Thanks Thanks:  1
Likes Likes:  8
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 15 of 44

Thread: Sa scriem corect!!!

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default ,...

Ok!Schimb tactica.
    Cine este gessle??Cine ne garanteaza ca gramatica din care ne citeaza el este cea corecta,cea reala??De ce trebuie sa-l credem pe cuvint???Cu ce afecteaza citeva cacofonii bunul mers al acestui site??
    Senatorii si deputatii care ne conduc tara vorbesc mai anagramat ca noi si ne fac de ris in toata lumea.

gessle te rog sa-mi scuzi aversiunea fata de tine dar tu ai deschis subiectul.
    gessle te rog sa-mi expui punctul tau de vedere in ce priveste schimbarea modului de a scrie cuvintul ,,nici o" cu noul ,,nicio"si sa-mi explici te rog de ce ,,intr-un" nu se scrie ,,intrun" sau ,,intr-o" de ce nu se scrie ,,intro".
    Si daca tot vorbim despre gramatica si despre modul corect de a scrie si a vorbi,explica-mi (ai observat liniuta..?)de ce folosesti termenul defectuoasa pentru ca,(virgula pentru cacofonie)corect ar fi sa spui ,,gresita".

Mai caut pe internet citeva chestii si vin sa le expun cititorilor.

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Hmm... eu personal atunci cand nu sunt sigur ca ceea ce am invatat in anii de scoala este corect, sau probabil nu-mi mai aduc aminte bine de orele de gramatica, apelez la DEX respectiv fiind la indemana, DEX Online.

Banuiesc ca e singura varianta sigura prin care poti sa afirmi ca o varianta sau alta este corecta, sau nu?
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Default ,,,

Banuiesc ca da,dar eu nu am auzit de DEX pentru ca nu ma interesat gramatica limbii romane si aplicatiile ei in discutiile cu caracter tehnic.
    Ma intereseaza gramatica cind vad filme la tv si citesc traducerea mocofanilor din care nu inteleg nimic,dar cum nu am drept de replica la tv,ma abtin.
    Si oricum,ca scriu corect sau nu mie mi se pare ca lumea ma va trata ca atare si ca ma va lua in seama,sau nu,in functie de imaginea care mi-o creez.
    De aici insa si pina la ,,bai moderatorilor,aveti obligatia sa impuneti" mi se pare ca este totusi un drum lung.
    Daca citesti toate mesajele lui zmeura sau laleauaneagra,sau horatyu,sau care mai este moderator..imi cer scuze ca-i citez...vei observa ca si ei scriu cacofonii pe ici pe colea,dar valoarea informatiilor pe care le aduc aici pe site este mult mai mare decit greselile(a nu se intelege defectele) gramaticale.

Pace voua!!

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

un moderator responsabil sa stearga offtopicul , sa ramina posturile 1 si 8

Standard RSP member hd56fox's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

@kittmask eu nu inteleg de ce intri pe acest topic daca nu te intereseaza dupa cum spui chiar tu.
    Daca tot nu ai auzit de DEX, nu vad de ce trebuie sa faci din asta un titlu de glorie. Macar lasa asa sa nu stim, si nu mai scrie. Adica tu singur spui ca te supara traducerile la tv dar nu ai ce face, iar pe de alta parte il critici pe cel care ti-ar putea fi de folos (sau ne-ar putea fi de folos) Daca ai alta opinie despre ce spune geslle si nu sti daca e corect sau nu , intereseaza-te si combate-l pe forum. Adica prea multe ineptii spui aici. Cine este gessle ? Pai oricine ar fi, eu personal nu-l cunosc si nu vad de ce mi-ar creea o aversiune doar pentru ca a propus o tema . Ar trebui sa ma supar ca cineva propune o tema despre dreambox si pe mine nu ma intereseaza ca am Kathy ? Nu ma intereseaza , nu citesc. Adica am ajuns prea departe cu chestiile astea, doar de dragul de a ne arata "aversiunea" pentru cineva care a deschis un subiect !
    Nimeni nu ne obliga sa avem pareri despre tot ce se scrie pe un forum , nu ?
    Mai bine sa fim mai calmi, "parerea mea", vorba unui contemporan.
    kathy 910,Panasonic,Onkyo TX-SR706,dm800cl

RSP Team XVanish's Avatar
    Mentioned
    10 Post(s)

Eu unul tot timpul am o dilema atunci cand vine vorba de litera i, in speta atunci cand e folosit la final de cuvant sau verb, ce o fi. Cu toate ca m-as putea documenta usor si am mai si facut-o uneori, tot nu reusesc sa ma obisnuiesc, sa-mi intre in subconstient cand se scrie cu un i cand cu 2 si cand cu 3 de i, si de fiecare data cand sunt nevoit sa scriu ma trezesc ca stau si ma gandesc oare e cu un i sau cu doi desi stiu foarte bine raspunsul daca stau si ma gandesc putin.

Oare de unde aceasta problema? De unde aceasta nesiguranta cand vine vorba de i... voi patiti asa?
    Internetul e distractie, nu pierde controlul!

Foloseste Google si YouTube inainte de a pune intrebari stupide!

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Stimati colegii,v-a anunt ca de azi i-mi modific stilul!
    O sa ancerc sa scriu si eu m-ai corect,sa ma pliez si eu pe tendintele actuale depe forum
    An orce topic voii posta,daca informatia tehnica e buna, sper so si pute-ti citii.
    V-a multumesc!

PS Acest post considerati-l un pamflet!
    Last edited by lao; 27-06-12 at 11:55.
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

pai atunci sa scriem corect despre sotie
    ca de "orce" se ocupa moderatorii
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

si despre sot...ca asa e fair play
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER