din moment ce stilpul este perfect vertical,antena pleaca de la pozitia corecta,in cazul de fata 28est cit este sudul pentru Constanta si merge pe o parte a curbei polare cit de cit corect si pe cealalta parte nu , ce ar putea fi ? stilpul ? satelitii de la est fugiti de pe orbita?
Ca instalatorii care cunosc antenele si monteaza antene mari ,incep cu artificii de genul -mai pui o saiba acolo , o lasi sau o ridici din elevatie ca sa receptioneze pe extremitati ca pe centru satelitii au semnal cit de cit puternic si merge cit de cit , da -sa zicem ca o scot sa mearga dar asta nu e montaj corect .
De mai bine de 5 ani am refuzat sa mai pun mina pe mizeria aia de offset de 185cm ,laudata ca fiind fabricata in Polonia ; o mizerie de montura ,grea si cu mari sanse sa alunece pe elevatie cu tot surubul de siguranta . Aceeasi motura si la antena simetrica de 180cm .Nu mai spun ca trebuie mare grija la stringerea suruburilor ca tabla galvanizata de la montura se deformeaza ceva de speriat. Da , ai sanse sa receptionezi cu ele 30west dar asta datorita marimii nu faptului ca urmareste curba corect . Pe est e putin mai complicat ,receptia necesita antena mai mare . Iar o montura polara e foarte probabil sa nu te ajute . La o prima vedere nu bagi de seama dar multe dintre piese la montura nu sint sudate chiar la 90grade ,unele sint la 90grade dar sint fugite stinga-dreapta din sudura si atunci toate aceste imperfectiuni iti scot peri albi la reglaj. La o privire atenta toate imperfectiunile astea pe la suduri ,axul dupa care se roteste antena ,surubul de la elevatie, suruburile de fixare pe stilp care au piulitele sudate strimb de nu ajunge surubul la stilp, se vad la mai toate antenele vindute in Romania .
Acum nu mai sint multi interesati de antene mari dar totusi imi vine greu sa cred ca din cei care intra aici si au reglat antena mari ,de 140cm si peste , chiar nimeni sa nu fi avut probleme la reglaj ? chiar nimeni sa nu fi vazut sudurile strimbe de la monturi ? Chiar toti au reglat fara batai de cap antenele din prima ?