Results 1 to 13 of 13

Thread: Recomandare Hardware home made :Server CCcam ...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Post Recomandare Hardware home made :Server CCcam ...

Salut, rog frumos , pe cei cu experienta sa vina cu recomandari ( HARDWARE ) pentru o configuratie '' masina '' LINUX ( un viitor server CCcam ) construita HOME MADE .

Cerinte : - Consum curent , cat mai mic
    - Fiabilitate mare
    - Configuratie minima ( pentru un server CCcam , ma refer la faptul ca de ex. nu am nevoie de placa video super desteapta si alte componente hardware inutile unui server )
    - Foarte Silentioasa
    - Componente NUMAI noi , din SHOP uri ( componente second hand nu intra in calcul )

Buget : pana in 1000 de lei spre 1500 de lei

Intrebari : - o sursa sau doua surse ?
    - o placa de retea sau doua placi ? ( poate voi folosi doi provideri de internet )

Rog frumos , pe cei care au experienta in realizarea unei ''masini '' LINUX sa isi prezinte experienta in domeniu .

Rog frumos , la componentele recomandate si link uri de achizitionare , daca se poate .

Multumesc frumos , celor care isi voe expune din experienta lor si sper sa fie util si altora dornici sa isi construiasca ei , asa ceva .
    Last edited by me1960; 27-03-10 at 03:41.
    Don't dream your life - live your DREAMbox ! DON'T FORGET TO SAY '' THANKS '' Note: Viewing Pay TV without a valid subscription is illegal All the files available here are kept for experimental and educational purpose only!

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Incearca asta:

http://www.abit.ro/produse/9536/PC-H...N330PROBB.html

Mai pui tu restul.

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Eu personal nu as lua o scula gata facuta cu Atom ci doar placa de baza cu Atom (consum mic)... gasesti in magazine cate vrei... comsuma putin, si pentru Linux sunt mai mult decat suficiente. Iti iei minim 1 GB memorie ca sa stii o treaba, hard de care vrei, chiar si ssd desi nu e cazul, exista si placi cu dual-lan gigabit ca sa stii o treaba si... cam atat, te-ai scos. O sursa mica, pana in 250W dar true power si nu mai ai treaba.

Sau mergi pe varianta de mai sus, in care cumperi o scula gata configurata dar mi se pare ca iesi mai scump decat daca ti le iei pe bucati dupa nevoile tale.

Nu am acum timp sa-ti caut link-uri, dar gasesti astfel de placi pe mai toate shop-urile IT.

Succes!
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

Golden Member
    Mentioned
    0 Post(s)

completare la postul de mai sus
    hardul il poti pune prin convertor ide-compact flash si pui un compact flash , te-ai scos si acolo ca si consum.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Salut, multumesc frumos pentru raspunsuri . Astept opinii in continuare ....

Numai bine .
    Don't dream your life - live your DREAMbox ! DON'T FORGET TO SAY '' THANKS '' Note: Viewing Pay TV without a valid subscription is illegal All the files available here are kept for experimental and educational purpose only!

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Avand in vedere ca, varianta de cccam stabila e pe 32 bit, cam toate resursele hardware care le-am pune ar cam avea o limita.

Daca varianta pe 64 ar fi la fel de stabila si ok, eu sincer m-as muta pe o alta clasa.

Cu varianta de 32 nu au sens multe: 4gb ram, ssd, procesor mare, etc...