eu am un optibox 550 si din cauza unei furtuni sa defectat cred placa de retea cred nu se mai conecteaza la net cu un adaptor din acesta as rezolva problema?
eu am un optibox 550 si din cauza unei furtuni sa defectat cred placa de retea cred nu se mai conecteaza la net cu un adaptor din acesta as rezolva problema?
Ai incercat sa vezi daca adaptorul il vede calculatorul cygwin?e posibil sa fie busit softul.am patito eu cu el si l-am direct write flash firmware si e ok acum!Tot asa prezenta simptome,nu il vedea optibox-ul in meniu sau retea..etc!
@marian ... NU ! receptorul gazda trebuie sa implementeze protocolul
SSSP pe portul serial pentru a fi capabil sa utilizeze LINKEY !!!
@theminda ... chiar merge excelent Alligatorul cu LINKEY in ... scuzati ..cur !
@all Interfata WEB activa la http://linkey cu user:admin si initial fara parola !
Pacat ca interfata WEB nu include si o functie de upgrade !
Last edited by MihaiP; 03-08-10 at 12:55.
Merge! V-am spus, eu mi-am dat seama ca si Alligatoru e receptordoar cu ajutorul acestei cutiute.
Maine mai comand 2! Am prieteni!
Un alt accesoriu pentru sharing dar de data asta cu ajutorul calculatorului ar mai fi programul Fausto pe care il gasiti aici dupa ce va inregistrati. (http://www.faustoforum.com).
A inceput @zmeura pe un alt "thread" sa faca prezentarea acestui soft si din cate am inteles ar fi bun si pentru Optibox. A incercat cineva acest soft pe Optibox si cu ce setari ?
Cei care au cum merge adaptorul?
La mine are momente cand necesita restart si destul de des desi am ultimele firmware in ele.
Am un optibox HDMI Pvr ready.
@piticu - cred ca nu ! nu mai exista in programul de fabricatie si deci nici suport tehnic nu are !
oricum ar trebui sa instalezi ultima versiune de FW ... sa incerci numarul magic ...si mai vedem !
@neo... - asta numai daca nu cade NET-ul pe o durata mai mare ...ai NET de la RTC ? asta ar
explica manifestarea ... Nu este nevoie de nici o conversie in IP a URL-ului server ! chiar nu se recomanda !
Last edited by MihaiP; 04-08-10 at 11:23.
Buna !!
Am o rugaminte , catre voi , va rog sa ma jutati. Vreau sa pun un Optibox pvr fta in share pe langa un Ip box(Linux Oscam). Am ajuns pina acolo , am aflat in oscam.conf partea de serial si am adugat o linie in el in felul urmator
device = tuner@/dev/ttyS0:115000?delay=2&timeout=300
Serial
Section required only if seral interface will be used!
[serial] device = device
parameter is optional
Parameter of device
device = <user>@<device>[:baud][?option1=value1][?option2=value2] Parameter
user = account
device = name of Serial Device option = timeout = milli seconds timeout for connection default: 50 = delay milli seconds additive between 2 characters supported serial devices
HSIC Humax Sharing Interface Client
SSSP Simple Serial Sharing Protocol
bomba BOMBA Firmware dsr9500 DSR 9500
Deci dupa un restart a si aparut in webinterface langa dvb api.
Acuma optiboxul cum trebuie setat? va rog frumos sa-mi dati o mana de ajutor! O idee. Am resoftat boxul cu ultima sw . De exemplu teoria prin rs 232 cum este? cum setez pt upc direct, focusaat, gigi, optiboxul. Cred ca cere sa dau id , providere. etc. E mult pt mine. Dac puteti va rog ajutati-ma. Am intalnit cu unu care a facut share prin rs 232 ,si cablul avea 50m eu o sa am 25, sper o sa mearga!
Last edited by djczefre; 05-08-11 at 00:53.
scuze de intirziere , instalezi cygwin in partitia C , si de akolo faci operatia de AU. Doncle , il conectezi la portul serial(RS232) direct sau cu un cablu serial prelungitor .
la receptor (Optibox CX , FTA Plus ,.....) intri in meniu , formezi 8282 si intri la adaptor , si ii dai SSSP . dupa accea va apare interfata Linux a Adaptorului (Doncle) , si ii aloci o adresa IP fixa , parametri de lucru ca si la o placa de retea, dupa care salvezi.
mai jos se poate pune adresa de unde se cupleaza (adika adresa recului Master : 192.168.2.x ) sau protocolul , de la cine te cuplezi... vasile.dyndns.tv , dupa care pui port-ul , 12000 ...... sau pe care l-ai ales , user si parola . dupa care iti va functiona perfect . poti sa editezi interfata si din Browser , Internet Explorer , Opera ..... . pui adresa doncle , in bara de cautare , dupa care iti va spune sa introduci user si pass . dupa instalare userul si parola , este admin admin .
Spor la treaba....
Last edited by mesterika; 05-08-11 at 23:00.
va rog sa imi spuneti de unde pot sa cumpar acest accesoriu pentru optibox
Eu unul nu am mai descoperit niciun update la aceasta 'unealta'! Daca aveti noutati va rog sa postati! A ramas la version 135 (svn revision 426)...
OptiboxShare. Connect the TV and PC cabel RS232
Download
Incearca sa-i incarci o imagine noua, daca nici atunci nu vrea v-a trebui sa-i schimbi placa, vezi ca se gasesc placi de dm500 (optibox-ul tau este o asemenea clona) la o simpla cautare pe net.
Ca sa fim ONTOPIC, adaptorul acela nu-l poti folosi pe box-ul tau ! :Sorry:
Bafta !