Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 16 to 30 of 62

Thread: cine ma poate ajuta cu reglaj LNB ?

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Cauta sa prinzi etno sau taraf ca sunt FTA. Asta ca sa fii sigur ca esti pe Hellas.
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

Standard RSP member paduraru's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Ti-am mai spus,chiar daca ai semnal asta nu inseamna ca esti pe hellas,fa cum ti-a spus si @lao si vezi daca prinzi etno si taraf,hellas sat se prinde un pic mai greu mai ales daca nu ai experienta,lnb-ul il pui la ora 5 cum te uiti din spatele antenei,poti sa fii si pe hellas dar daca lnb-ul nu este reglat corect nu iti intra semnalu,ai semnal pe tp-ul 3 pe decodorul de la dolce?
    DM 500S,HSS 7160

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Prieteni, tocmai am spus ca pe receptorul de la Dolce, nici macar nu se misca semnalul catusi de putin (0%), am incercat pe toate transporderele (4 vin predefinite si 2 la alegere).

maniac lao's Avatar
    Mentioned
    31 Post(s)

Daca doresti ajutor respecta pasii indicati. Ia ce receptor doresti si fa-l sa vada etno. Apoi te apuci si de conserva de la zaharosi
    Doi mari vrăjmași are românul: mila pentru străini și ura pentru ai lui - Grigore Vieru

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Quote Originally Posted by conte.x View Post
    Bineinteles ca s-a activat cartela in receptorul respectiv.
    Receptorul Strong imi permite selectarea mai multor sateliti (individual), de aceea cel ales a fost Hellas Sat 2, unde semnalul este aproape max (am presetat 5 transpordere, toate pe vertical, iar semnalul ramane aproape constant, la fel si calitatea)
    omule ti-am spus sa faci teste la optiuni+configurare avansata+cod pinul+setare LNB acolo s-ar putea sa fie problema ca nu alimentezi LNB-ul

alta problema de care ti-au mai spus si alti useri e ca tu cred ca nu esti pe helas 39 est

ai spus ca ai receptor de la AKTA , deci scaneaza cu el tot satelitul si vezi ce canale tv prinzi si astfel descoperi pe ce satelit esti

uite aici frecventele bune de pe Helas 39 est http://flysat.com/hellassat.php

pe frecventa asta 12688 V DVB-S/MPEG-2 30000 7/8 prinzi taraf tv , daca nu inseamna ca nu esti pe helass
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Este incredibil, inca n-am reusit. Si daca n-am invartit antena...
    Poate cineva sa-mi explice :
    * Sirius 5ºE il receptionez (acuma doar canalele free);
    *Thor 1ºW il receptionez (la fel doar canalele free)
    -- cum se face ca unul e pe Est si celalalt pe West iar distanta de miscare a antenei este foarte mica

aici imi scapa ceva (ar insemna ca 39º ale lui Hellas sa fie...unde?? intre ele??? chiar nustiu) asta e nedumerirea

as mai putea banui un obstacol in fata antenei (adica un zid la 6m distanta si cam 4 inaltime, bine si un horn acolo mai inalt), dar asta ar insemna ca satelitul sa fie oarecum destul de jos si chiar in dreptul hornului, asa se face ca nu am semnal.

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

"Distanta" intre Sirius si Thor este mult mai mica in comparatie cu cea dintre Sirius si Hellas.

http://www.satlex.us/en/azel_calc-pa...ountry_code=pt , introdu coordonatele geografice corespunzatoare localitatii in care te afli, calculate si ai cam tot ce ai nevoie (inclusiv orientarea LNB-ului). Posibil si obstacolul de care spui sa fie cauza.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Standard RSP member
    Mentioned
    0 Post(s)

E foarte simplu. Thor e la 1 grad Vest de meridianul 0 (Greenwich), Sirius e la 5 grade Est fata de acelasi meridian. Hellas la 39 grade Est....etc.
    Aici vezi pozitia satelitilor fata de meridianul zero http://www.satbeams.com/charts
    Last edited by nel_com; 18-10-11 at 21:18.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Salutare tuturor!

Am reusit in sfarsit sa pozitionez antena si sa receptionez semnal pe Hellas Sat 2.

Daca v-as spune unde era problema, nustiu daca ati crede; in fine: pozitia antenei (unghiul de elevatie) nici macar nu este perpendicular pe axa solului, ci dimpotriva, usor inclinata catre sol, de-aici si toate necazurile, oricat as fi incercat eu sa o ridic (sa treaca peste gardul vecinului) n-avea cum sa mearga, chiar daca are acel obstacol in fata (un zid) reuseste sa capteze semnalul dar numai inclinata usor catre pamant. M-am uitat printre vecini sa vad ceva "asemanari", da de unde, sar singur in evidenta. (ma astept oarecum si la comentarii din partea lor, ca de, cu ce oi fi eu mai diferit, de mi-am pus antena "invers").

Vreau sa multumesc tuturor, celor care au incercat sa ma ajute si inca ceva...ETNO si TARAF free nu le pot receptiona, bine ca acum nici nu mai conteaza, dar ca fapt divers pt incercari. Am mai observat ca receiverul Dolce este destul de "inchis", sa nu poti edita canalele, sa nu poti face chiar nimica, este prea de tot, sau poate ca nu stiu eu cum se face inca.

Va salut si sa auzim numai de reusite!

Standard RSP member marcghi's Avatar
    Mentioned
    11 Post(s)

Default re

ai fi reusit mult mai repede daca citeai si tu cateva lucruri elementare privitor la antene satelit.

Member Visitor
    Mentioned
    0 Post(s)

Quote Originally Posted by marcghi View Post
    ai fi reusit mult mai repede daca citeai si tu cateva lucruri elementare privitor la antene satelit.
    Defineste "cateva lucruri elementare privitor la antene satelit" in opinia ta.

dishwasher val's Avatar
    Mentioned
    36 Post(s)

Va rog sa evitati offtopic-ul.
    UFS910, Nokia d-Box1, Nokia d-Box2, Optibox500, Vu+ Zero4K

Standard RSP member LaCobra's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

chiar e curioasa tema cu orientatul antenei spre pamant ), eu am orientat 2 in spania, zona de nord si tre sa pui antena vertical...o fi satelitul in pamant undeva hahahahhaha.
    Toate bune!

Golden Member mar1us's Avatar
    Mentioned
    0 Post(s)

Maine o sa fac o poza sa iti arat cit de inclinata spre pamint e antena dolce in Irlanda,apoi chiar o sa zici ca satelitul e in pamint,ca de fiecare cu a lui ...
    Last edited by delta2k2; 28-10-11 at 11:15. Reason: Regula 12 : Quote inutil

RSP - TEAM horatyu's Avatar
    Mentioned
    67 Post(s)

Quote Originally Posted by LaCobra View Post
    chiar e curioasa tema cu orientatul antenei spre pamant ), eu am orientat 2 in spania, zona de nord si tre sa pui antena vertical...o fi satelitul in pamant undeva hahahahhaha.
    Toate bune!

daca nu te pricepi nu te baga

Uite exemplul lui Marius ==>el locuieste in Irlanda , deci mult mai in nord decat Spania

daca ai avea ceva cunostinte nu ai comenta aiurea subiectul

daca esti la ecuator cu o antena de satelit trebuie sa o pui orizontal si daca esti in nord e asa cum spune si Marius, adica orientata mai catre pamant
    LA TOTI NI-I GREU, DAR NU LA FEL
    "SGU Stargate Universe"

Page 2 of 5 FirstFirst 12345 LastLast