-
Standard RSP member
@proteus
stai linistit ca si 1,5A ajunge fara probleme dar bineinteles pentru siguranta nu strica sa ai un alimentator de curent mai mare care este mai putin solicitat.
-
Sorin8m , stai linistit ca nimeni nu a scris ca nu functioneaza si cu un alimentator de 1 A , dar totusi mai bine prevezi decat sa repari
In plus orice incalzire excesiva in timp poate duce la deteriorarea componentelor electronice , mai devreme sau mai tarziu
Deci "mai rece ca este mai bine" , decat cald peste temperatura mediului ambiant
-
RSP Enigma Team
Sincer, nu am cautat in mod expres de 3A, asta am avut disponbil. Cateva zile a mers cu unul de 1.5A de la alt aparat si nici asa nu a avut probleme.
-
-
Mai pe intelesul tau , in general componentele active se incalzesc ( exista si exceptia de la regula in cazul rezistentelor de putere , insa acestea nu sant componente active )
Vorbind in cazul nostru de o sursa , aceasta trebuie sa indeplineasca 2 conditii obligatorii : Tensiune filtrata/stabilizata si Consumul tandemului receiver + montura h-h/lnb
Cum in cazul clonelor ( Soleron , Optibox s.a ) vorbim de produse chinezesti in special la alimentatoarele lor marja parametrilor tehnicii nu poate fii garantata nici macar 80% si atunci se prefera ( sau cel putin eu ) sa fiu mai prevazator si sa alimentez tandemul de mai sus la un alimentator care poate sustine un consum mai mare ( macar cu 25-30% ) , decat consumul total al tandemului
In prezent este inca "iarna" si se stie foarte bine ca in case nu exista caldura excesiva , cum este pe timpul caniculei de vara si mai ales in casele care nu dispun de aer conditionat
Acum orice sursa cand lucreaza se incalzeste mai mult sau mai putin in functie de consumul pe care il cere tandemul , la care pe timpul verii se mai adauga si temperatura din casa ridicata ( fata de iarna ) = o incalzire suplimentara a sursei
Deci prefer ca sursa sa lucreze la temperaturi "minime" pe cat posibil , indiferent de consumul tandemului , fiindca pe timp de vara va garantez ca acolo unde nu are conditii de vetilatie/aer in parametri optimii ( 24-25 de grade cand afara sant 40 de grade la umbra ) se va incali mai rau
Sursa disipa caldura in orice situatie , daca mediul ambiant este si el la randul lui destul de "incalzit" cum credeti ca se va face aceasta disipatie
Mai ales ca nu exista nici un cooler in asemenea surse pt. a creea un curent de aer sau de a "extrage" caldura din interiorul sursei in exterior ( vezi sursele de pc )
Notiunea de "mai bine rece = cu o incalzire in interiorul sursei cat mai mica" , fiindca oricum ea se va incalzi in mediul corespunzator
Mai ales ca multi dintre noi , "ascundem" de la vedere aceste surse prin diferite colturi inchise ( biblioteci , rafturi )
Cum credeti ca va fii temperatura unei surse care debiteaza un curent la 90% din consum si se afla in spatele unui lcd de 32" ( stiind faptul ca un lcd de 32" consuma 90-1xxW disipandu-i prin imprejmuirii , amandoua fiind in spatiul din mijlocul unei biblioteci ) )
-
Mario iti dau nota 10 pentru ce ai scris anterior. Doar ca precizez o chestie. Nu e rau sa ai sursa mai mare[entru siguranta, insa si aia ce tia dat fabricantul e ok, findca nu le fac nici ei dupa ureche chiar daca e vorba de produs chinezesc.
Un motor are consum maxim de 500mA. Daca trece de pragul de 500mA (in cazul motorului H-H strong dm2100) are limitator de curent si se opreste automat motorul. Testat si verificat de mine la serviciu chiar pe motorul cand lam cumparat.
Mai o chestie cele 500mA este motorul inpreuna cu LNB, findca LNB-ul vine la iesirea din motor.
Cam am iesit si eu offtopic, si ca sa revin la ce sa scris cu problema invartiri motorului cu un dreambox sau o clona,
Daca nu se invarte motorul nu sursa receptorului e de vina, poate sa fie mai multe chestii din ce cauza nu merge, una din ele (pe care am ziso mai sus) este si consumul prea mare de amperi (peste 500mA) si din cauza asta nu invarta motorul, sau cand invarte cand nu. Sa nu zic ca pe piata romaneasca sunt lnb-uri single care doar el consuma peste 250mA (masurat la serviciu cand am facut teste cu multe tipuri de lnb). Alta cauza este antena mare sau antena foarte grea, si asa mai departe.
Alt caz poate fi de la receptor in sensul ca nu are 22kHz, findca el prin cei 22kHz trimite semnal digital la motor (comanda motorului), asta usor se depisteaza, verifici daca iti merg programele pe frecvente peste 11800.
Sunt multe cazuri care pot provoca probleme (alta care mia picat acuma in minte, cablu vechi sau crapat pe partea de iarna), chestia e ca trebuie verificate pe rand ce se sugereaza aici pe forum si remediate de utilizator, sau daca e cazul defectiuni receptorului dus la un service pentru reparatie.