Faptul ca se tot amana lansarea pe piata a unui produs nu este neaparat un lucru negativ. Motivele pot fi diverse, iata unele plauzibile:
- producatorul nu este inca multumit de calitatea produsului final si lucreaza la imbunatatirea lui
- incasarile sub asteptari din acest an ar face foarte dificila lansarea unui nou produs (costuri de marketing mari, raportat la veniturile anului 2009)
- inca se vind bine produsele lor de pe piata
- poate exista o clauza contractuala cu Anga Cable, prin care Dream MM se obliga sa nu lanseze pe piata noul receptor inainte ca acesta sa apara in oferta Anga cable

Asadar pot fi multe motive reale, hai sa nu ii catalogam direct neseriosi (eu am IPBox, nu am avut Dreambox niciodata, deci nu am de unde sa stiu cat de seriosi sau neseriosi sunt).

Iar faptul ca se fac clone in China e probabil un rau tolerat de toti producatorii, daca vreti e pretul platit de producatorul original pentru a avea cel mai mic cost de productie (ce se produce in China e foarte usor de copiat de o alta firma din China. Legile copyright nu prea exista acolo asa ca nimic nu impiedica furtul intelectual), fapt care le permite sa ramana competitivi.