uita-te aici http://www.flysat.com/36east-beam.php si vei vedea ca cele cu pol circulara se afla pe spotul rusesc(acoperire slaba pt ro) iar cele liniare pe cel fixed.
uita-te aici http://www.flysat.com/36east-beam.php si vei vedea ca cele cu pol circulara se afla pe spotul rusesc(acoperire slaba pt ro) iar cele liniare pe cel fixed.
Minuni se mai intampla... Poate LNB-ul poate receptiona shi KU liniar shi KU circular, ca sunt shi de asha tip...??? Altfel nu prea are cum sa vezi ceea ce zici???
Nici o picatura de energie nu se pierde in zadar!
si acum intrebarea mea este daca mai receptioneaza cineva asa cum receptionez si eu cu un lnb normal vreun canal de pe satelitul respectiv,chiar am facut si o poza lnb dar nu stiu cum sa incarc acea poza
LA MULTI ANI! tuturor forumistilor
Da acele frecvente merg si in vestul tarii.Primul test a fost cand s-a lansat digi prin martie cu echipamentul lor montat de mine cu HH pe el.Semnal pe la 40%,dar cand am montat un alt sistem cu un Lazer de data asta,am fixat antena pe 36 si am avut semnal 98% dupa alinierea corecta a motorului semnalu a scazut tot pe la 40%.Testat si cu ecosmart si ss2.Antene de 90cm lnb 0,4db.Am citit in infosatelit mai vechi ca lnb si rec cu pol liniara pot receptiona si pol circulara(articolul e destul de mare)In final pt receptie buna trebuie antena mare s-au lnb specializat pe la noi,poate in zona destinata NTV+ nu e problema
roderttam
teoria-i teorie dar practica omoaracum am zis se poate receptiona polaritate circulara cu lnb normal dar e important ca sa fie transmis cu putere mare .In caz contrar doar o placuta depolarizatoare poate separa coret polaritatile si sa le si amplifice.Abia astept W7-le sa vad ce noutati va aduce
![]()
Dar cu LNB KU circular s-ar putea de receptionat KU linear. A reushit careva??? Eu am incercat canalele V/H de pe 36 E de pe Sesat fixed beam, care, probabil, ar trebui sa aiba semnal puternic la noi, dar nu intra niciunul???
Last edited by vladcarama; 02-01-10 at 18:48.
Nici o picatura de energie nu se pierde in zadar!
acum intrebi sau ce?Code:niciunul???
Am avut eu antena de 110 cm fixa pe 36E , dar intra slab 1 sau 2 canale pe H/V.
ai dreptate am mai intrebat si cica se poate receptiona si cu un lnb normal