Results 1 to 8 of 8

Thread: Al doilea receiver - intrebari

RSP Enigma Team
    Mentioned
    0 Post(s)

Default Al doilea receiver - intrebari

Salut,

Am un receiver Humax luat anul trecut. As vrea acum si un al doilea receiver "oficial". Din cate am inteles, acum ar trebui sa inchei contractul vechi si sa deschid unul nou, dar am cateva intrebari.

1. La contractul nou, pot cumpara numai un singur receiver si sa-l "imperechez" cu cel pe care-l am deja, pe acelasi abonament? Sau trebuie sa cumpar doua receivere noi?

2. Pe site la DigiTV indicau numai Hyundai ca fiind disponibil pentru receiver dublu (http://digitv.ro/echipamente.html). Humax nu poate? Eu sunt foarte multumit de Humax-ul pe care il am, as prefera unul identic.

3. Cum se leaga cele doua receivere, doar cascadate pe cablu coaxial sau mai trebuie o legatura Ethernet ori seriala?

4. Alternativ la cascadarea pe acelasi cablu, pot fi legate receiverele pe un acelasi LNB (twin sau quad)?

5. Fiecare receiver poate receptiona programele complet independent, sau au restrictii gen: pot vedea simultan numai de pe un transponder sau numai de pe o polarizare?

Multumesc pentru ajutor.

Standard RSP member paduraru's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Ca sa poti rezilia contractul trebuie ca perioada contractuala sa fie expirata
    La punctul 1
    Trebuie sa mergi la o casierie sa vezi ce decodoarec au,din cate stiu dau numai decodoare duble.
    2 Decodoare duble sunt numai Hyundai.au avut o oferta cand iti mai dadea un decodor simplu la cel actual,acum cred ca nu mai este valabila
    3 Pentru a lega doua decodoare in cascada se foloseste doar cablul coaxial,folosesti iesirea loop(pentru a lega in sharing se foloseste si portul serial sau ethernet),se poatea lega mai multe decodoare in cascada dar dezavantajul este ca toate vor vedea doar pe o polaritate verticala sau orizontala in functie de master de aceea este recomandat lnb twin sau quad si fiecare sa aiba cablu independent,aici ti-am raspuns la 4 si 5.
    Numai bine!
    DM 500S,HSS 7160

RSP Enigma Team
    Mentioned
    0 Post(s)

Multumesc mult pentru raspunsul detaliat.

Cand fac noul contract primesc doua carduri sau unul singur? Daca sunt doua carduri (pe acelasi abonament) si daca folosesc un quad LNB, atunci mai este nevoie de vreo legatura intre receivere?

Daca nu se face nici o legatura intre ele, atunci banuiesc ca pot cumpara tot un Humax ca al doilea receiver.

Sau imi scapa ceva?

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

Din ce stiu nu se mai da al doilea receptor pe acelasi abonament,s-a scris si mai sus.Daca vrei sa vezi pe doua TV-uri la ora asta gasesti doar Hyundai dublu care insemana doua receptoare intr-o singura carcasa.Din el se pleaca cu iesirile spre cele doua televizoare iar pentru unul se mai trage si un fir separat pentru receptorul IR de telecomanda.Poti pune LNB twin si vezi toate programele independent pentru fiecare iesire/TV.
    Daca vrei inca un Humax care sa nu fie legat nici cum de primul deocamdata nu se poate decat cu abonament separat.
    :

RSP Enigma Team
    Mentioned
    0 Post(s)

OK, am inteles acum, scuze de confuzie. Am crezut ca "decodor dublu" inseamna tot doua aparate separate. Incepator, ce sa-i faci

Mai abuzez cu trei intrebari, daca se poate:

1. In acel decodor dublu se pune o singura cartela sau doua cartele?

2. Cum se compara decodorul dublu Hyundai cu cel simplu Humax (calitate imagine, viteza la schimbare canale etc.)?

3. Pentru a lega al doilea TV, exista diferenta calitative intre cablul coaxial (RF OUT) si cablul RCA? Ca pentru SCART chiar ar fi prea mare gaura din perete...

Inca o data, multumesc mult de ajutor.

Membru de onoare
    Mentioned
    0 Post(s)

1.Are doua carduri.
    2.Cred ca Hyundai comuta un pic mai lenes.Despre imagine nu stiu ce sa zic,cred ca e la fel.
    3.Da,dar la lungimi mari semnalul AV este supus perturbatiilor mult mai tare decat cel RF.Oricum si pe RF se vede cu mult mai bine decat pe cablu analogic,sa zicem.
    :

Member Beginner
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by proteus View Post
    OK, am inteles acum, scuze de confuzie. Am crezut ca "decodor dublu" inseamna tot doua aparate separate. Incepator, ce sa-i faci

Mai abuzez cu trei intrebari, daca se poate:

1. In acel decodor dublu se pune o singura cartela sau doua cartele?

2. Cum se compara decodorul dublu Hyundai cu cel simplu Humax (calitate imagine, viteza la schimbare canale etc.)?

3. Pentru a lega al doilea TV, exista diferenta calitative intre cablul coaxial (RF OUT) si cablul RCA? Ca pentru SCART chiar ar fi prea mare gaura din perete...

Inca o data, multumesc mult de ajutor.
    ar mai fi o problema. nu vei mai gasi decodor dublu la nici o casierie rcs.

RSP Enigma Team
    Mentioned
    0 Post(s)

Ouch! Chiar asa penurie? E naspa, vin parintii cateva luni sa stea cu asta micu', daca nu au televizorul lor...

Vreo sansa sa apara pana pe 20 Decembrie (Iasi sau Botosani)?
    Last edited by zmeura; 11-11-09 at 23:39. Reason: Regula 12.