Results 1 to 8 of 8

Thread: O intrebare de Conectica

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Default O intrebare de Conectica

Vreau sa imi cumpar un cablu vga sa conectez iesirea de la laptop la un lcd. Pentru a le putea conecta cat mai lejer imi este necesar un cablu de 5m. Prin oras am vazut si cabluri scumpe dar si mai ieftine.
    Intrebarea mea este: Cat de mult influenteaza calitatea cablului si distanta acestuia in transmisia semnalului si implicit calitatea imaginii pe lcd?
    As mai avea varianta cablului Dvi-HDMi dar la cat costa ma rezum la vga .
    La facultate avem o sala cu un videoproiector iar distanta cablului cred ca are in jur de 20m+ iar imaginea apare nealterata deloc dar si cablu pare unu sanatos.
    Astept parerile voastre.
    Multumesc,

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Contează destul de mult.
    Un cablu mai gros este in general mai bine ecranat.
    Nu-ţi recomand ieftineala , cumpără un cablu mai de calitate dacă vrei ca imaginea să fie bună.

.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

nu are rost sa te ieftinesti la cabluri(off market), maiales VGA, rezultatul este garantat o imagine de "vezi ce rimeaza"
    daca te chinuie talentul de electronist, poti sa incerci altceva:
    "VGA over CAT-5"
    se pare ca functioneaza destul de bine pe distante scurte...mai citeste pe google, parerile sunt impartite dar nah....

Membru de onoare Einstein's Avatar
    Mentioned
    2 Post(s)

Pentru 5m nu vei sesiza pierderi. Eu am folosit 20m cu pierderi f. mici.
    Un cablu DVI-HDMI de 5m e in jur de 30 lei.

http://www.conectica.ro/index.php?pa...play&pid=15150

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Ce tot vorbiti ca nu sunt pierderi pe 20 m+... daca nu aveti ochiul format sau nu ati testat iar imaginea "pare" fara pierderi asta nu inseamna ca nu exista acele pierderi.
    In general, la orice cablu no name, amarat, are pierderi incepand de la 3-3,5 metri in sus. Totul tine de calitate si de cat de bine e ecranat.

Parerea si recomandarea mea este sa folosesti acel TV LCD (desi nu ai specificat daca e LCD TV sau monitor LCD) pe iesirea DVI (banuiesc ca iesire HDMI nu ai la laptop), folosind un cablu DVI-HDMI (nu adaptor DVI-HDMI si cablu HDMI-HDMI).
    Pe VGA in general nu poti scoate ce scoti pe digital, si mai ales semnal full HD de calitate, la 1080p (presupunand ca laptop-ul si TV-ul tau stie asta).

Daca depasesti distanta de 5 metri atunci iti recomand sa iei un cablu de calitate, nu un no name. Sa zicem ca pana in 5 metri e acceptabil si cel ieftin, asta daca nu ai ochiul format si esti maniac cu calitatea imaginii.
    Plus ca trebuie sa te gandesti si in timp la rentabilitatea cablului.
    Peste 5 metri eu personal nu iti recomand decat cabluri de calitate, preferabil aurite, gen BANDRIDGE - http://www.bandridge.com/ Se gasesc mai greu la noi, va trebui sa dai niste telefoane prin tara pe la magazinele mari, insa merita efortul. Singurul impediment este pretul lor, care e pe masura calitatii. Decizia iti apartine.

Succes!
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

Standard RSP member GEXE's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Calitatea proasta a cablului si ecranajul foarte slab iti poate aduce pe imagine niste dungulite verticale fine foarte misto ... Mai bine mai strangi nitel din buci si iti iei un cablu de calitate.
    DM800 - Multifeed Triax TDS-110: 1W-5E-9E-13E-16E-19E DiseqC EMP Centauri 8/1
    DM500 - Triax TDS-88 cu H-H OPTIBOX DM2400 42E-12,5W