Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 44

Thread: semnal prost antena 1,8

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Standard RSP member milumil's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Default semnal prost antena 1,8

deci am instlat o antena 1,8m al dintr-o bucata dar semnalul lasa de dorit oricat as gadilao nu scot nimic in plus.
    este pe curba ,ia satelitii la rand LNB INVERTO 0,3 dar.....
    1.antena nu a avut cele 3 tije care sustine lnb-ul si am pus tije de 1m. este ok?
    2.dupa ce am montato am aflat ca nu se foloseste orice vopsea, am vopsito cu vopsea auto care este lucioasa.(afecteaza atat de mult vopseaua lucioasa semnalul incat sa nu vad ORF-ul spre exemplu?)

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

nu sant un expert in antene mari dar la punctele 1 si 2 ai probleme mari,numa faptul ca ai schimbat tijele si ai vopsit o cu vopsea auto si sa dus naiba semnalu

Standard RSP member dic_star79's Avatar
    Mentioned
    3 Post(s)

De ce nu ai postat aici intrebarea inainte sa te apuci sa o vopsesti? Ai facut o mare prostie cu vopseaua auto.

Standard RSP member cipryDXfeed's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Ai calculat focarul?
    Aici poti sa calculezi dar inainte trebuie sa masori cat de concava este antena dar si diametrul antenei. http://www.satlex.us/en/fdratio-para...m=150&depth=23

Trebuie sa masori d . Dupa care poti afla F=focarul.

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Talking

milumil

problema ta se trage in primul rand de la antena!pune niste poze cu resp. antena .Masoara in primul rand adancimea antenei si urmeaza linkul lui cipry21

M-ar interesa raportul dintre distanta focala si diametru (180cm ) deoarece acesta spune totul despre randamentul antenei.Daca antena este adanca (acel d are o valoare mare) poti lua adio de la receptii ale unor spoturi slabe!
    Vopseaua de pe tije e "apa de ploaie" , pe langa starea antenei si acel raport F/D.
    Erau si poate sunt si acuma in comert antene de 90 cm care sunt cu vopsea crem lucioasa !Eu am avut cca 1 an o asemea antena si o foloseam pt diferite teste si mergea cu max 3-5% mai slab ca una mata!, deci imagineaza-ti ca toata suprafata antenei era lucioasa

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Talking

din cate am citit pe chat iara ai probleme milumil!

Vezi la punere tijelor astea sa se uneasca in suportul lnb-ului la o distanta cu 20-25mm in afara focarului.Am facit o schema ad-hoc sa vezi mai bine.Astfel poti face tot felul de reglaje la lnb .Nu pot sa a pronunt asupra starii in care se afla antena dar de multe ori se intampla din cauza deformarilor ca focarul sa nu mai fie acolo unde e la carte sper sa nu fie si la tine cazu

Mentioned
    0 Post(s)

deci:
    1.diametru antena exact 185
    2.adancime 28
    F ar trebui sa fie 76,4 eu am 70

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

milumil spune ce nu iti intra si care sunt tp problematice ca sa trag o concluzie despre antena.Ca si adancime e ok dar sa vedem ce prinde si ce nu prinde

ia vezi cum iti intra nilesat, spotul nordic de pe sirius, thor5 spotul T1 si tp cu probl d e pe 19E

Roteste si regleaza la sange lnb-ul cu televizoru in fata

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

conteaza la calitatea semnalului si 2-3 milimetri si tu ai diferenta de 6,4 cm nu mai trebuie sa iti dam sfaturi pana nu remediezi problema
    deci tu nu esti in focar
    daca nu vrei sa te inervezi cautand semnal optim...fa rost de tije mai lungi pt a putea sa ajungi la ce trebuie

LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Mentioned
    1 Post(s)

Quote Originally Posted by milumil View Post
    deci:
    1.diametru antena exact 185
    2.adancime 28
    F ar trebui sa fie 76,4 eu am 70

Pai este diferenta mare.Pune focarul la 76,4 cm si vezi cand te uiti prin gaura la antena trebuie sa vezi exact in ghidul de unda.

Mentioned
    0 Post(s)

pai asta zic si eu.
    cand au fost tijele prinse pe margine stateam mai bine cu semnalul dar oscila pt ca erau prea subtiri de 6 vibra
    nu foloseam toata suprafata antenei ( zic eu) lnb-ul fiind mai aproate de centru cu 6,4 cm.
    deci incerc cu tije de 8 si pun focarul la 76,4 .
    dar..? 76,4 pana la partea mai iesita din centrul ghidului de unda sau pana la urmatorul rand de inele?

Mentioned
    1 Post(s)

Pune tije de 8 mm de 6 sunt subtiri si pune focarul la 76,4 si lnb-ul centrat corespunzator exact la miljoc si iti garatez ca o sa ai semnal foarte bun.

Standard RSP member pacala68's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

1. recalculeaza focala luind in calcul numai suprafata activa ( cea care respecta ecuatia parabolei ) fara ramforsarile marginale , poate ai vre-o surpriza
    2. distanta focala este pina la suprafata frontala a ghidului de unda
    3. pune direct tije de 12mm , ar fi penibil sa le tot schimbi dupa cum se balangane
    4. lasa tijele mai lungi sa poti ,,fugi'' dupa focar

Mentioned
    0 Post(s)

Cred ca TURBEZ.
    Am schimbat tijele am am am.....nu mai stiu ce sa zic

Astazi am sunat la un instalator autorizat dupa lungi explicatii a trimis pe cineva dar nu a facut decat sa o zapaceasca mai rau.
    Deci ...nu mai vad nimic.
    intrebare: satfinderul ala de 50 de lei m-ar ajuta cu ceva?
    ca nu mai vreau sa ma urc iar cu tv-ul pe bloc.
    sau ce scula recomandati ceva la indemana oricui nu satlok sau mai stiu eu ce?

Banned
    Mentioned
    0 Post(s)

Buuuun! deci faci exact cum iti spun eu> pui tijele EXACT unde au fost initial! folosesti tije de 10mm sunt gata cu filet facute in orce fierarie,pui lnb/ul in pozitie drept pe satelitul sudic care iti revine ca locatie,reglezi distanta focala intre 67,5 si 71,5cm masuri din mijlocul antenei pana in BUZA ghidului de unda,daca stai in buc un ex. pui antena pe 26E si faci reglajul de mai sus inclusiv la lnb pe care il misti usor inainte/inapoi si stanga dreapta pana ai semnal maxim,apoi seara dupa ora 19 mutri antena pe astra 19,2E treci pe transporderul 12246 V delux music si faci aici reglaj FINAL!!! tije/distanta focala67,5-71,5 si lnb,apoi antena e reglata corect daca ai semnal util pe acest transporder!!
    Bafta!

Page 1 of 2 12 LastLast