View Poll Results: Folosesti optiunea "Safely Remove Hardware"?

Voters
69. You may not vote on this poll
  • Da, inainte de a scoate stick-ul din USB, tot timpul apas acest buton.

29 42.03%
  • Nu, nu folosesc deloc aceasta optiune, chiar daca stiu de existenta ei.

24 34.78%
  • O folosesc foarte rar, nu prea tin cont de ea.

12 17.39%
  • Nici nu am stiut ca exista aceasta optiune.

4 5.80%
Results 1 to 15 of 22

Thread: Folosesti "Safely Remove Hardware"?

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Default Folosesti "Safely Remove Hardware"?

Ca urmare a discutiilor din topicul acesta am creat acest poll ca sa vedem cam cati dintre voi folosesc butonul de "safely remove hardware" atunci cand scot un stick usb (memory stick) din portul USB si cati folosesc in mod regulat stick-ul fara a tine cont de acea optiune.

Votati iar daca este cazul argumentati-va votul fara a face offtopic.
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

nu folosesc niciodata aceasta optiune desi multi zic ca e bine , dar pana acum nu mi s-a stricat nici un USB stick neutilizand aceasta optiune si atunci de ce sa o folosesc?
    Cred ca optiunea era necesara la primele Stick-uri USB care probabil erau afectate , dar nu am auzit pe nimeni sa pateasca ceva , probabil se poate sterge sau afecta doar ultimul fisier pus (adaugat pe stick ) pentru ca nu gasesc o logica prin care sa se stearga toate fisierele e pe acolo.

Poate teoretic sa se steraga tabela de memorie FAT32 si atunci e drept ca nu mai poti recupera nimic , dar inca odata spun ca nu am auzit pe cineva sa pateasca ceva,iar la cat costa un USB stick cred ca nu e nici o problema.
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu se strica nici un stick pe lumea asta daca nu folosesti aceasta metoda. Optiunea este recomandabila deoarece, uneori, cand copiezi ceva pe stick sistemul de operare nu scrie efectiv pe el datele copiate, ci memoreaza operatiunea si copiaza efectiv datele mai tarziu, cand "are timp", pentru ca nu intotdeauna este nevoie ca datele sa fie citite imediat dupa copiere. Aceasta tactica se numeste "write back". De aceea daca copiezi un fisier mare pe stick si scoti stickul imediat dupa ce windows iti arata ca a terminat copierea, este posibil sa nu se fi scris efectiv totul pe stick. De aceea este bine sa folosesti "Safely remove", pentru ca atunci windows stie ca trebuie scrise datele imediat si o si face.

Mentioned
    10 Post(s)

@neutrin are perfecta dreptate desi eu unul nu am vazut pe sistemele cat de cat mai performante sa apara aceasta intarziere in transferul datelor. Un utilizator care foloseste un stick verifica intotdeauna manual daca datele s-au copiat sau nu pe stick (mai ales daca sunt date mai importante), pentru ca asa e natura omului, are nevoie de siguranta, trebuie sa vada cu proprii lui ochi, iar in acest sens merg pe considerentul ca utilizarea optiunii este inutila, cel putin din punctul meu de vedere.

Standard RSP member dorinelu's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Am votata DA!
    Ashtept rezultatul final!
    Cand se inchide pool-ul?
    Never settle for less than perfection. Never!

Mentioned
    10 Post(s)

Nu i-am stabilit o data de finalizare... il lasam deschis cateva zile sau pana la epuizarea subiectului...

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Fizic nu se strică stick-ul , pot apare doar erori la scriere (a descris @neutrin procesul , nu are rost să repet şi eu).

Funcţia Safely Remove Hardware este inlcusă şi in Windows XP , personal nu o folosesc nici pe cea inclusă ...darămite să mai instalez incă un program.

Ca şi utilitate ... nu-i văd sensul pe sistemele de operare noi. Poate doar dacă sunt ceva date superimportante şi nu vrei să ai surprize.

Poate o fi util programul pe Windows 95 , 98 sau Milenium (care nu au suport nativ pentru stick-uri) , dar cine mai foloseşte aşa ceva ...

.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Este mai sigur sa-l folosim...

Din experienta pot sa va spun ca am intalnit (nu des) cazuri in care, ce am copiat pe stick sau HDD usb sa imi apara initial ca si copiate, sa scot stickul si ulterior sa constat ca nu sunt de fapt pe stick toate fisierele scrise. Acest lucru era cu atat mai enervant cu cat uneori lipseau iso-uri de DVD-uri (~4,7GB) sau cand copiam pentru cineva pe stick niste fisiere care cu ochii mei le vedeam initial copiate si apareau pe stick si apoi cand ajungeam la destinatie o parte de fapt lipseau. Banuiam ca sunt ceva probleme cu stickul (sau HDD-ul), am facut si niste probe chiar si am observat clar problemele, mai ales cand sistemul pe care se copie mai are ceva de munca (copie si altceva, dezarhiveaza, etc).

Dupa ce am inceput sa folosesc constant "safely remove hardware" am devenit mult mai linistit; niciodata nu s-a mai intamplat ca ceva sa lipseasca din ce dorisem sa copii pe stick si acum, cu acest programel procedura devine si mai simpla.

Da, ce a descris neutrin este "explicatia stiintifica" si folosirea procedeului iti garanteaza scrierea completa a fisierelor.

Standard RSP member MihaiP's Avatar
    Mentioned
    21 Post(s)

Exista si dispozitive USB mari consumatoare de energie ( mari in comparatie cu un stick ! ) cum ar fi un scanner sau un HDD la care deconectarea fara intreruperea alimentarii ( safe remove ... asta face ) risca incidente grave !

Mentioned
    10 Post(s)

Aici deja e alta tema de discutie... si nu stiu ce sa zic cu cele mari consumatoare de curent... eu consider ca atata timp cat sunt pe usb, doar pe usb, nu pot consuma mai mult decat celelalte, de aici si lipsa unui buton power pe ele.

In schimb cele care sunt mari consumatoare de curent au deja alimentare separata, la 220V si implicit un buton de power care taie sau da alimentare, deci nicidecum safely remove nu cred ca are vreo legatura in acest sens... s-ar putea ca logica mea sa fie gresita pentru ca nu m-am documentat concret, insa asa mi se pare a fi starea lucrurilor. Una e un HDD extern cu alimentare separata si cu buton de power si alta este unul gen laptop, care se alimenteaza doar din usb (unele din firewire dar iar e alta poveste) si tot aici intra si stick-urile si celelalte device-uri mai mici, alimentate doar din usb, adica voltaj mic, riscuri minime sau inexistente.