Thanks Thanks:  1
Likes Likes:  6
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 15 of 37

Thread: Varianta constructiva antena prime focus.

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default ...

Salut
    Doar azi am vazut aceste discutii.Eram curios cum ar fi receptionat antena daca ar fi avut un F/D mai mare,am 0,36 si am vizat C-Band.Totusi primele teste au fost in Ku,cand nici nu era pe pilon si se rezema cu cercul mare pe pamant,am incercat pe 26 si 28,5*e,am receptionat dar parca era de 1,8m nu de 4m.Apoi am oservat ca mai aveam inca un focar atunci cand reglam elevatia.Deci pare ori prea stransa ori prea ...larga sau ovala nu stiu cum sa ma exprim.Pe azimut nu mai castigam nimic dar daca as fi putut unii cele 2 focare atunci se putea face o comparatie.Acum e numai pt C-band si poate ca voi mai incerca...Am vizitat multe site-uri atunci si de constructie si magazine.Pe asiatici am gasit despre f/d dar nu am inteles daca e bun mai mare.Am vazut antene mari cu f/d intre 0,3 si 0,4 si am hotarat 0,36.Am vazut prin Elvetia parca un offset de 2,5 cu 2995 euro
    deci @franta nu sant chiar asa ieftine.Tabla 0,6 Al=770 ron, sablon 2 scanduri groase de 5cm=70 lei plus teava,platbanda,popnituri,spray vopsea =total
    1500-1600 lei.CATV de la sate nu au antene mai mari de 1,8 @pacala.Cu atentie poate ca se vor obtine rezultate si in banda Ku.Poate trebuie si experienta dar nu putem face in ficare luna una ca nu e timp etc.Daca eram sigur ca sant bune calculele poate puneam tabla Al mai groasa,faceam scheletul mai solid chiar daca era mai greu.......Mai vedem...Ceao.
    Last edited by gog 19; 24-05-10 at 15:09.