De care receptoare humax?????? De la digi???
Nu se pot pune in sharing.
va rog sa ma ajute cineva sa pot lega 2 receptoare humax 4 in sharing ! am cartela digi pe unul iar pe al doilea l-am cuplat de primul cu un cablu lan crossover (conform schemei din manual) si la antena (lnb twin) dar nu vor sa se "lege" (amandoua sunt master) !!!
De care receptoare humax?????? De la digi???
Nu se pot pune in sharing.
Din ce stiu se laudau ca "in curand" se vor putea face abonamente cu doua receptoare dinastea pe un singur abonament,legate intre ele pe serial.Nu au spus nimic despre ce se intampla,daca pe serial se va face sharing de pe o cartela sau vor avea fiecare cartela lui si legarea pe serial e doar asa ca sa impiedice "separarea" receptoarelor.
Sa mai spun ca povestea asta e inca de cand au aparut Humax 2?Cam de 3-4 ani?E ceva cum a fost HD in septembrie.![]()
:
Pai tre sa gasesti acolo o optiune de skimbare pe slave (in recul care nu este cartela) altfel normal ca nu merge.
Mai cauta in manualul de utilizare.
Si cablul crossover de la ei il ai sau l-ai facut tu?
Regula 12.
l-am cumparat ( l-am verificat e OK)
in manual nu scrie nimic (doar schema)
in meniu nu am nimic de genul master -slave
Last edited by zmeura; 16-11-09 at 09:43.
Sincer nu prea cred ca reusesti,pe serial m-am chinuit mult sa comunic cu decodorul dar nu am reusit,poate reusesti pe retea,ar trebui sa aiba un menu ascuns pt master si slave,dar ele au un soft pe care nu prea poti face nimic.
Succes si spor la treaba![]()
DM 500S,HSS 7160
Esti sigur ca acolo e mufa de LAN?Uite ce scria bombardierul acum aproape 3 ani:
Deci stai linistit,chestiile alea nu au functionat decat poate in teste,am scris mai sus ca promisiunile sunt vechi dar niciodata nu a functionat (cel putin pentru abonati).Prima data s-a vorbit despre Humax 2,apoi cum vezi despre Humax 3,acum ca ar merge cu Humax 4 si probabil ne va prinde pensia cu promisiuni ca se va lega Humax 30.Uite si alte informatii de la angaj...aaa... cei cu pile la Digi:Azi am luat primul receiver Digi + III ce a fost fabricat in exclusivitate pentru Digi TV.
Doua receptoare Humax (master/slave) , doua telecomenzi si un cablu de retea UTP.
Receiverele dunt dotate cu
- seriala RS 442 (legatura intre receivere)
- doua mufe euroscart
- RCA
- modulator RF
- audio optic
- seriala
- RS 232 (pentru configurarea initiala)
Noul receiver are un panou frontal cu totul si cu totul schimbat.
Stirea e tot de atunci,eu am si Humax 2 si numai pentru asa ceva l-am luat acum 4 ani.Teapa.1. Cei care au Humax2 vor putea lega un al doilea receptor ! Se va modifica softul pentru a permite un slave deci stati linistiti, a omis Sucul sa va spuna acest amanunt.
2. Pentru receptoarele noi a fost aleasa varianta cu RS442 pentru a putea mari distanta intre cele doua aparate. Acel port ethernet este de fapt serial
Stiu ca si anul acesta s-a aruncat pe piata zvonul cu Humax 4,ca se vor da "in curand",dar in curand la ei poate fi si 2 ani.In rest nu a zis nimeni nimic despre:Aceste receptoare se vor vinde probabil in cateva saptamani. Sunt inca in teste si mai dureaza putin pana ajung pe piata. Din momentul in care se vor lansa vei putea face o comanda la xxxxx si le vei primi prin posta sau prin curier cu plata ramburs.
-trebuie sa fie neaparat unul master si unul slave?
-vor fi doua carduri sau unul?
-se pot lega mai multe slave la un master?
Mufa aceea LAN e clar pentru protocolul RS442 (personal cred ca e o greseala de amator si protocolul ar fi RS422) asa ca nu va chinuiti sa bagati ethernet in ea.Eventual daca aveti un slave sa incercati o legare de master si un cablu facut dupa pinii de aici http://www.evertz.com/resources/quar...ta-routing.pdf in pagina 4(?).Asta daca se gasesc receptoare slave pe piata,despre asta nu stiu nimic.
Last edited by zmeura; 16-11-09 at 10:47.
:
de citit am citit(chiar daca era humax 3) dar tot nu ma lamresc cum pot sa-l fac slave ! in manual (care e subtire rau) arata schema (pe care am respectat-o) si atat !
Pai nici despre asta nu s-a spus nimic.Ramane varianta ca nu se poate.
:
nici softul nu se poate schimba ?
Nu stiu.Dupa cum vezi nici ei nu stiu.
Pe serial nu cred ca vei gasi,iar problemele sunt mai complicate,aici apar in ecuatie si datele de imperechere cu cardul.Doar daca ar fi unul pe satelit,pe serial nu iti va da nimeni utilitar si soft de pus.
:
Nu incercati sa introduceti cablu de retea conectat la vreun router, PC, e.t.c in mufa Dual Room ca se lasa cu mult fum ...
Teorie probata personal ... dupa care l-am schimbat pe garantie ...![]()
Optibox 550, 2 x DM500S, Digimax DVB-T-S, Digi+IV, 2 x Hyundai HSS 5160, Kaon, CX7100, Echosmart 791, Antena 0.9m, Antena Megasat Sunny Flat 440, H-H Opticum DM3800
ATENTIE ! Vizionarea canalelor TV codate fara a detine un abonament oficial este absolut ilegala. Informatiile oferite sunt doar cu scop educational.
Vesnic incepator ... da' macar ma lupt !
eu l-am bagat dar degeaba ,nu prinde de fta ,dar n-a iesit nici un fum !
aia de la digi (carora le-am adresat aceeasi intrebare) ma sfatuiesc sa-mi mai iau un abonament ! probabil or fi vazut scris "prost" pe fruntea mea !!! solutia (cam scumpa) : dm 500s !