nu sant un expert in antene mari dar la punctele 1 si 2 ai probleme mari,numa faptul ca ai schimbat tijele si ai vopsit o cu vopsea auto si sa dus naiba semnalu![]()
deci am instlat o antena 1,8m al dintr-o bucata dar semnalul lasa de dorit oricat as gadilao nu scot nimic in plus.
este pe curba ,ia satelitii la rand LNB INVERTO 0,3 dar.....
1.antena nu a avut cele 3 tije care sustine lnb-ul si am pus tije de 1m. este ok?
2.dupa ce am montato am aflat ca nu se foloseste orice vopsea, am vopsito cu vopsea auto care este lucioasa.(afecteaza atat de mult vopseaua lucioasa semnalul incat sa nu vad ORF-ul spre exemplu?)
nu sant un expert in antene mari dar la punctele 1 si 2 ai probleme mari,numa faptul ca ai schimbat tijele si ai vopsit o cu vopsea auto si sa dus naiba semnalu![]()
De ce nu ai postat aici intrebarea inainte sa te apuci sa o vopsesti? Ai facut o mare prostie cu vopseaua auto.
Ai calculat focarul?
Aici poti sa calculezi dar inainte trebuie sa masori cat de concava este antena dar si diametrul antenei. http://www.satlex.us/en/fdratio-para...m=150&depth=23
Trebuie sa masori d . Dupa care poti afla F=focarul.
![]()
milumil
problema ta se trage in primul rand de la antena!pune niste poze cu resp. antena .Masoara in primul rand adancimea antenei si urmeaza linkul lui cipry21
M-ar interesa raportul dintre distanta focala si diametru (180cm ) deoarece acesta spune totul despre randamentul antenei.Daca antena este adanca (acel d are o valoare mare) poti lua adio de la receptii ale unor spoturi slabe!
Vopseaua de pe tije e "apa de ploaie" , pe langa starea antenei si acel raport F/D.
Erau si poate sunt si acuma in comert antene de 90 cm care sunt cu vopsea crem lucioasa !Eu am avut cca 1 an o asemea antena si o foloseam pt diferite teste si mergea cu max 3-5% mai slab ca una mata!, deci imagineaza-ti ca toata suprafata antenei era lucioasa![]()
din cate am citit pe chat iara ai probleme milumil!
Vezi la punere tijelor astea sa se uneasca in suportul lnb-ului la o distanta cu 20-25mm in afara focarului.Am facit o schema ad-hoc sa vezi mai bine.Astfel poti face tot felul de reglaje la lnb .Nu pot sa a pronunt asupra starii in care se afla antena dar de multe ori se intampla din cauza deformarilor ca focarul sa nu mai fie acolo unde e la cartesper sa nu fie si la tine cazu
![]()
milumil spune ce nu iti intra si care sunt tp problematice ca sa trag o concluzie despre antena.Ca si adancime e okdar sa vedem ce prinde si ce nu prinde
ia vezi cum iti intra nilesat, spotul nordic de pe sirius, thor5 spotul T1 si tp cu probl d e pe 19E
Roteste si regleaza la sange lnb-ul cu televizoru in fata
conteaza la calitatea semnalului si 2-3 milimetri si tu ai diferenta de 6,4 cm nu mai trebuie sa iti dam sfaturi pana nu remediezi problema
deci tu nu esti in focar
daca nu vrei sa te inervezi cautand semnal optim...fa rost de tije mai lungi pt a putea sa ajungi la ce trebuie
![]()
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
@milumil
Eventual te-ar putea ajuta cineva care antena identica sa masoare distanta focala.
Vezi sa nu fie deformata, nu neaparat vizibil, adica o pui cu fata in jos pe o suprafata perfect plana, si urmaresti buza de sprijin sa fie perfect lipita pe suprafata peste tot.
O alta problema apare daca lnb-ul nu este centrat pe mijlocul antenei, adica este putin deplasat fata de un ax imaginar care trece prin centrul antenei, si centrul palniei lnb-ului.
O metoda care sa te ajute cu cele de mai sus, ar fi sa lipesti mici bucati de oglinda, sau staniol, sa o rotesti in directia soarelui sa vezi daca lumina se reflecta corect in palnia lnb-ului
Este important sa rotesti(unghiul skew) lnb-ul conform coordonatelor tale geografice (latitudine, longitudine).
Daca vrei sa testezi cat de bine este reglata antena, propcedeaza in felul urmator:
- verifica pe un satelit care este frecventa cu cel mai slab semnal, iei o carpa o inmoi in apa, o pui in fata lnb-ului, si o storci cat poti sa vezi cum variaza semnalul, daca totusi mai ai receptie
Succes.
Am vazut la shop ca @milumil vinde tot sistemul de receptie nu inteleg de ce?
La calcul:
http://www.satlex.ro/ro/fdratio-para...m=185&depth=28
Diametrul antenei (D):185 cm
Adancimea antenei (d):28 cm
Distanţa LNB -> antenă (F):76.4 cm
Cf. teoremei lui Pitagora, lungimea tijelor ar trebui sa fie de aproximativ 105 cm...
am impresia ca nu mai face nimic omul ( @milumil )daca vrea sa vanda totul
nu e greu sa mergi la un magazin unde sunt tije de fierbeton de 6 sau de 8 mm si sa cumperi 4 metri si sa tai din aceasta bucata 3 bucati
exista si fierbeton gata filetat
LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
"SGU Stargate Universe"
antena nu este deformata cred ca tot tijele care tine lnb-ul nu sant bune sant de 6 si flambeaza, oscileaza semnalul rau de tot adica de la 90 scade la 65 apoi revine si tot asa.
le-am modelat in alta pozitie am pus lnb-ul la 76,4 dar cred nu l-am mai centrat
am matuit si vopseaua dar drgeaba.
schimb tijele si revin. gata nu o mai vand.
am apelat si la instalatori autorizati dar.........nici macar contra cost ,toti aceiasi vorba nu au montat asa ceva.
asa ca ..scule nu ,experienta ioc. am facut febra sa urc si sa cobor de pe bloc.