Results 1 to 15 of 79

Thread: Inverto Black Ultra vs Titanium Single LNB TS

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Default Inverto Black Ultra vs Titanium Single LNB TS

Testul sa facut in acelasi timp pe doua antene diferite, nu?

Standard RSP member MihaiP's Avatar
    Mentioned
    21 Post(s)

Eu zic ca la aceste teste mai trebuie adaugata o evaluare a comportamentului in timp ... dupa prima iarna petrecuta pe antena !
    Cel putin la inverto stiu sigur ca exista niste date de catalog ... poate ar fi interesanta si comparatia prin prisma acestora !
    Un alt element interesant este dispersia valorilor specifica orcarui produs in serie mare !

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Am testat eu domnle mihaip dar pot spune ca e cu putin sub nivelul LASER Gold care are cca 4 ani vechime de stat afara

Inverto Black Ultra nou mi s-a comportat mai slab pe Nilesat si pe 62E sateliti cu semnal slab pt zona mea

Evident am testat pe aceeasi antena cu acelasi receptor si in aceeasi ora din zi!

O zi frumoasa! Snow's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Eu nu scriu in general ca sa ma aflu in treaba. Am scris si despre Inverto la vremea respectiva. Am un titanium twin de 0.2 pus pe o antena de 4 ani si inca isi face treaba. In acesti ani a trecut prin multe. Lnb-urile smart titanium sunt produse de www.smart-electronic.de
    O sa repet testul si pe cer senin.
    Atentie eu nu spun nimanui sa cumpere acest lnb. Alegerea va apartine.

Am spus clar, diferenta e de 1%. In marja +/-1% poti spune ca sunt egale. Diferenta apare la pret.

Mentioned
    0 Post(s)

Uite un test publicat chiar pe pagina celor de la inverto
    http://www.inverto.tv/about_us/?p=1&id=27&cat=33
    http://www.inverto.tv/IMG/faq/2009%2...a%20LNBs_0.pdf

S-au folosit lnb-uri de 0.2 daca am inteles eu bine. Cineva priceput la germana ne-ar putea ajuta. Google translate e varza.

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Inteleg din test ca gaurelele din antena B-SKY-B permit receptia benzii C ( 3977/17777/V ) cu doua LNB pentru banda Ku .

Cit priveste dispersia de 1% a valorii parametrilor este practic nesemnificativa ( adica testul este esuat - aici sint un dulce ) asta daca nu ne multumim cu vorba populara ,, tot o apa si-un pamant ".

PS ,,Anduranta" LNB o verifici mai usor pe la -20 grade cu scoateri repetate din priza a receiverului ( pentru siguranta ) pentru cca 30 min .

Mentioned
    0 Post(s)

Multumesc pentru corectie. Testele la oboseala nu-s bune. Frecventa verticala e de la axn ce 12532 v 23340.
    In momentul in care m-am dus in meniu-setup-service searching-satfind imi apare frecventa cu 39777V17777. Puteti verifica. M-am prins unde e greseala.
    O sa vac poze noi azi pe soare direct in imaginea de baza.

ps: smv167, nu inteleg de ce daca ai ceva de spus trebuie sa te ascunzi in spatele altui id.

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

feedhornul LNB este .... universal , antene sint diverse ; poate pe alt tip de antena le departajezi .
    testeazale cu skew diferit de cel optim pe transponderii cu dubla polarizare H/V.
    daca ai receiver cu blind-scan poate mai putem testa citeceva

PS vroiam sa vad care crapa la soc termic

wambertos
    Guest

Quote Originally Posted by Snow View Post
    S-au folosit lnb-uri de 0.2 daca am inteles eu bine. Cineva priceput la germana ne-ar putea ajuta. Google translate e varza.
    S-au testat toate tipurile de LNB-uri din seria "Black Ultra"(Inverto) si "Titanium Edition"(Smart).
    Aparatul de masura folosit: Rover "DM 16Q GOGUmax"
    Antena: 80cm
    Satelit: Hotbird
    Cablul: 3m lungime, 120dB, Preisner
    Locatia: Leipzig
    Vremea: 15°C, nori
    Reglajul instalatie s-a facut cu LNB-ul de referinta Hama(cel mai bun LNB testat pina la aceea ora).

S-a acordat urmatorul punctaj in categoriile:
    Receptie: Inverto 48 puncte / Smart 45 puncte din 50 posibile
    Prelucrare: Inverto 7,5p / Smart 9p din 10 posibile
    Date tehnice: Inverto 17,5p / Smart 18p din 20 posibile

Testul a fost cistigat de Inverto care devine si noul LNB de referinta, urmat la o diferenta minima de Smart, ambele depasind LNB-ul Hama.
    De remarcat pretul aproape dublu al LNB-urilor Inverto!!
    Punctul negativ al LNB-urilor Inverto este in opinia redactiei, carcasa de culoare neagra ce poate duce la supraincalzirea si scaderea randamentului convertorului.
    Last edited by wambertos; 11-11-09 at 18:59.

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

Singura mare diferenta este pretul care la noi momentan pentru cei care nu sunt impatimiti are relevanta....dar pentru noi cei care intradevar vrem calitate pretul este pe locul doi.
    Ce rezulta momentan ca cele doua LNB sunt cu 1% +/- in favoarea INVERTO.... dar oare este un LNB de anduranta care sa faca fata pentru o perioada mai lunga in conditi de caldura..frig si umezeala?

Daca poti sa faci test pe 1W tp nordic de la Canal Digial polarizare verticala:
    11310 V 7/8 24500
    Eu am momentan SNR 80% AGC 80% BER in jur la 7000 LNB alps 3dB(nu este in focar) Antena 1.2 Fe rec DM 500

Sau SIRIUS 5E 12016 V 5/6 27500 SNR 76% AGC 88% BER in jur la 20000(macroblocuri la greu) LNB Alps 3dB Antena 1.2 Fe DM 500

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Talking

eu din cate stiu in sud polaritatea orizontala a spotului T1 de pe Thor5 e mai slaba decat cea verticala, deci acolo ar fi interesant de testat .

Acest lucru am constatat si eu deoarece pt locatia mea cu antena de 80cm e tot asa !Cu cat mergem mai la sud cu atit e mai rau

Acolo pe H ar trebui testat, dar sigur o antena de 110-120cm chiar si de firma e insuficienta pt receptie!

Oricum nici un lnb nu poate inlocui o antena mai mare

Ceea ce trage receptiile in jos e faptul ca multi folosesc sisteme mobile care oricat de bine ar fi reglate nu scot maxim la satelitii problematici.Chiar si pozitia lnb-ului e cruciala , nu strica nici un mecanism de reglare a pozitiei lnb-ului da apare intrebarea : de unde atita bine?!