securizeze reteaua respectiva si atunci cauti alta.

Decat sa tii un pc pe post de server sau mai stiu eu ce... mai bine mergi pe o varianta de acest gen.

Totusi, de dragul informatiei, daca aflii ceva concret despre solutia software de cumulare a benzii, sa ne spui si noua.
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

Golden Member
    Mentioned
    0 Post(s)

Ascultama pe mine si pune ZeroShell si ai acolo optiuni la greu, ai un meniu "Net Balancer" unde faci ce vrei, e putin de munca sa il pui pe picioare dar daca ai cunostinte il rezolvi rapid.

Page 1 of 2 12 LastLast