daca tu ai fi facut 1/4 din teste cat am facut eu vorbeai altcumva idem amorat cu SNR-ul tauPHP Code:asa ca nu mai aberati aiurea.
Am mai scris si repet ca eu cand am o receptie vorbesc de receptii stabile si instabileCode:inclusiv Astra 1H , adica Csat HD, dupa ora 19-20..depinde de vreme..
Ce inseamna receptie stabila? vad ca multi de aici nu inteleg acest lucru asa ca e timpul sa explic
Infiderent de antena acesta sa asugure suficienta rezerva de semnal pt ca tp resp sa poata fi urmarit si in conditii meteo nefavorabile (ploaie,ninsoare) 24 ore pe zi si 7 zile pe saptamana.Tot ce nu se incadreaza aici e receptie instabila.Ele sunt utile pt a putea aprecia ce antena trebuie instalata pe viitor
Un satelitar exigent nu se multumeste sa urmareasca diferite canale 4-5 ore pe zi si in rest adio.
Un lucru esential in receptionarea unui tp este FEC-ul
Cu cat valoarea fecului creste cu atit receptorul de satelit care nevoie de mai multe % calitate semnal pt a receptiona stabil .Pe romaneste cel mai usor si stabil se receptioneaza cele cu FEC 1/2 si apoi 2/3 iar cel mai greu 7/8 peste acesta valoare (la DVB-S2)
Asa se explica faptul ca la @mark21 ii intra cateva ore pe zi C sat HD care am verificat pe flysat si am vazut ca are FEC 2/3.Insa deja la tp cu Deluxe Music si DMAX si altele pica din start
Evident ca si acolo sunt probleme si probabil ai uitat si 1w mai iezact spotul K1 Nordic al satelitului Thor 6 .Si pe 23,5 E cum stai cu semnalul? Acolo poate va fi ceva mai bine cu Astra 3b, sunt ceva sanse.Asa si la 19,2E la anu cand lansarea Astra 1N , dar cu cantec si asta...Code:prind toate HD urile cu exceptia 28,2 si 5est.
Crush cei de mai sus te-au sfatuit sa cumperi toroidala din motive de comoditate.Dar daca alegi comoditatea unei toroidale , pierzi multe canale tv sau le vei receptiona la limita (si la primii nori semnalul dispare) .Plus retine locatia ta e una dintre cele mai nefericite d.pd.v al receptionarii Astra 28,2E; Astra 23,5E; Astra 1H 19,2E; Sirius 4,8E; Thor 5, 6 spoturile nordice 1W.De aceea iti zic sa cumperi o antena de 150cm sau mai mare pe care o motorizezi si te poti bucura 24/7 de canalele favorite!PHP Code:Acum m-ati bagat si mai tare in ceatza. Trebuie sa gasesc o toroidala la Constanta sa vad ca merge.
Da e o ideea buna.Nu uita sa ne scrii pe forum de receptia satelitior ce am enumerat mai susCode:Trebuie sa gasesc o toroidala la Constanta sa vad ca merge.

Reply With Quote