Cartofule vezi ca incepi sa faci spume si nimeni de aici nu intelege de ce.Ia si tu un calmant,o bere,etc.
Nu prea inteleg care e treaba cu Germania si ce relevanta are in discutia asta,daca stam sa discutam despre criza e clar ca in Ro inca nici macar nu am atins fundul si prostia e ca NIMENI nu incearca sa limiteze urmarile crizei.La noi nu s-a facut nimic in ultimul an,s-au imprumutat bani foarte multi si acestia s-au dus fara sa se vada nimic.Deja nu se mai pot imprumuta nici de la banci la dobanzi mari,deci nu e deloc pe roze.Nu e vorba despre mofturi sau mici scaderi de salarii,e vorba despre mult somaj,concedii fara plata si inchideri de afaceri.Multe.
Am un frate care in primavara a plecat in somaj si 6 luni de zile nu a gasit nimic peste 6-7 milioane in mana.Pana la urma a mers pentru mai mult la firma unui cunoscut,dar stiti cat are pe cartea de munca.
Am cunoscuti si prieteni care lucreaza la privat si multi dintre ei sunt in somaj si platiti la negru,incet incet economia subterana de pe vremea PSD revine.Asta inseamna bani mai putin la buget.
Am prieteni la bugetari care nu stiu daca la anul vor mai avea serviciu,iar acum au salariile reduse.
Astea toate au dus la vanzari mai mici,inchiderea unor afaceri,somaj in crestere si tot asa tavalugul se rostogoleste.Astia intr-un an electoral nu au facut decat sa incerce sa ascunda gravitatea situatiei,impozitul forfetar a fost o greseala si in rest cu greu au reusit sa reduca cheltuielile bugetare cu cateva zile de concediu fara plata,dar daca nu pun mana sa taie acolo unde trebuie taiat si vor da afara oameni buni tinandu-si neamurile in functii va fi urat de tot.Pe langa asta sa incerce sa ajute privatii nu sa le puna impozite si sa incerce sa scoata la suprafata economia subterana aparuta din nou.Cum e treaba lor ca de aia se lupta ca orbii sa ajunga la manete,altfel daca stiam eu exact nu pierdeam timpul pe aici,probabil emigram in alta tara.