Page 4 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 46 to 60 of 62

Thread: cine ma poate ajuta cu reglaj LNB ?

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Quote Originally Posted by LaCobra View Post
    DECI EU SPUN: o elevatie cu voaloare negativa este IMPOSIBILA, nu poate fi captat nici un satelit care are pozitia mai jos de linia orizontului, evident, cred ca pentru toata lumea.
    faptul ca marius a trebuit sa incline antena negativ are o explicatie... asta nu inseamna ca este pozitia correcta.

I-mi pare rau dar nu pot face "temele".
    toate bune.
    omule aberezi la greu , tu crezi in ce spui? eu spun sa pui mana pe o carte despre receptia prin satelit si sa mai inveti

eu inchei ca nu meriti sa te invat mai multe

tu nu ai instalat in viata ta o antena fixa offset la o distanta mai mare de 35 grade fata de locatia unde esti pentru ca atunci nu ai contrazice

iti spun ca receptorul dolce si cel de la boom au un soft foarte pretentios si daca nu are calitate semnalul ==> receptorul spune lipsa semnal [adica daca exista umbrirea putin a antenei sau lnb-ul pozitionat gresit , deci nu se pune in calcul ca nu ar fi bine pozitionata antena ca altfel nu ar prinde nimic, aici intrand si BER ("zgomotul" captat de antena , adica undele parazite provenite din reflexii de la pamant sau alta situatie care pot afecta calitatea semnalului obiecte aflate in calea undelor de la satelit si astfel focalizarea nu este deficitara ) ]

sper sa intelegi ca nu ma cert cu tine ci doar te contrazic in beneficiul tau

cred ca e util sa intelegi ce vreau sa spun
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member LaCobra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

hai sa fii sanatos, ca nu am de gand sa ma cert cu nimeni...expertule!
    toate bune!
    Last edited by delta2k2; 31-10-11 at 15:25. Reason: Regula 12 : Quote inutil

Golden Member mar1us's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

I-mi pare rau dar nu pot face "temele".
    toate bune.
    Asta zice tot despre tine prietene ...
    Hai pa

Mentioned
    67 Post(s)

hai sa fii sanatos, ca nu am de gand sa ma cert cu nimeni...expertule!
    toate bune!
    ok vad ca incepi sa mai fii si putin obraznic in loc sa gandesti limpede si sa te uiti eventual cum se misca o antena cu motor H-H cand pui pe un satelit de asta indepartat si o sa vezi pozitia antenei

cand reglezi direct antena fixa apare inclinatia in jos pentru ca semnalul de la satelit vine in acel unghi si atunci o sa ai maximul de randament

nu stiu ce rationamente faci tu in mintea ta probabil te gandesti ca daca helas e la 39 de grade ar trebui sa fie asa inclinata antena insa diferenta noastra fata de helas e doar de 12-18 grade plus ca nu suntem nici foarte nordici /paralela 45, 39 helas si pozitia Bucurestiului la 26 est( sau 21 pe la Timisoara, insa daca pui cum ti-am spus pe hispasat o sa fie 30+26(21) si atunci antena o sa fie mai inclinata spre pamant la fel cum e cea pe care o arata Marius ,
    insa ti-am explicat ca trebuie sa fie o diferenta mai mare de 35-45 de grade ca sa arate asa si de asta te incapatinezi sa spui "capra e ciuta , desi noi o tinem de coarne "
    Last edited by horatyu; 01-11-11 at 20:28.
    "SGU Stargate Universe"

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

Eu cred ca omul nostru nu stie cum se polarizeaza o antena offset, crede ca e la fel ca prime focus, in mod direct.

Ar fi indicat un desen, sau o documentatie, poate intelege.

Din desenul acesta, poate vedea cum antena offset, aia de pe pozitia a doua, este inclinata inspre sol...

PS
    Antena este desenata cu rosu, radiatiile cu negru, lnb cu verde.

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

salut ,

@gabrield

'' .. Din desenul acesta, poate vedea cum antena offset, aia de pe pozitia a doua, este inclinata inspre sol... ''

si desenul unde e ?
    Don't dream your life - live your DREAMbox ! DON'T FORGET TO SAY '' THANKS '' Note: Viewing Pay TV without a valid subscription is illegal All the files available here are kept for experimental and educational purpose only!

Standard RSP member marcghi's Avatar
    Mentioned
    11 Post(s)

Default re

nu vrei deloc sa citesti cate ceva , la antena offset cam asa vine semnalul de la satelit.
    Last edited by marcghi; 01-11-11 at 10:51.

Mentioned
    0 Post(s)

Intelsat 902 LA 62 E, indreptata spre sol???? NU! este indreptata spre intelsat 902 care este in sus deci antena nu este indreptata spre "pamant" dar ma rog cine sunt eu sa spun ca nu e asa, sunt formule matematice cu care calculezi pozitia satelitului si inclinarea antenei in cazul in care valoarea inclinatiei este negativa satelitul este sub linia orizontului si este imposibil de captat din respectiva pozitie, bineinteles ca aici intervine si denivelarile pamantului cum ar fi munti, dealuri etc.

Pas9 la 58º inclinata spre pamant ??? NU! spre pas9 care la fel este peste linia orizontului.
    Nu sunt obraznic cu nimeni, si daca am fost I-mi Cer Scuze! nu a fost intentia mea.
    Toate bune!
    Last edited by LaCobra; 01-11-11 at 12:36.

Golden Member mar1us's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Smile

Nu esti obraznic dar esti de tot risul ce spui tu e cam asa "dom'le politist nu am vrut sa-l inpusc in cap eu am vrut sa-i impusc sapca dar el o avea pe cap"
    intelegi? Antena ta nu e aplecata spre pamint e aplecata spre satelit
    Respecte !

Expert Gigablue & Mut@tant 4k laleauaneagra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

lacobra,nu ne ai spus,ai semnal pe sateliti aia,adica ii receptionezi?
    HD51: 4K - KODI - HBBTV - IPTV STALKER
    TOP5: Zgemma H9,
    Mut@nt/AX HD51 4K, Axas E4HD, Bre2ze4K, VU+ Ultimo 4K

Standard RSP member soarece's Avatar
    Mentioned
    1 Post(s)

Default lacobra

cu antena aia ce prinzi mooo,varza si castraveti,!!!!?????voi restul tot asa ca mine vedeti

Golden Member
    Mentioned
    16 Post(s)

privind pozele expuse de catre @LaCobra constat ca o piesa din ansamblu este pusa gresit
    este vorba de piesa pozitionata intre bratul lnb-lui si stalpul de sustinere prins de balcon
    ea trebuie montata invers , si anume partea in care se afla o singura gaura se monteaza sus ,iar aceea parte care are acel sant sub forma de arc de cerc se monteaza jos pentru a mari sau miscora elevatia dupa satelitul pe care dorim sa-l receptionam sesizarea mea nu este un afron la adresa ta totii gresim se mai intampla
    ca sa vezi mai bine dispunerea satelitilor in zona ta iti recomand un telefon cu sistem de operare android pe care se instaleaza un program DishPointer Pro cu care poti vizualiza pozitia fiecarui satelit in parte
    thanks to@franta for DishPointer Pro

叛徒 daradici's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Thumbs down tare de tot ! ( putin offtopic ! )

...eu zic, ca nu se poate !

totusi, despre ce vorbiti ??

De ce incercati sa-i explicati ceva, unei persoane care nu are de gand sa va inteleaga ????
    Acum intelegeti ca nu se poate ???

Auzi tipule, chiar nu se poate, nu poti avea elevatie negativa, ca doar nu o sa prinzi satelitii din pamant, sau din partean cealalta a pamantului. Ai dreptate. Astia fac caterinca !

Acum sper sa nu se mai incinga spiritele pe aici, asta e raspunsul pe care vad ca-l accepta, de asta trebuie sa-l primeasca. Nu se poate !

Totusi un mic ajutor pentru reglaje. Cauta un receptor care este foarte sensibil la semnal, recomandarea ar fi un strong 6125 sau 6155 sau 6135. Nu stiu unde mai gasesti asemenea "masinarii", dar crede-ma e o joaca sa reglezi antene cu un asemenea receptor.

Bafta !

...si scuze de offtopic....

Mentioned
    67 Post(s)

Quote Originally Posted by bonou2 View Post
    privind pozele expuse de catre @LaCobra constat ca o piesa din ansamblu este pusa gresit
    este vorba de piesa pozitionata intre bratul lnb-lui si stalpul de sustinere prins de balcon

ea trebuie montata invers , si anume partea in care se afla o singura gaura se monteaza sus ,iar aceea parte care are acel sant sub forma de arc de cerc se monteaza jos pentru a mari sau miscora elevatia dupa satelitul pe care dorim sa-l receptionam sesizarea mea nu este un afron la adresa ta totii gresim se mai intampla

ca sa vezi mai bine dispunerea satelitilor in zona ta iti recomand un telefon cu sistem de operare android pe care se instaleaza un program DishPointer Pro cu care poti vizualiza pozitia fiecarui satelit in parte

thanks to@franta for DishPointer Pro
    ce mai conteaza ca a asamblat gresit piesele important ca a prins pana la urma ideea si a prins si acei sateliti mai indepartati de noi si a inteles ce m-am chinuit eu sa ii explic

cand vezi o astfel de antena spui: "uite si la asta ...nu a strans bine suruburile si a strambat antena catre pamant" , insa adevarul e ca antena respectiva(stramba) prinde un satelit mai indepartat si de asta arata asa

toate bune
    numai bine
    rau la nimeni
    "SGU Stargate Universe"

Mentioned
    0 Post(s)

Nu este o greseala bonou2, e o antena "domestica" facuta sa se poata intoarce 360º, problema e vantul!

Toate bune!

Page 4 of 5 FirstFirst 12345 LastLast