Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 15 of 54

Thread: Astra 3B - 23.5 E ... pe orbita!

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Default Astra 3B - 23.5 E ... pe orbita!

Asteptat cu interes ca si predecesori de la 19.2 E care nu au dezamagit prin acoperirea foarte buna, ASTRA 3B are acelasi spot ca si cei de la 19.2 E din generatia noua, o veste buna , pentru noi cei din Romania. Numai daca te gandesti la spotul 3A care acopera doar zona Germaniei, momentan Astra 3B nu se stie ce inlocuieste (se precizeaza ca 20 de transpondere va inlocui pe cele actuale iar 32 va creea noi capacitati de extindere) sau momentan intregeste flota de la 23.5, ramane de vazut!

Operator: SES-Astra
    Contractori: EADS Astrium
    Echipament: 60 transpondere KU si 4 Ka
    Platforma: Eurostar-3000
    Durata de viata: 15 ani
    Masa: 5470 Kg

Asteptam data de 24 martie cand va fi urcat pe orbita de la Guyana Franceza !

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Astra 3B este construit de ASTRIUM la fel ca si predecesorii Astra 2B si Astra 1M.Inlocuirea celor 20 tp nu atrage dupa sine si marirea spotului de acoperire si nici nu cred ca au interesul cei de la ASTRA sa faca acest lucrum se inlocuiesc tp Astra 1E.Este evident ca acest satelit are ca scop sa asigure o buna acoperire pt DTH-urile din Benelux(Belgia. Olanda .Luxemburg) Cehia si Slovacia deci nu prea vad eu sanse pt o acoperire mai buna pt Romania care are DTH-urile pe alti sateliti

Mentioned
    3 Post(s)

Mister @doctore tu ai vazut footprintul satelitului Astra 3B?

Standard RSP member stargate's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)
    Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
    Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt ?n scop experimental si educational !

Mentioned
    3 Post(s)

Doctore cum e cu footprintul ala? Eu zic ca e de bine si nu de rau asa cum ai afirmat mai sus...

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Talking

Copierea unor informatii si harti de acoperire de pe diferite situri (satbeams in cazul de fata) denota faptul ca nu ganditi deloc lucrurile doar faceti treaba automat!

Oricum ei au precizat ca e predicted deci nu este ceva sigur din start.

E vorba o lansare de la Korou dar in cazul de fata se vor depune eforturi uriase caci urca si un satelit militar german si se va folosi racheta ruseasca Soyuz !
    Oricum istoricul lansarilor de la Korou nu este unul stralucit cel putin din ultimii 2 ani...

Cand a avut loc lansarea ASTRA 1M multi experti si prezicatori ,fraieri de doi bani care se dadeau vechi satelitari(poti fi oricat de vechi daca nu ai o gandire logica, cauza-efect ) ziceau ca acesta va rezolva odata pt totdeauna problemele de receptia a poz. orbitale 19,2E.Am scris si atunci sa nu se grabeasca cu afirmatiile si am avut dreptate , ASTRA 1H (care e sarea si piperul receptiei 19,2E ) ce receptioneaza integral si 24/7 cu antene de minim 180cm

Un alt exemplu de sa nu spui hop pana n-ai sarit a fost recentul Thor6 .Am zis sa nu puna sperante mari in receptia acestuia deoarece e construit pe aceeasi tehnologie ca si Badr6 (care de altfel se credea ca va fi mai tari ca si Badr4 dar a fost chiar pe dos)

Politica actuala e a realizarii hotspoturilor pe tarile "tinta" (DTH -urile de fapt) restul de la care nu incaseaza banii , ajung sa aiba semnal sclab sau deloc.Nu uitati ca in vara schimba Nilesat 101 si prevad ca va fi jale

Mai cititi de tehnologile de fabricatie sa satelitilor , de istoricul unor rachete de lansare, sa aveti puterea de a face o imagine de ansanblu nu copy/paste

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by doktorofsat View Post
    ..... ASTRA 1H (care e sarea si piperul receptiei 19,2E ) ce receptioneaza integral si 24/7 cu antene de minim 180cm
    .....
    in Timisoara merge cu 0,9 .

( atunci cind am scris ca sint probleme la limita footprinturilor ai sters si ai dat suspend , iti aduci aminte ?? )

Mentioned
    3 Post(s)

Daca lansarea va fi cu succes undeva pe la mijlocul veri o sa stim daca am avut dreptate sau am dat fiecare cu parerea....despre acoperirea Astra 3B!
    In ceea ce priveste Thor nu a afirmat nimeni ca se va receptiona spotul nordic cu o antena de 0.8, ci ca se va receptiona ca si Thor 5....dar am fost optimisti degeaba, mai ales noi cei din sud!

Standard RSP member stargate's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by doktorofsat View Post
    Copierea unor informatii si harti de acoperire de pe diferite situri (satbeams in cazul de fata) denota faptul ca nu ganditi deloc lucrurile doar faceti treaba automat!
    mai gandim si noi astia de la sud de carpati ... nu cu viteza celor din ardeal dar gandim stai linistit ... in rest " predicted " spune totul deci nu a zis cineva ca hartile sunt cele finale ... din vasta ta experienta ai observat ca nu mereu ce spune harta chiar asa este la acoperire
    Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
    Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt ?n scop experimental si educational !

Mentioned
    3 Post(s)

Asa am ajuns sa ma contrazic cu cineva tot din Ardeal ca nu receptioneaza Astra 2A spot nordic in zona Clujului, in timp ce in zona sudica acel transponder era receptionabil cu o antena de 1.2...iar el nu receptiona nici cu 1.4...hartile de acoperire nu sunt intodeauna cele oferite de operator.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

0 noua data pentru lansare :

8 April - Astra 3B & COMSATBw-2 - Ariane 5 ECA (V194)

Mentioned
    3 Post(s)

Ce mai belele pe lansarea asta, cred ca pana o sa fie Ok ajunge sa fie lansat 1N pentru 19.2....

Mentioned
    3 Post(s)

Maine sper sa aiba vant bun din "pupa " si in sfarsit sa il vad sus ca l au amanat de cateva ori....

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

http://www.arianespace.com/news/mission-status.asp

Liftoff of the Ariane 5 launcher is now set for the night of Friday, April 9, as early as possible in the following launch window:
    From 6:59 p.m. to 7:48 p.m., local time in Kourou, French Guiana
    From 5:59 p.m. to 6:48 p.m. in Washington, D.C.
    From 9:59 p.m. to 10:48 p.m. UTC, on April 9.
    From 11:59 p.m. to 12:48 a.m. in Paris, on April 9/10

Page 1 of 4 1234 LastLast