tragem o linie si calculam ce a fost anul asta , fiind ultima postare in materie de dx. jumatate de an sa lucrat, jumatate sa jucrat si aratat in international .
--------------------------------------------------------------

In primul rand as incepe cu fenomenele troposcatter ca sunt in o continua crestere din directia sud est si sud vest. partial Nord vest . Acestea simtindule si in sud si spre centrul romaniei. Fiecare afirmatie detine cate un film valabil postat .
Vara acesta neam confruntat de 2 ori cu acelasi fenomen. Mia de km pe troposcatter. 96.4 TURCII cu programul TRT1 , / meci sportiv auzindu-l de 2 ori.
93.3 Insula Santorini cu muzica spahio greceasca dilimandroasa auzindo de 2 ori.
Croatia anul acesta a miscat prima data si de foarte multe ori pe BELI MANASTIR si CELEVAC. traiectoria fiind in prelungire. Deci 620-850km.
Prima receptie de slovacie as notao pe cea de SRO 1 Kosice dubnik confirmata de acolo. Semnalul continea stiri locale .
Troposcatterele mediteraneene cu cele mai multe semne de intrebare. Fm list e in pom. ERTU KURAN de la EGIPT nu are numai 90.4-90.5-93.1 cu acelasi program. Mai adaugam manual 88.3 - 93.2 . Acelasi program acelasi quran nici urma de intarziere. Ideea este ca in moment ce QUENA vine ca tropo defazata de bubuie apar si alea mixi 88.3 / 93.2. Filmare am cu toate prinse.

Ca tropo as zice ca anul acesta m-am reintalnit cu propagarea turceasca de putere de 64db cand am prins copy paste DEMIRCOY + ISTANBUL+ IZMIT simultan. Marmelada pe fm.

Ca sporadic nu am decat sa zic ca anul acesta traiectoria cu LIBAN - IRAK - ISRAEL - IORDANIA.. nu a mai fist clasica.
Clasica devenise TURCIA - SIRIA LIBAN. Secundara dupa ce tacea era ISRAEL IORANIA EGYPT - RIYAD. De inspezeci sute de ori acelasi arc de sporadic.
Fenomene mixte au fost , Tore del corserolla copy , ISRAEL copy , Turcia de sud est COPY FINLANDA copy .. partial EGYPT nord. Paste facand in bulgaria romania - ungaria serbia si provocand interferente din cauza marmeladei de radiouri rezultate pe aceeasi frecventa,
Fenomene de furtuna sporadica au fost 2 , intensitati de pana la 74dB pe 88.8 istrael sau 93.1 vocea libanului sau 88.7 radio masr. Furtuna sporadica zgomotoasa 1 singura cand dupa un aporadic zdravan a inceput mucius pe intreg fm-ul si pe urma a icneput fosnet pe stereo la legale exeptand doar pro fm , kiss , music , srr toate , itzi biti . in rest ales bules. Un cetatean imi traducea si desena cum niciun radio din bucuresti nu mai reusea sa se auda corect pe zona pantelimon cu deschidrea spre colentina.
Ca teste in timpul sporadicului. Emisie de 80w pe un rhode . auzit partial in polonia. Si un pirat de bucuresti auzindu-se cateva minute impreuna cu RFI in suedia de sud. Cam asteas testele.
Toata lumea e ok, pregatiti pentru ultima SUFLARE DX analog serioasa, haideti sa fim pe brazde .