Results 1 to 6 of 6

Thread: Cum as putea face un cablu RGB folosind 17m UTP?

Standard RSP member maximov's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Cum as putea face un cablu RGB folosind 17m UTP?

Salutari, am nevoie de 17 m de cablu RGB pentru un receptor de satelit. M-am apucat azi cu un CABLU UTP, si 2 cabluri RGB(un cablu care intra in receptor si unu care intra in TV), le-am imbinat pe cele 2 cabluri RGB astfel intre ele am pus cablul UTP lung de 17 m, si le-am facut sa mearga, dar apare o problema, apar niste dungi foarte mici, dese si transparente pe ecran care imi "misca" imaginea. Mentionez ca am facut cu fludor toate lipiturile, si am reincercat de 2 ori lipiturile peste tot si la fel iese. Care ar putea fi problema? Multumesc.
    M@xIm0V

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Greu sa scapi de interefrente,cred ca nu ai folosit macar un FTP ca sa fie si ecranat cablul.Oricum cablurile de retea mai au si firele rasucite intre ele iar impedanta lor nu e potrivita pentru ce vrei tu sa faci.
    Singura solutie viabila ar fi folosirea iesirii si intrarii videocomplex (din mufele rca sau euroscart) pe un cablu coaxial de 50 ohmi RG-58 (nu de 75).Eventual poti face un test si cu unul de 75 de ohmi.
    :

Mentioned
    0 Post(s)

Singura solutie viabila ar fi folosirea iesirii si intrarii videocomplex (din mufele rca sau euroscart) pe un cablu coaxial de 50 ohmi RG-58

Si asta cum se face? Mersi mult.
    M@xIm0V

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Ma gandesc ca nu ai cablu de care ti-am recomandat,asa ca testeaza cu unul de 75 de ohmi coaxial si daca iesi sau intri prin RCA e simplu,centralul la central si masa la masa.
    Ai aici http://en.wikipedia.org/wiki/SCART euroscartul si pinii lui.Iesi din receptor de pe pinul 19 si intri la TV pe pinul 20,masa e si ea trecuta la pinul 17.Daca esti multumit de rezultat lasi asa cu cablu coaxial normal ca de 50 de ohmi nu stiu de unde sa-ti recomand sa cumperi si nici nu cred ca trebuie sa lucrezi la nivel profesional cu semnalul video.
    :

Mentioned
    0 Post(s)

Sa spunem ca fac ce imi sugerezi mai sus, dar asta ar insemna 3 cabluri coaxiale? Adica unul pt video si cele 2 pt sunet?
    M@xIm0V

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Pentru sunet normal ca trebuie alt cablu.Gasesti cablu de microfon cu doua fire+ecran ,dar mai intai sa fi multumit de imagine macar.Eventual incearca sunetul pe acel UTP,dar o treaba bine facuta ar fi cu unul ecranat,audio.Gasesti pe la magazinele electro la diverse diametre,la distanta ta nu necesita o calitate deosebita,nu esti nici la sonorizari profesioniste dar vei avea un sunet foarte clar si fara interferente.
    :