Results 1 to 15 of 15

Thread: sistem receptie: intrebari

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Super Member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default sistem receptie: intrebari

am schimbat locatia, acum vreau sa-mi iau alte jucarii.
    1. decodor optibox 550s (nu vreau HD deocamdata), l-am gasit la 329 lei (nou)
    2. de care motor sa iau? opticum 3800 sau strong? antena va fi una de 1.2 de la tehnicb. daca e de opticum, varianta normala sau "ultra sPeedy", care la specificatii este la fel cu cea "normala? 1 2 sau as prefera de aici e de la mine din oras, dar nu au varianta "speedy"
    3. antena asta , la 110 lei de la Tehnicb (120 cm)
    4. LNB-ul asta . oare se merita 45 de lei in plus pentru LNB? stiu, am citit aici pe forum comparatia intre invacom si LNB..dar e diferenta mare in plus fata de un lnb digiline, sa zicem de 15 lei?
    5. cablu coaxial, ~12 m.

am uitat ceva? (pe langa cablu serial, card, router)

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

mufe F ( vezi ca au obiceiul sa nu le puna in colet )
    cablul scart ( au ieftin )

LNB oricare este functional , cu 1.15m nu faci DX
    motor oricare ( speedy este unpraf in ochi )

Super Member
    Mentioned
    0 Post(s)

scart-uri am.. (deși pentru tv-ul meu prefer RCA (fără dungi)). mufăraie pentru cabluri, uitasem dar sigur mi-aminteam in magazin.
    ok, deci sa las inverto-ul pentru viitor...
    ce e ciudat ca antena de la digi (de acum vreo 4-5 ani) avea lnb inverto. nu mai stiu daca era negru, cert e ca acum e gri deschis

Golden Member
    Mentioned
    16 Post(s)

vezi ca antena nu este de 1.20 cm suprafata totala ci 110*120 cm lipsa 10 cm la unele canale se simte lipsa,lnb este bun un INVERTO ULTRA BLACK linistit poti sa cumperi isi merita bani. lnb digiline este o petarda mai mult te dezamageste cei de la gigel aveau acel lnb este gri dar si alti DTH aveau la inventar ,dar nu se merita pus in functiune eventual daca doresti sa receptionez sateliti puternici ca semnal ex astra 19,2 E sau hotbird 13 E reteta mea este antena triax 1.25cm +motor opticum 3800 +lnb inverto ultra black+receptor optibox 550s si gata pe cai ca filmam asta e parerea mea si buzunarul meu si stiu un lucru ca am ales un sistem cu care aspir la ceva rezultate bune. sanatate si succes

Super Member
    Mentioned
    0 Post(s)

intrebare: daca imi iau o antena cu actuator si pozitioner, cand vreau sa trec antena pe un alt satelit trebuie sa dau comanda din telecomanda de la pozitioner? sau e la fel ca la HH?
    am fost ieri la tehnicb sa-mi iau echipamentul, dar nu am gasit deschis, desi pe site era trecut ca au program. antene nu au decat de 110 cm, de 120 nu au nici la timisoara. sa mai astept pentru cele de 120cm? (~110 de fapt)?

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

nu
    tu doar schimbi canalul si se duce singura antena unde trebuie

receptorul +pozitionerul +actuatorul se pun in serie ca sa lucreze asa cum zic eu
    daca le pui in paralel se face cum zici tu ...adica sa schimbi tu pozitia antenei cand schimbi satelitul

Atentie cand legi firele cu alimentare pentru actuator sa respecti exact culorile ca altfel arzi senzorul si actuatorul ramane nefolositor

deci citeste de mai multe ori si apoi legi cum trebuie
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"