chiar nu e nimeni ?
salut
am si eu o intrebare
vreau sa imi fac un multifeed cu 10 sateliti ,sa reunut la motoras.in prezent detin un triax TDS 110 cu un suport de 4 LNB.Intrebarea este sa imi cumpar un WaveFrontier Toroidal T90 original sau sa mai imi cumpar un triax TDS 110 cu suport de 4 LNB ,as iesi si mai ieftin .locuiesc in judetul Hunedoara,cum se comporta WaveFrontier Toroidal T90 la semnal am inteles ca este mai slab ca TRIAX multifeed
va multumesc
chiar nu e nimeni ?
unde mai exact in judet?
dm800hd, T90 39E-28E-23E-19E-16E-13E-9E-5E-1W , 37LH4000, Logitech Z-5500 Digital
in hateg ,ce sa aleg?
depinde, locatie (bloc, casa, ai loc sa pui cate antene vrei), ce sateliti vrei sa incluzi...
daca stai prost cu spatiu ca si mine, pui toroidala, am avut inainte un TDS110, acum din punct de vedere pur teoretic, date tehnice, tds110 are cu 0.5 db mai bun castigul fata de toroidala. a mea inca nu am prins vreme buna sa ma pun la reglat si montat.
dm800hd, T90 39E-28E-23E-19E-16E-13E-9E-5E-1W , 37LH4000, Logitech Z-5500 Digital
am loc ,stau la casa, pe ce ai avut-o pusa si care era limita de semnal la multifocus si ce diseq foloseai
nu, TDS110 am avut pus pe un h-hdar ca si tine m-am saturat de asteptat sa se mute anutena
am vazut si pe alte forumuri, unii lauda EMP Centauri profi line, 16/1, eu mi-am luat asta
sunt tare curios sa vad ce semnal ai,ii bun diseq
Sal.Eu am pierdut semnal , mai mult la Sky UK.Am avut o antena de 120 cu motor H-H.Acum am o toroidala de 90 cu 14 LNB.Am avut probleme la 23.5 E.Cand dadeam la un program de pe acest satelit, si comutam la un alt satelit imi dadea tune failed.Daca dadeam inapoi la 23.5 E atunci nu era problema.Trebuia sa pun in standby receptorul, circa 10 sec , si atunci lua programul si de la un alt satelit.Credeam ca diseq-ul de 16 e de vina .E centauri.Ieri m-am catarat si am schimbat LNB-ul.Acum totul este OK.LNB-ul am luat-o acum 2 luni impreuna cu celelalte.O intrebare: eu stau in Miercurea Ciuc si nu-mi intra de pe Amos frecventele verticale ale providerului T-Home, cu DM 800, care sunt in DVB S2.(11722 de ex).Am schimbat si LNB-ul dar tot nu vrea.La BOOM de ex.am semnal intre 70-80.Cineva din zona cu toroidal , ma lamureste?
Amorak, ai avut de facut reglaje la switch-ul respectiv, sau a mers cu setarile din fabrica? Am cumparat si eu acelasi switch, am o eliptica si un Kathrein 910, dar inca nu l-am montat din cauza vremii.
Am citit (evident, dupa ce l-am cumparat) ca exista un programator pt. acest switch, pentru a seta modul de functionare.
Respecte!
Am si eu o intrebare...care e echivalentul unei toroidale fata de o antena sa zic de 120,no name si cu una de firma?
La ce ma refer?Se zice ca o antena sa zic gibertini de 080 are eficienta unei no name de 120.Normal sa fie bine reglata.
Nu de alta dar am "scandal"acasa unu vrea pe un satelit,altii vor pe alt satelit...
As vrea ca din primavara sa imi iau,daca merita o toroidala cu LNB twin sa numai am "scandal"
Sau trec la varianta...o antena pentru fiecare!!!!
Atunci sa vezi plantatie de antene!
Mersi.
Bafta!
Respect!
Shadowman
Ai atins un subiect despre care se poate vorbi pana maine dimineata si nici atunci nu se ajunge la consens.IDEEA ESTE CA UTILIZATORU FINAL SA FIE MULTUMIT
Antena toroidala e facuta ca sa "lucreze" la fel ca si o antena de 90 de calitate.Din cate am citit pe diferite forumuri WaveFrontier original lucreaza cel mai bine urmat de alte modele.
Am zis si repet ca eu dau nota unei antene cand verific cum se comporta pe vreme ploioasa , ninsoare, lapovita.Nu ma intereseaza ce scrie pe forumuri, ce firma este sau unde e fabricata.Daca antena imi da suficienta calitate semnal (Q) sa pot urmari canalele tv dorite de pe un anumit satelit in cond meteo nefavorabile , inseamna ca am o antena buna.
Antenele care depasesc 90 cm diametru e bine sa aiba 3 braturi de sustinere a LNB-ului
Daca ai suficienti bani si loc de amplasare e cea mai buna solutie.Cum toroidala lucreaza maxim cat o atena de 90cm si cum pe teritoriul Romaniei sunt sateliti care necesita antene mai mari evident ca poti avea probleme , esential e locatia care o ai.Degeaba vei receptiona pe vreme buna un satelit cand la primele picaturi de ploaie adio semnalCode:Sau trec la varianta...o antena pentru fiecare!!!!![]()
Eu am un wavefrontier t90 sunt in olanda deci nu am probleme cu semnalul pe satelitii principali inca trebuie sa fii foarte atent cand o setezi si e multa bibileala insa dupa vei fi multumit de ea. Acum insa partea proasta am incercat sa pun una pentru alor mei ei stau in Bacau m-am chinuit o zi intreaga si am renuntat pentru cel mult 4 sateliti merge ok cand incercam mai multi pentru ca semnalul in zona nu era suficient de puternic nu mergea bine. Pentru ca ai meu stau la tara si spatiu au destul pentru doua antene am rezolvat problema cu o antena fixa de 1.20 pentru 4.8E 0.8W si 4W, si una mobila de 0.90 pentru restu.
@AMARIAN12
Bine ai venit pe forum
Intre Romania si Olanda nu se poate pune semnu egal.Pun pariu ca acolo iti intra si ASTRA 2D 28.2E pe toroidala http://www.flysat.com/astra28.php
Respecte!
@doktorofsat-in ce priveste spatiul este...fara restrictii...stau la casa.
Acuma cu banii ca orice roaman...stii tu...insa in timp se pot face totate.Vointa sa fie.
Apoi in ce priveste locatia,daca nu ma inseala intuitia...suntem vecini....cred...stai la 47.0667N/21.9333E,sau ma insel?
Sau cel putin in apropiere.
@amarian12-doktorofsat are dreptate,nu poti compara Olanda cu Romania,nici macar la semnal.
Bafta!
Respect!