28,5*e care canale?Astra 2D nu cred ca intra in Prahova cu 1,6.
Bafta.
28,5*e care canale?Astra 2D nu cred ca intra in Prahova cu 1,6.
Bafta.
Culmea niciodata u e tarziu sa inveti.Acum m-am uitat unde e prahova pe harta Rosi intr-adevar cu scrie @gog19 cu 1,6m nici nu va simti Astra 2D!Dar
pt restul de sateliti ce se gasesc acolo Astra 2A, 2B, 2D si Eurobird-1 un prim focus de 1,5 m si un lnb Inverto ii ajunge lui @stargate pt o receptie buna.Insa pt antena offset n-as baga mana in focalizare mai slaba.
De unde deduceti voi ca @stargate ia aceasta antena ca sa receptioneze Astra 2D, ca eu nu vad ca el a afirmat asa ceva!
@doktorofsat crezi ca este mai bună o antena Prim-Focar ca una offset ? nu am posibilitatea sa pun decat maxim 1.6m si doar pe peretele exterior al blocului ... este interzis montarea antenelor pe acoperiş .
Nota: Vizionarea programelor Pay TV fara un abonament valabil este ilegala
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt ?n scop experimental si educational !
Pentru vreme proasta (ploaie si zapada) e mult mai bun offsetu.
Sh40, AML, prime focus 1,5m si altele ...
Eu zic ca antenele Primefocus sunt mai bune , au focalizarea mult mai buna , bineinteles trebuie vazut ce antena primefocus alege omul.In primul rand antena sa nu fie prea adanca, sa fie din tabla de aluminu cat mai groasa.
De asemenea trebuie alas un lnb la care se gaseste fedhorn pentru marimea antenei alese.
1.40 prim fokus.68 E - 30 W, ss2 + 90 digi + DM500s
spre offset sunt orientatramane sa-mi fac timp sa fac o plimbare pana la Terfin sa vad "scula" .
Discutiile purtate si fisierele disponibile aici sunt ?n scop experimental si educational !
nu trebuie sa te duci pana acolo, sunt foarte multe pe langa tine si le recunosti dupa forma ovala, prinderea LNB-ului in trei spite si suportul antenei este facut din teava de fier, arata rudimentar dar in timp rezista bine la vant.Au curba antenei pe sateliti diferita, adica antena sta la sateliti din mijloc gen hot bird ca o antena pozitionata pe thor 1w, deci antena sta aproape verticala.
antena triax td110 pe
16 E +19 E
Respecte!
Pentru Romania Astra 2D nu poate fi receptionat cu antene sub 3m.
Cel putin asta rezulta de aici.:http://www.satcure.co.uk/2d/fprint.htm
Bafta!
Respect!
@ shadowman
Eu l-am prins vara trecuta cu pfa de 150 toate polaritatile verticale
http://sateliti.info/showpost.php?p=99198&postcount=104
@ stargate
Preturile sunt bune!
da-mi un link catre lista de preturi ai celor de la terfin ca nu ii gasesc
Nu cred ca ai prins tu cu 1.5 m. De la 2.3-2.6 in sus este posibil si depinde zona...
Trecut la Sfinti
Antena terfin de 1.6 are 1.5 diametrul activ.Parabola este ramforsata prin ambutisarea margini exterioare (adica margine din tabla este indoita) iar grosimea este >2mm.Betele de prindere a LNB sunt din aluminiu, iar bucsele de la montura polara se pot schimba foarte usor in caz de uzura.
Totodata poate fi achizitionata cu montura polara, iar impreuna cu un acuator de 12" (strong) poate vedea in conditii bune de reglaj fara probleme de la turci la spanioli.
Am montat in 2001 o astfel de configuratie care merge si astazi.Este simpla instalarea, ma rog cine are un minim de cunostinte.De atunci visez la acest sistem dar locatari din bloc nu ma lasa sa o montez (comunisti-sunt terorizati de cand am refacut casa, ca am folosit scule grele).
Pentru oferta dati-mi un email la mine cristian_deaconu@yahoo.com si va trimit oferta lor.
O parabolica 1.5, prim focus cu montura polara am eu pe acasa si nu o folosesc.
antena triax td110 pe
16 E +19 E
interesant ar fi daca cineva cu o astfel de antena ar scrie ceva informatii despre calitatea antenei privind receptia sa putem face o comparatie cu alte modele de antene .
![]()
aceasta este antena offset ovala cu dim. de 1.60-1.40m fabricata la Terfin
Pe mine nu ma faci mincinos !!
Zona este Maramures
O sa testez iar ASTRA 2D dar acum am antena in banda C .Plus pt a receptiona ASTRA 2D antena se pune fixa pt a scoate cat mai mult semnal.Asa am facut si iulie anu trecut desi mi-era greu ca antena e pe montura polara
Teste le voi face publice !Voi lucra cu aceeasi kaon 570 , miniteveu hoher vor fi langa antena si pozat pt a evita tot felu de dubii.M-am saturat tot sa fiu criticat si facut mincinos de diverse persoane care ori li e ciuda ori vor sa se deie experti!Eu oricum nu m-am dat grande cu nici o receptie , scopul meu este sa arat ce se poate prinde si ce nu si cum se poate scoate untul dintr-o antena oricare
Am mare respect pt cei care mi-au trimis poze cu receptia ASTRA 2D din Ardeal cum ar fi bonou2 din Baia Mare , Dan70 din Cluj.Insa SPUN pt toti care nu stiu ca ASTRA 2D are hotspoturi de 50-80km unde merge bine si stabil si in MM e un astfel de hotspot.Eu stau la cativa zeci de km de bonou2 dar la mine intre considerabil mai bine Astra 2D decat ceea ce mi-a descris el.Deci conteaza enorm locatia.Cei doi sunt persoane cu care am putut compara rezultate de receptie dar cu tine skycleaner nu am ce discuta despre ASTRA 2D
![]()