View Poll Results: Folosesti optiunea "Safely Remove Hardware"?

Voters
69. You may not vote on this poll
  • Da, inainte de a scoate stick-ul din USB, tot timpul apas acest buton.

29 42.03%
  • Nu, nu folosesc deloc aceasta optiune, chiar daca stiu de existenta ei.

24 34.78%
  • O folosesc foarte rar, nu prea tin cont de ea.

12 17.39%
  • Nici nu am stiut ca exista aceasta optiune.

4 5.80%
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22

Thread: Folosesti "Safely Remove Hardware"?

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Default Folosesti "Safely Remove Hardware"?

Ca urmare a discutiilor din topicul acesta am creat acest poll ca sa vedem cam cati dintre voi folosesc butonul de "safely remove hardware" atunci cand scot un stick usb (memory stick) din portul USB si cati folosesc in mod regulat stick-ul fara a tine cont de acea optiune.

Votati iar daca este cazul argumentati-va votul fara a face offtopic.
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

nu folosesc niciodata aceasta optiune desi multi zic ca e bine , dar pana acum nu mi s-a stricat nici un USB stick neutilizand aceasta optiune si atunci de ce sa o folosesc?
    Cred ca optiunea era necesara la primele Stick-uri USB care probabil erau afectate , dar nu am auzit pe nimeni sa pateasca ceva , probabil se poate sterge sau afecta doar ultimul fisier pus (adaugat pe stick ) pentru ca nu gasesc o logica prin care sa se stearga toate fisierele e pe acolo.

Poate teoretic sa se steraga tabela de memorie FAT32 si atunci e drept ca nu mai poti recupera nimic , dar inca odata spun ca nu am auzit pe cineva sa pateasca ceva,iar la cat costa un USB stick cred ca nu e nici o problema.
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu se strica nici un stick pe lumea asta daca nu folosesti aceasta metoda. Optiunea este recomandabila deoarece, uneori, cand copiezi ceva pe stick sistemul de operare nu scrie efectiv pe el datele copiate, ci memoreaza operatiunea si copiaza efectiv datele mai tarziu, cand "are timp", pentru ca nu intotdeauna este nevoie ca datele sa fie citite imediat dupa copiere. Aceasta tactica se numeste "write back". De aceea daca copiezi un fisier mare pe stick si scoti stickul imediat dupa ce windows iti arata ca a terminat copierea, este posibil sa nu se fi scris efectiv totul pe stick. De aceea este bine sa folosesti "Safely remove", pentru ca atunci windows stie ca trebuie scrise datele imediat si o si face.

Mentioned
    10 Post(s)

@neutrin are perfecta dreptate desi eu unul nu am vazut pe sistemele cat de cat mai performante sa apara aceasta intarziere in transferul datelor. Un utilizator care foloseste un stick verifica intotdeauna manual daca datele s-au copiat sau nu pe stick (mai ales daca sunt date mai importante), pentru ca asa e natura omului, are nevoie de siguranta, trebuie sa vada cu proprii lui ochi, iar in acest sens merg pe considerentul ca utilizarea optiunii este inutila, cel putin din punctul meu de vedere.

Standard RSP member dorinelu's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Am votata DA!
    Ashtept rezultatul final!
    Cand se inchide pool-ul?
    Never settle for less than perfection. Never!

Mentioned
    10 Post(s)

Nu i-am stabilit o data de finalizare... il lasam deschis cateva zile sau pana la epuizarea subiectului...

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Fizic nu se strică stick-ul , pot apare doar erori la scriere (a descris @neutrin procesul , nu are rost să repet şi eu).

Funcţia Safely Remove Hardware este inlcusă şi in Windows XP , personal nu o folosesc nici pe cea inclusă ...darămite să mai instalez incă un program.

Ca şi utilitate ... nu-i văd sensul pe sistemele de operare noi. Poate doar dacă sunt ceva date superimportante şi nu vrei să ai surprize.

Poate o fi util programul pe Windows 95 , 98 sau Milenium (care nu au suport nativ pentru stick-uri) , dar cine mai foloseşte aşa ceva ...

.

Standard RSP member yky's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Da folosesc optiunea de fiecare data. Nu eram eu prea atent inainte dar asta pana nu mi s-a ars un dispozitiv(destul de scump) si asta se intampla pe windows vista. Un contact imperfect pe lamelele de alimentare genereaza scantei care la randul lor genereaza supra tensiune intermitenta si din 5 V te trezesti ca, pe perioade de cateva milisecunde ai acolo poate 12 sau chiar mai multi volti . Asta sigur nu o sa-i "placa" respectivului stick. Oare cati dintre noi mai respecta acele norme de siguranta la o interventie intrun PC , .... sa se descarce electrostatic inainte, nu cu bratari legate la masa, dar macar elementar, punand mana pe sasiul carcasei inainte de a atinge o componenta????
    E adevarat...... era vorba de un stick care e izolat, dar fenomenul e asemanator si la el din cauza miscarii pe acelele lamele.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Ma bag si eu cu toate ca nu mi-am batut capul niciodata cu acest "Safely remove ..." deci s-ar putea sa spun prostii.
    Nu cred ca are vreo legatura cu copierea datelor, ci mai degraba cu driverul pe care il utilizeaza windowsul.

Ce am observat eu, cu toate ca nu i-am dat mare importanta la momentul respectiv :
    Am bagat un stick - am copiat ceva pe el
    L-am scos si imediat am bagat alt model de stick.
    Nu mi-a vazut acel stick pe moment. Probabil pentru ca era incarcat driverul si nu a apucat sa reincarce.

Am scos al doilea stick , am dat remove la avertizarea ramasa de la primul stick, l-am bagat din nou pe al doilea si a mers.
    Deci tind sa cred ca este o legatura cu driverul si nu cu copierea datelor.

Oricum nu am mai folosit niciodata acea optiune , cu toate ca am avut colegi care m-au luat la ture ca le stric stickul daca nu dau acolo pe remove, si ca nu imi mai imprumuta niciodata stickul. Nici nu mi-am mai batut capul sa le explic ca nu se strica nimic.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by yky View Post
    Da folosesc optiunea de fiecare data. Nu eram eu prea atent inainte dar asta pana nu mi s-a ars un dispozitiv(destul de scump) si asta se intampla pe windows vista. Un contact imperfect pe lamelele de alimentare genereaza scantei care la randul lor genereaza supra tensiune intermitenta si din 5 V te trezesti ca, pe perioade de cateva milisecunde ai acolo poate 12 sau chiar mai multi volti . Asta sigur nu o sa-i "placa" respectivului stick. Oare cati dintre noi mai respecta acele norme de siguranta la o interventie intrun PC , .... sa se descarce electrostatic inainte, nu cu bratari legate la masa, dar macar elementar, punand mana pe sasiul carcasei inainte de a atinge o componenta????
    E adevarat...... era vorba de un stick care e izolat, dar fenomenul e asemanator si la el din cauza miscarii pe acelele lamele.
    dar crezi ca apasand pe butonul ala cu safety remove .... iti scade voltajul din USB ? Aia e o chestie software ... nici o legatura cu hardware.

Mentioned
    10 Post(s)

Tocmai de aceea am insistat si eu cu acest subiect pentru ca acest aspect al intiparirii in mintea omului ca daca nu folosesti acea optiune i se strica stick-ul mi se pare total eronata.
    Sunt anumite aspecte care ne spun ca ar fi bine sa o folosim, dar de aici si pana la impresia eronata ca ti se strica stick-ul e cale lunga.

Chestia e ca eu vroiam sa vad daca intr-adevar lumea tine cont de acea optiune si o foloseste tot timpul, insa am impresia ca discutiile noastre pe tema asta, sustinand intr-o oarecare masura faptul ca totusi e mai sigur sa o folosesti, influenteaza modul in care lumea voteaza in acest poll...

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Se pot strica doar fisierele pe care le-ai pus pe stick in acea sesiune. Cum a explicat cine va mai sus, windowsul nu termina de scris imediat ce a raportat ca a terminat. Daca doar ai citit de pe acel stick poti sa-l scoti linistit, daca ai si scris e bine sa-i dai buton.
    Stickul nu se strica hardware daca il scoti fara buton.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default ...

Nici nu am auzit de asa ceva.Il bag si-l scot imediat ce wind imi confirma ca sa copiat.
    Nu am avut niciodata probleme cu ce am copiat.Nu-i vad utilitatea daca nu este ceruta in mod expres de echipamentul din dotare.
    Informatia este utila pentru cei care, este foarte posibil sa aiba nevoie de ea,prin urmare merita sa multumim omului ca doar nu ne-a injurat.

Super Member
    Mentioned
    0 Post(s)

foarte rar. doar cand copiez fisiere mari (mai mult de 10 giga sa zicem, dau stop sa fiu sigur ca a terminat transferul.

Folosesc Corsair, sunt garantate de producator ca nu se strica (memoria) daca le scoti fara sa le dai stop.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Salut

USB este device HOTPLUG. Aceste device-uri au fost gandite exact pentru a evita defectiuni hardware prin manipularea lor in timp ce dispuzitivele respective functioneaza, respectiv conectare/deconectare.
    Altfel sta problema din punct de vedere software. Daca esti sigur ca nu exista nici o operatiune de scriere inainte sa-l scoti din PC totul este ok. Altfel poate exista sansa ca tabela de alocare si fisierele pe care se scria sa fie corupte, in special la FAT16/32.
    Pe NTFS sau EXT3 ipactul este mai mic si se reduce doar la fisierul in cauza.

Aceasta functie de SAVE REMOVAL se asigura doar ca toate fisierele sunt inchise si nici o operatiune de scriere nu mai are loc pe untitatea respective.

Pentru o defectiune hardware a stickului/cardului sunt sanse la fel de mari la introducere cat si la scoatere.

Numai bine!
    Dm800HD se/Optibox Raptor HD, Motor Opticum Dm3800, Inverto Black Ultra /110 Triax Fe+0.9 Fe

Page 1 of 2 12 LastLast