Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: cum maresc volumul la optibox

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Moderator Super konstantine's Avatar
    Mentioned
    85 Post(s)

Default cum maresc volumul la optibox

Pe optibox-ul meu desi volumul e la maxim sunetul se aude destul de incet
    in comparatie cu echo,strong,sat+,kaon si altele.daca dau tv-ul mai tare
    se aude cu brum si e deranjant.va multumesc anticipat.

Standard RSP member SuperSonic's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Sa nu fie vreo problema la iesirea audio a aparatului, daca e bagat pe scart incearca pe rca sau invers. Celelalte receivere le-ai incercat cu acelasi cablu ?

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

Nu , este o prb. mai veche treaba cu sunetul , insa nu gasesc acum site-ul unde se dadea modificarea hardware ( se inlocuieste integratul care prelucreaza iesirea de sunet , din cate imi aduc eu aminte )
    Insa acum ce am observat sant si diferentele de nivel sonor care apar la receptia diferitelor prg. , unele au nivelul destul de mare si daca ajungi la 75% din reglajul volumul este suficient , pe cand la alte prg. si daca dai 100% volumul tot mai incet se aude
    Din pacate nu exista o amplificare automata a nivelului de sunet pe acest receptor si de aceea apar si diferentele de reglaje

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

amplificarea automata o poti face din tv daca iti permite,eu asa am reusit cat de cat sa fie mai tare,e o problema generala la clone cu sonoru insa un sistem 5.1 dts chiar si analogic ar rezolva problemainsa poti alege si varianta de schimbare a lui mario
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER
    TOP5: Zgemma H9,
    Mut@nt/AX HD51 4K, Axas E4HD, Bre2ze4K, VU+ Ultimo 4K

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Pe austech.info parca am vazut modificarea respectiva la care se referea mario. Tot incerc sa-mi fac timp sa probez functionarea cu un preamplificator extern intercalat intre receptor si TV, ma gandisem la varianta propusa de cei de la conexelectronic: http://www.conexelectronic.ro/produs.php?id=13254 , vedeti ca in link este disponibila si schema electronica in format pdf. Cred ca la intrarile RH / LH se poate conecta receptorul iar faptul ca preamplificatorul se alimenteaza la 12 volti este un avantaj.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Moderator sorin8m's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

@konstantin,
    Mai spart, am luat receptor optibox prima si studiam sa vad ce poate fi iar tu ai optibox 550S clona lui dm500s.
    Pe viitor sa scrii si ce model de receptor ai cand intrebi ceva

E o problema veche. Eu iti recomand sa dai volumul mai tare la TV si sa nu te complici cu chema respectiva daca nu ai experienta in domeniu.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Eu am realizat-o pe cea din situl austech,si sunt foarte multumit de rezultate a disparut brumul la volum mare si sunetul sa imbunatatit semnificativ
    DM800HD,2XDM500,TRIAX 11O fer,H-H DM2800,un ceaun de focus
    Multumesc RSP,si cit mai multe discutii

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

Adevarul este ca ar fii mai indicata varianta de pe site-ul in cauza , existand diferente de caracteristicii/domenii intre integratele folosite in cele 2 variante :

- LM833 : http://www.datasheetcatalog.org/data...r/DS005218.PDF - Dual Audio Operational Amplifier - deci dedicat si

- TL082 : http://www.ee.bilkent.edu.tr/~eee211...s/IC/TL082.pdf - Wide Bandwidth Dual JFET Input Operational Amplifier - deci un AO cu JFET-uri

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Receptorul meu mai are un an garantie, de nevoie raman la varianta de preamplificare externa. LM833 nu este singurul IC specializat in acest scop, imi vine in minte NE5532 si sigur mai sunt si altele. Scheme de preamplificatoare universale sunt destule pe net; daca tot aminteam de NE5532: varianta SMD este in jur de 1,50 roni, cred ca un astfel de preamplificator realizat "in aer" cu respectarea precautilor de rigoare (terminalele componentelor cat mai scurte, evitarea buclei de masa, etc) ar incapea lejer intr-o mufa euroscart.

Am mai gasit o varianta de preamplificator audio pentru Dreambox aici: http://dreambox.it/guide_preamplific...r_dreambox.htm , dar nu stiu cat de bine sta la capitolul zgomot de fond, prefer varianta cu circuit integrat.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

daca vrei sa pui in scart deja amplifici si brumul din nasparlosu de integrat din box

Moderator Super konstantine's Avatar
    Mentioned
    85 Post(s)

Ma gandeam ca exista si alta varianta in afara de a face modificari pe placa
    sau sa atasez un preamp extern.Am vazut asta:

Pentru a reduce volumul (100 fiind cele mai bune):
    -------------------------------------------
    echo web_set_cur_vol 50> / dev / Commander
    in sectiunea utile.
    Multumesc tuturor pt sfaturi.Receiverul meu este optibox 550s

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

Pai nu rezolvi nimic asa cu un preamplif extern , decat sa amplifici odata cu semnalul si brumul aferent
    De ce crezi ca se prefera inlocuirea integratului din dm , fiindca are amplificare mica si ajungi la rezultatele pe care le-ai in prezent
    Preamplif. trebuie conectat exact in locul celui din dm si iesirile noului preamplif sa fie la pinii scart-ului , altfel mergi ca pana acum

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

ma tot bate de mult gandu sa imi i au un sistem dts,dar atunci stau si ma gandesc,oare acest sistem nu ar reduce brumu la canalelel care nu sant ac3 sau 5.1?tot eu raspund(ce tare sant)pai nu cred ca in momentu ala comuta pe analogic si tot dracu ala e nu?astept un raspuns de la voi ca daca e asa atunci renunt la idee
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER
    TOP5: Zgemma H9,
    Mut@nt/AX HD51 4K, Axas E4HD, Bre2ze4K, VU+ Ultimo 4K

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Daca iti iei un sistem cu intrare optica totul este ok,acolo lipsa brum vine direct din procesor sunetu si atunci iese din calcul cipurile care fac sunetul pe scart la clone buba este ca acel cip ce mareste nivelul de semnal este ieftin mult si prost asta este clona am vrut clona avem dar cum romanul este inventiv se adapteaza asa ca tuneaza clona dac a iesit din garantie

Page 1 of 2 12 LastLast