Se fac teste de reply!
Am observat tehica asta la guvernanti: aruncam o piatra in balta si vedem cum sare apa!
E aceeasi manevra ca la alocatiile pentru copii....
Ei pregatesc cu totul altceva! Vom vedea ce!
Dislikes: 0
Nesimtiti astia de pensionari trebuie pusi la punct.
Sebastian Vladescu: Pensiile din Romania ar putea fi impozitate. Intr-un stat civilizat, orice venit se taxeaza
Pensiile ar putea fi taxate, in viitor. O spune, intr-un interviu acordat in exclusivitate Money.ro, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.
- "Orice venit, intr-un stat civilizat, se taxeaza. Ca de aia functioneaza statul social. (...) Noi ce facem? Scoatem pensia din taxare la momentul acordarii ei, lucru care e foarte frecvent in multe state din lume, dar nu o taxam la momentul platii. Deci scoatem din circuitul de taxare o suma foarte importanta care in toata lumea asta se taxeaza. Aşa ajung alte state sa aiba venituri bugetare de 47% din PIB", a afirmat Sebastian Vladescu.
- "As vrea sa devina dezbatere publica: trei milioane si ceva de platitori, 6 milioane de beneficiari. Spunem acum ca am vrea o pensie care sa reprezinte 45% din salariul mediu. Dar noi avem o fiscalitate totala de 30% din PIB. E foarte greu sa-ti inchipui cum, avand atat de putini platitori si atatia beneficiari si o fiscalitate care este sub nivelul de 45%, ar putea cineva sa-ti plateasca 45%", a continuat ministrul Finantelor.
- "Eu ma gandesc la un sistem foarte coerent de taxe si impozite. Asta nu se face cu un singur lucru, ci prin modernizarea intregului sistem. Pe aceeasi idee, beneficiarii sistemului de asigurari de sanatate sunt 18 milioane, pe langa cei numai trei milioane care contribuie. Sunt foarte multe categorii sociale care sunt exceptate de la plata contributiei de asigurari de sanatate. Acolo iar este o sursa importanta de venituri. Impozitele pe proprietate in Romania sunt fie inexistente, fie foarte mici, fie nu se platesc...", a mai adaugat Sebastian Vladescu.
:
Se fac teste de reply!
Am observat tehica asta la guvernanti: aruncam o piatra in balta si vedem cum sare apa!
E aceeasi manevra ca la alocatiile pentru copii....
Ei pregatesc cu totul altceva! Vom vedea ce!
Asa si cu astia,nu fac nimic doar arunca soparle ca apoi sa zici: da ma,lasa ca nu e problema daca nu creste alocatia sau pensiile,bine ca nu le taie asa cum avea de gand.Problema e ca oamenii se simt nesiguri,chiar daca nu cresc astea nu e problema,sa spuna direct si sa se tina de ce spun ca fac.Sa se puna la masa,sa faca calculele si sa caute solutiile care cred ei ca sunt bune,apoi sa le puna in practica.Altfel vad ca se ocupa de parlamentul ala unicameral,de parca la toamna sau anul viitor nu ar avea timp si au terminat cu problemele grave din tara asta.E ca in bancul cu evreul care se duce la rabin şi ii povesteşte că trăieşte prost, că are o casă mică, spaţiul fiind insuficient pentru toată familia, in speranţa că sfaturile inţeleptului il vor ajuta să trăiască mai bine. Iar rabinul ii spune să bage in casă şi capra, apoi şi vaca, apoi şi oile. Ştrul se plange din ce in ce mai mult, iar rabi ii dă, in cele din urmă, soluţia perfectă la necazurile lui: să scoată animalele din casă.
:
Mi-e greata cand aud. Jigodiile!
Trecut la Sfinti
Is scoliti la scoli inalte jigodiile.
Trecut la Sfinti
politicieni?hmmm astia sint niste gunuoaie care au un singur scop:sa faca casca,eu zic ca avem conducatori care ai meritam,sa se spele cu ei pe cap papagali care au pus botu si il vor pune in continuare la vrajelile lor si mai si se duc la votsi basescu asta ,pe cine crede el ca reprezint
e buzata de fiicasa care are si trenuri particulare si noi traim cu 5 euro pe zi.vai mama noastra
![]()
@laleauaneagra asta presupune ca poporul roman este destept, ceea ce din pacate nu este adevarat, cel putin nu la scara macro. Cele cateva genii nu spun nimic despre inteligenta neamului. Proportia este foarte mica.
Politicienii romani stiu exact ce aduce voturi si exploateaza asta la maxim. Enumar cateva metode evidente:
- promisiuni marete si nerusinate - asta tine la noi de 20 de ani, pt ca romanul spera si uita repede
- mici, bere, plase cu cadouri - maruntisuri - asta tine la noi pt ca romanii inca nu gandesc la nivel macro, se gandesc numai la stomacul propriu: "Cutare partid mi-o dat, deci e bun, ii votez" - trist, dar chiar atat de redusa este gloata
- promisiunea ca bogatii vor fi jupuiti - asta este irezistibil, tine intotdeauna, pt ca romanul e invidios si se bucura cand unul caruia ii merge mai bine are un necaz. Din pacate memoria romanului este din nou de porumbel: uita ca asta nu se intampla niciodata
- distragerea atentiei de la adevaratele probleme cu scandaluri mondene, telenovele, manele, stiri de la ora 5
Stati linistiti ca nu se vor impozita pensiile. Doar vorbe ale unui ministru obisnuit doar cu cifre. Macar sa apucam si noi pensia.
Cu astia nu poti sa stii nimic,ca deja au dat-o la intors si pe asta,dar parca au inceput sa vorbeasca iar de alocatii.Oricum ori sunt prosti de dau in gropi ori numai se fac ca sa dea presei subiecte de discutie in timp ce ei isi impart posturile si fac afaceri cu statul.Mai discutam undeva in toamna cand vom vedea si efectele imprumuturilor,adica plata lor.Momentan au mai primit o gura de oxigen la buget,ultima.De aici incolo adio,plus ca vom incepe sa platim.
: