Thanks Thanks:  0
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Results 1 to 2 of 2

Thread: Protectia Consumatorului a inchis birourile UPC Cl

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Post Protectia Consumatorului a inchis birourile UPC Cl

Protectia Consumatorului a inchis birourile UPC Cluj

''
    Birourile UPC Cluj de pe strada Constantin Brancusi au fost sigilate astazi de catre Oficiul pentru Protectia Consumatorului (OPC) Cluj. In aceste conditii, firma nu va mai putea incheia contracte comerciale la locatia respectiva.

Decizia OPC a fost luata ca urmare reclamatiilor depuse de clientii UPC, persoane care au primit somatii prin care li se pretinde plata anumitor sume restante, vechi de cel putin cinci ani. Reprezentantii OPC Cluj sustin ca vor pune sigiliul si pe celelalte puncte de lucru ale companiei unde se pot incheia contracte. Birourile vor ramane inchise pana cand UPC va opri aceasta practica, incorecta, respectiv trimiterea de somatii catre abonati, practica reclamata, pana acum, la OPC Cluj de peste 30 de persoane.

Ieri a avut loc o intalnire intre cele doua parti, respectiv OPC si UPC, in urma careia s-a concluzionat ca societatea nu mai are dreptul sa desfasoare activitate comerciala pana cand nu isi vor reglementa situatia. "In momentul in care am intrat in sediul UPC nimeni nu stia cu ce se ocupa fiecare birou. Este un haos total in organizarea lor", a declarat Mircea Radu, director OPC Cluj.

In plus, UPC Cluj a fost din nou amendata cu 30.000 lei pentru practici comerciale incorecte, la care se adauga si cele doua amenzi anterioare, in valoare de 63.000 . "E o pozitie de forta fata de consumator in care se precizeaza ca abonatul trebuie sa plateasca de exemplu 64 lei. Sumele sunt aferente anilor 2002-2005. S-a ajuns la aceasta situatie deoarece UPC a preluat firme, care aveau de preluat, la randul lor, datorii de la fostii abonati", a precizat Mircea Radu, director OPC Cluj.

Conducerea OPC Cluj afirma ca nimeni din cadrul companiei nu poate argumenta sumele solicitate clientilor, pentru ca nu exista o baza de date in acest sens.

Una dintre somatiile trimise de UPC a fost pe numele unei persoane decedate de sapte ani, iar plicul a sosit pe adresa proprietarului actual al locuintei.

Conducerea OPC Cluj ii sfatuieste pe abonati sa nu plateasca sumele solicitate in acele somatii. ''

http://www.citynews.ro/cluj/evenimen...pc-cluj-63083/
    Don't dream your life - live your DREAMbox ! DON'T FORGET TO SAY '' THANKS '' Note: Viewing Pay TV without a valid subscription is illegal All the files available here are kept for experimental and educational purpose only!

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Suuperrr! Si eu am primit o somatie de acest fel in suma de 73.5 lei. Am cerut relatii despre somatia primita,dar nu au putut sa mi se prezinte documente doveditoare ale sumelor restante deoarece nu mai au baza de date. Oare cum au avut o baza de date cand au facut somatia pe care nu au motivat-o in nici un fel cu documente justificative. La fel ce sa mai spunem de calitatea imaginii transmise de UPC prin cablu in zonele rurale, e varza! Bravo OPC, precum in alte domenii, in fiecare zi se poate da cate o amenda. Ar trebui sa fie amendati in nume personal cei de la juridic!
    Oricum nu am platit suma , nu sunt dator cu ea si nu o voi plati niciodata, sa ma dea in judecata!