Results 1 to 5 of 5

Thread: rca to vga

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member uzzy2008's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default rca to vga

stie cineva daca as pune un cablu vga to rca intre un dm500 si un monitor lcd ar merge?? cablul asta http://www.shopmania.ro/magazin~onli...p-7553508.html .

daca stie careva>>>>

multumesc

Standard RSP member delta2k2's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Nu funcţionează cu acel cablu.

Scrie clar acolo : "Acest transfer este posibil doar in cazul in care standardul de semnal este acelasi si la echipamentul sursă si la cel de destinaţie"

.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

eu am incercat cateva cabluri, dar nici unul nu a dat rezultate..pana la urma am cumparat un tv tuner exern care functioneaza si fara PC

Standard RSP member yky's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Daca LCD-ul tau are intrari RGB....merge daca nu .....nu!
    La cablul aratat de tine mai trebuie unul pentru audio.
    A nu confunda "cablul RCA" care are un traseu pentru video si doua trasee de audio (stanga+ dreapta) cu acel cablu care din vga(care are doar informatie video) se separa in trei semnale video (red green blue)
    Ps: Eu am dream-ul conectat la tv LCD, prin Cabluri RCA -RCA si merge bine.
    RCA = modelul de mufa folosit. Adica are in centru un conector "tata" (semnalul) inconjurat de un inel metalic (deregula masa). Acest tip de conector a fost introdus prima data de Radio Corporation of America , de aceea-i poarta numele. In ziua de azi acest conector se foloseste si la cablurile de alimentare, la conexiunea boxelor, la conectarea cu semnal de radio frecventa si la videocomplex....
    Uite mai jos un cod al culorilor folosit la conectorii RCA in functie de utilizarea lor:

Standard RSP member
    Mentioned
    31 Post(s)

Salut , uite asta este adaptorul audio-video pt conexiunea intre DM 500S - scart si tv lcd - vga :

- http://img142.imageshack.us/img142/9803/cable1dy6.gif

Respectand notatiile mufelor date de "yky" , sau mai poti incerca cu un cablu "scart - componente ( Y,Pb,Pr ) "
    Cablul in speta are la un capat mufa scart si la celalalt capat 3 RCA : Rosu - Verde - Albastru , cu setarea de iesire video din DM 500S pe R,G,B
    De fapt este un cablu scart - r,g.b numai ca notatia Pb,Pr,Y o am pe monitor ca intrari RCA Componente
    In prezent folosesc un asemenea cablu de 5m pt. conexiunea intre kathy si un monitor LG 226WA-WN pe intrarile RCA notate "Component - Pb,Pr,Y"
    Normal ca si calitatea video va fii pe masura semnalului analogic ( scart , vga , componente ) , adica un maxim de 720 x 576 ca fiind rezolutia sistemului PAL
    Oricum nu transmit toate posturile SD in aceasta rezolutie maxima ( 720 x 576 )
    Sa nu uit , in imaginea de mai sus jack-ul de 3,5" ( negru ) este pentru iesirea de sunet stereo de pe scart