receptia in vara asta ..
ma pregatesc sa pun punt cu greu verii 2009 deoarece in aceasta vara au fost fenomene si iar fonomene iesite din comun .
IN primul lucru as mentiona ca a fost o vara cu 3 mari propagari dar ultima fiind cea colosala care ne trezesc amintiri , asta datorata faptului ca la 28km de bucuresti radio vacanta era cu TUNE pe 100.1 fara a mai exista radio 21 . As mai spune ca ultima propagare a adus un oras din turcia din zona de munti , exact obturat releul , semnalul ajungand in romania si fiti atenti .. dand capse la 28km de bucuresti CULTURALULUI pe 101.3 , el emitand pe 101.2mhz .. Tot vara asta am vazut facaut zob SHUMEN 102.0 asta diind imagine extraordinar de comica deoarece el are absolut tot timpu semnal peste 58dB in zona unde ma dadeam la dx .
IN fine , vara , vara si iar vara
SPoradicele au inceput sa dea batai de cap . cum ca in minim de an solar a miscat siri si iordanie in E3 atat de mult ca ziceai ca e spre maxim solar , si pe langa asta vedeta verii 2009 radio MASR al quahirah S egypt auzindu-se pe 88.7 absolut cu efgect de tropo adica sporadic fara sa fosneasca , acul indica valori de la 52- 57dB si nu scadea .
As mai spune ca bogdatia europeana a receptiei dx va ramane a mea , scotand LA MEGA de la venezuela pe 88.7 auzind pe TRUPA de scolar una din emisiunile lor . la o receptie mai mult a scatter . As mai spune ca vara a fost si cu fundu in sus , au fost depolarizari iN H sau V , adica un fenomen numai de iarna datorata inghetzului , de data asta cauza a fost canicula si multe parti de are care erau instabile , si au degradat usor usor pana a ajuns o perioada stearpa , masurand abia am inteles ca scaderea nu dupa mai sus de 1 saptamana .. evident saptamana cosmarului .. Shumen de la normal ziua la 55dB scadea spre 50dB , as mai zice ca darik de la ruse care vine tare 40dB ajungea pe la 32dB , stil fm oltenita de la 40dB era in 34-35dB .. si horizont 103.0 de la norma;l 62dB era la 56dB .. deci sa simtit cel mai bine .. asa ceva ..
Am luat invatatura de minte ca propaagrea reala de vara e TUNELATA si nici de cum pe traiectorie naturala si sa aduca oras cu oras dx , iau imaginea asta si o reproduc sa inteleaga fiecare . A miscat in dimineata de 18.08 tupiznica 92.5 si 100.4 , imediat dupa ea a miscat semenic , si ulterior si infinit de pe novaci , asta fiind semn ca e tare , foarte tare propagarea .. din instinct am cuatat 98.8 de la slatina , si nu am dat de el , am cautat 89.8 targoviste , nici urma .. am cautat pana si turnu magurele si nici ala nu era , oriahovo , nici gram .. ma dao incolo de propagare vine numai cu ce vrea ea .. cah .. zic eu ..
iata ca am ajuns in perioada de transit de la vara la toamna , am gasit prima mea propagare in real ..
am dat 100.4 er ab 202 , am dat pe 105.6 era resita , am dat 88.7 era simnicu de sus , am dat 87.8 era infinit , am dat 98.8 am dat de europa fm , an dat de 88.8 era si feleacu , am dat de 99.8 era si oriahov , am cutat 101.4 era si montana horizont , am gasit si 91.8 rra de la alexandria , am gasit si 99.0 campus de la urziceni 94.7 infoi pro buzau .. evident nici prin vise nu am putut sa vad asa ceva , visul continua , cu 101.6 focus swistrov , 101.1 sky sau voces , 105.5 info pro sau stil fm , 105.6 fresh , 104.8 one fm galati , 100.1 vacanta 102.7 rractual 99.0 realitateaa mangalitza .. .. merg cu antena spre .. 104.3 dobrich , 102.5 burgas , 94.6 fm plus varna , si mai jos 93.1 tgrt , 93.3 raido k , 89.8 shor radio .. deci simultan erau in propagare si romania , si bulgaria si turcia si moldova cu shiopa popa 107.7 micu mai marelui samaritean di pi shientru cahulului.
Deci ca expert pe zona de dx tin sa spun ca ziua a aparut ca pe vremurile de odinioara receptii pure fara propagare , scattere meteorologice ce fac parte din grupa 2 de scattere naturale incadrata in sky scatters , ce sunt cele mai bune in perioada 11:30 pana la 17:45 .. perioada unde fenomenul acesta e cu o amploare extraordinara si pe langa asta e si frumoasa receptia ..
ei iata ca ajung si la trpouri cu semn de intrebare .. unde seismice , ionizari in lant , meteo dependenta peste marea mediterama . am reusit si eu si yo3gup sa pandim ERTU de la arabi , statia de 155kw par pe antene ciruclare ce emite din sudul al quahirah , ca deh trebuie sa fim si noi macar conturati in europa .. cu ceva . Iata ca in noaptea de 28 august prima deschidere peste mare datorata foartei mari propagari de pe mediterana ne-a adus primul tropo real cu ertu .. am auzit quranul de la ei de acolo .. evident aici sau scos primele glume ca vara sa stam ziua sa ascultam si vedem camila pe tv si nopatea sa ne rugam de la 5 dimineata pe 93.1 din sudul romaniei acolo la geamie .. evidnet eu cu radu yo3gup radeam si ascultam quranul lor ..
ca sa nu termin frumos . am ajuns in perioada cand o mica ejectie solara a marit numarul de protoni , evident 2 saptamani la foc continuu ziua mai ales au miscat : itsmabul , burgas . si grecia de pe nord est . granita intre bulgaria si turcia , sau pe intelesul lumii , 93.1 tgrt ,, 89.8 shor radio , 89.8 era 1 .. astea fiind cele mai most popular meteo openings in sud de romania ,.
Tot pe final as spune ca am testat MONSTRUL dx SONY sa3es care nu poate sa faca cat blaupunkturile acr3250 sau bp5701 nici la unghia mica , deci un radio tuner scump si slab .. aparatul este al lui yo3hqn![]()

Reply With Quote