Results 1 to 15 of 15

Thread: Noile procesoare STM

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member MihaiP's Avatar
    Mentioned
    21 Post(s)

Default Noile procesoare STM

Procesoarele STM deja cunoscute noua ( SH4) au primit un nou impuls prin aparitia , demult asteptata, a lui STi7106 ... un procesor
    menit sa eclipseze cele ale Broadcom (BRCM) deocamdata prin caracteristicile de catalog . Primul receptor echipat cu noul STM7106
    este , se pare , Kathrein ufs 912 ... receptor la care deocamdata utilizatorul foloseste aplicatia clasica tip Linux intrucat in implementarea
    Enigma2 sint inca unele probleme. Pentru a va face o idee despre posibilitatile acestui procesor ... iata un extras din prezentarea fabricantului:

Technical features of the STi7106 include:

* Increased performance - more than 1000DMIPS on host CPU
    * High-performance graphics processor - triple-source 2D blitter engine, tile ram bandwidth saver, compositor and 1080p output
    * Enhanced connectivity - Dual e-SATA for DVR applications; Dual USB 2.0 ports; 1000-Mbit/s GMII Ethernet; and 8-bit SD-MMC/SDIO
    interface for memory cards
    * Embedded security - DES, TDES, AES, and DVB descramblers, as well as support for digital rights management via Windows DRM 10 and
    Secure Video Processor (SVP) standards
    * Secure connectivity to HD displays - Support for HDMI and High Definition Copy Protection (HDCP)
    Daca familia STi7106 se pare ca lucreaza la 450MHz in viitorul apropiat STM pregateste un procesor de 600MHz !!! ceea ce suna ... bine !
    Implicarea masiva a fabricantului STM, ca si a celor de la Broadcom dealtfel, in dezvoltarea solutiilor de tip Enigma2 sper sa ne aduca placute
    surprize in viitorul apropiat.
    Last edited by MihaiP; 21-04-10 at 09:32.

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

Partea ceea mai nasoala in momentul de fata este ca nici un model de proc. STM nu stie CCcam si de aici procesoarele Broadcom le eclipseaza ( chiar daca STM-urile vor sta mai "bine" la caracteristicii )
    In plus inca nu exista un client de cccam al acestor modele de procesoare ( STM ) care sa lucreze 99% OK , fiecare avand mai mult sau mai putin probleme la fiabilitate, trafic s.a

Standard RSP member inocentul's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Frumoasa si promitatoare prezentarea, dar tare cred ca asa cum s-a intimplat si cu celelalte,nu vor trece faza de ''junghiuri'' asa cum bine zicea un user de pe un forum si pe care eram f suparati ca ''vacaru pe sat'',dar realitatea a aratat asta.
    Totusi cred ca si povestile lui Jules Verne sint mai credibile,decit ale celor cu procesoare SH4.
    VuSolo 4K/DM500hd a8p modat kit Ridax/1,9m Al+Gibertini1,25m Al+1,0mAl triax+diseq10x1,Sony 49XH 9505

RSP Enigma Team & GM
    Mentioned
    5 Post(s)

Ciudata abordare a discutiei aveti amandoi @mario08 & @inocentul.
    Trebuie sa amintesc ca discutia se refera la hardware si nu la software.
    Si inca ceva... nu tot poporul cumpara receptoare pentru sharing via cccam .
    @inocentul trebuie sa ma repet, ciudata gindire , NO CCCam=junghi...!!!!!!

f11

Standard RSP member inocentul's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

ce sa-i faci,nu toti gindim la fel -mai ales cind esti impartial !si nu te mai repeta ca nu ma las asa usor impresionat.
    chiar si fara sa ma gindesc ca nu merge cccam-ul (nu stiu unde ai vazut ca m-am legat de cccam),tot la categoria junghiuri concureaza -spun asta in calitate de utilizator si nu din auzite .
    cind or sa fie capabili sa scoata soft care sa fie si functional 100% dupa ce au scos si produsul ,nu la 1-2 ani si chiar si atunci scirtie, poate o sa-mi schimb parerea.nu stiu la ce ne foloseste ca hardware e nemaipomenit daca nu poti face mare lucru-practic.
    Last edited by inocentul; 21-04-10 at 13:32.
    VuSolo 4K/DM500hd a8p modat kit Ridax/1,9m Al+Gibertini1,25m Al+1,0mAl triax+diseq10x1,Sony 49XH 9505

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

@inocentul ai 100% dreptate daca te referi la aparatele cu procesor sh4 de la Abcom!si asta o spun ca detinator de ipbox 910 inca de pe vremea cand era un cosmar(si asigur pe toata lumea ca asa ar fi ramas daca nu erau diverse grupuri din afara care sa il faca cat de cat functional!)E bine ca aflam ca se mai scot diverse tipuri de procesoare sh4 ca sa stim de ce ne ferim cand mai cumparam receivere!Nu as mai lua un aparat de la abcom nici daca e echipat cu un milion de procesoare sh4 si daca e gratuit!ajunge o teapa!
    Tot timpul s-a scris ca ipbox e eu aparat excelent dar adevarul e ca nici dupa un an si jumatate nu se stie cu adevarat ce poate ipbox 910!
    Am asteptat multa vreme soft de la abcom si degeaba!Asa cum am mai spus pe undeva rezolvarea la aparatele ipbox e sa iti iei un receiver serios cu procesor Broadcom(nu conteaza ca e Dreambox sau Vu+!) care sunt sustinute soft si asta se vede in functionare!
    Vad ca esti in asteptare de Vu+!Eu il am de circa o luna si iti pot spune ca ai facut o alegere excelenta si dupa ce o sa-l vezi cum functioneaza o sa uiti cosmarul ipbox!